«Aventador Prime Meat House»: Ένας εντυπωσιακός πολυχώρος 1.700 τμ. στα Μελίσσια θα γίνει το νέο μας στέκι | 0 bovary.gr
«Aventador Prime Meat House»: Ένας εντυπωσιακός πολυχώρος 1.700 τμ. στα Μελίσσια θα γίνει το νέο μας στέκι | 0 bovary.gr
13|11|2018 16:30
SHARE
ΜΕΛΙΣΣΙΑ

«Aventador Prime Meat House»: Ένας εντυπωσιακός πολυχώρος 1.700 τμ. στα Μελίσσια θα γίνει το νέο μας στέκι


Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις πόρτες του στα Μελίσσια, αλλά ήδη έχει αποκτήσει τους πιστούς του θαμώνες.

Ο λόγος για το «Aventador Prime Μeat House», έναν πολυχώρο 1700τμ, με επίκεντρο το κρέας, -oι ιδιοκτήτες του έχουν την Φάρμα Κατερίνα, όποτε η πολυετής τους εμπειρία στον τομέα παραγωγής αποτελεί εγγύηση- που στα διαφορετικά του επίπεδα προσφέρει ιδανικές επιλογές εξόδου για όλες τις ώρες της ημέρας και για όλα τα γούστα. 

Το πρωί η μέρα ξεκινάει στο « Coffee Gi», όπου θα βρείτε τον φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ των Handpickers Coffee Roasters. Ο καφές για τους Hand Pickers σημαίνει μια καθημερινή ιεροτελεστία -άλλωστε το όνομά του προήλθε από τους ανθρώπους που έχουν ως σκοπό να μαζεύουν μόνο τα ώριμα κεράσια του καφέ -πράγμα που δηλώνει και την ανώτερη ποιότητά του.

Φυσικά θα βρείτε ροφήματα και φυσικούς  χυμούς αλλά και κάποιες επιλογές σε σνακ, ενώ να ξέρετε ότι υπάρχει και ένας όμορφος παιδότοπος για να τους μικρούς φίλους του χώρου.

Στο εστιατόριο, που ονομάζεται «The Cellar House» ο σεφ Γιάννης Στανίτσας και η ομάδα του βασίζονται σε αυθεντικές γεύσεις τις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με επίκεντρο το κρέας, από διαφορετικές κοπές και σιτέματα: T-bone steak και μοσχαρίσια κόντρα μπριζόλα δικής τους ωρίμανσης ή από την Ισπανική αγελάδα Rubia Callega, βουβαλίσια μπιφτέκια Κερκίνης ή Iberico, μέχρι εκλεκτή picanha από την Αμερική, Tomahawk, Rib eye και flap steak είναι μόνο μερικές από τις επιλογές.

Ο  Γιάννης πάντα πρωτότυπος και δημιουργικός ετοιμάζει πρωτότυπες μαγειρικές εκδοχές, σε ξυλόφουρνο, rotisserie, ή κατσαρόλα, εντυπωσιάζοντας τους κρεατοφάγους. Highlight  το  φιλέτο  Chateaubriand  με σάλτσα béarnaise, Bordailesse και ψητές πατάτες, κατάλληλο για δύο άτομα.

Στα ορεκτικά ξεχωρίζει το καρπάτσιου μοσχαριού ωρίμανσης, τα  λουκάνικα από τρία κρέατα, με εκχύλισμα βύνης, αλλά κι η καπνιστή μελιτζάνα με κρέμα πιπεριά Φλωρίνης και τυρί Ανεβατό, ενώ οι ευφάνταστες σαλάτες θα συνοδεύσουν εξαίσια το κυρίως πιάτο σας, όπως αυτή με την κινόα, την πανσέτα Iberico και  το αυγό ποσέ από τη  φάρμα, ή μια δροσερή πολύχρωμη με μανούρι και ζεστή φραγκοστάφυλου.

 Επίσης, στο μενού θα βρείτε και παραδοσιακά πιάτα, όπως κόκορα κρασάτο με  χοντρό μακαρόνι, και γλυκιά γραβιέρα Αμφιλοχίας, αρνίσιο μουσακά με κρέμα  γραβιέρας, αγριογούρουνο κοκκινιστό με σελινόριζα και πουρέ πατάτας, ή πιάτα με ζυμαρικά.

Οι χορτοφάγοι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς μπορούν να δοκιμάσουν ριζότο με άγρια μανιτάρια και κρέμα μαύρης τρούφας, ενώ υπάρχει κι ένα φιλέτο σολομού, ψημένο στον ξυλόφουρνο. Κι επειδή οι μερίδες είναι εξαιρετικά απολαυστικές και γενναιόδωρες, για τα παιδιά υπάρχουν ειδικά πιάτα σε πολύ προσιτές τιμές. 

Κλείστε το γεύμα σας με brownies σοκολάτας Valhrona με καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα butterscotch, μια ελαφριά τάρτα λεμόνι, ή μια τριλογία σοκολάτας ποικιλία cremeux από σοκολάτες Valhrona, ενώ οι πιο παραδοσιακοί μπορούν να επιλέξουν  ένα τραγανό γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι, όπως το συνηθίζουν στην Πόλη.

Κι αφού δοκιμάσετε τα προϊόντα της Φάρμας στο εστιατόριο, μπορείτε να αγοράσετε και για το σπίτι από το κρεοπωλείο- delicatessen, όπου θα βρείτε εκλεκτά και πιστοποιημένα κρέατα πουλερικά, αλλαντικά αλλά και τυριά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αν θέλετε, μάλιστα, μπορούν να σας τα ψήσουν κιόλας στην όμορφη γωνιά του «Real Grill», ή να διαλέξετε κάποια από τις έτοιμες λύσεις, όπως ρολό κοτόπουλο με μανιτάρια και μοτσαρέλα.

Η περιήγηση τελειώνει στο εξωτικό «Roof Garden», που ονομάζεται Chriska, για να πιούμε cocktails της με θέα όλη την Αθήνα  κι εξαιρετικές μουσικές επιλογές. Κι επειδή ο χώρος είναι ντυμένος με γυαλί μπορείτε να καθίσετε έξω ακόμα και τον χειμώνα.

Προσέξτε τις υπέροχες καρέκλες με τις χαρακτηριστικές φιγούρες του Fornasetti και χαλαρώστε στις καλόγουστες, ντιζαϊνάτες κούνιες.

Στη λίστα του καταλόγου, θα βρείτε cocktails σε   συνταγές  του  Δημήτρη Παπαϊωάννου  που  συνοδεύονται ιδανικά με tapas και σούσι δια χειρός Στανίτσα και πάλι: εντύπωση  προκαλεί το Sushi μοσχάρι tataki αλλά και το λαχταριστό nigiri σολωμού. 

 Δοκιμάστε το «The garden of flavor», που συνδυάζει εξαιρετικά τα δάκρυα μαστίχας με τα εσπεριδοειδή, το «Guadalachara», με γεύση εμπνευσμένη από την κοιλάδα του Μεξικού με αρώματα τροπικών φρούτων και μπαχαρικών, ή ένα πολυνησιακό twist του old time classic Mai Tai  με Bacardi, ανανά, lime  και  αρωματικό  bitter, ενώ υπάρχουν κι επιλογές χωρίς αλκοόλ, αλλά και αρκετές ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Ωράριο λειτουργίας:

Roof Garden:  Δευτέρα - Κυριακή: 08:00 ΑΜ - 2:00 ΑΜ 

Εστιατόριο: Δευτέρα - Σάββατο: 13:00 - 24:00, Κυριακή: 12:00 - 24:00

Κρεοπωλείο: Δευτέρα - Παρασκευή: 8:30-20:30, Σάββατο - Κυριακή: 8:30-17:30,

Καφέ: Δευτέρα - Κυριακή: 8:00-21:00

Λεωφ. Πεντέλης 125, Μελίσσια, 2182189436-8