5 μαγαζιά στην Αθήνα που «αποθεώνουν» τις τηγανιτές πατάτες  | 0 bovary.gr
5 μαγαζιά στην Αθήνα που «αποθεώνουν» τις τηγανιτές πατάτες | 0 bovary.gr
ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

5 μαγαζιά στην Αθήνα που «αποθεώνουν» τις τηγανιτές πατάτες


Μπορεί να μην δίνουμε ποτέ ιδιαίτερη σημασία στις τηγανιτές πατάτες, μιας και πάντα λειτουργούν ως συνοδευτικό, αλλά σίγουρα θα τις εκτιμήσεις την πρώτη φορά που θα αποφασίσεις να κάνεις την σκανδαλιά σου και αντί για ένα κλαμπ σάντουιτς με πατάτες, δεις στο πιάτο σου μόνο... σαλάτα ( true story).

Και επειδή το street food ανανεώνεται συνεχώς, σε πολλά μαγαζιά δεν θα βρεις ένα απλό πιάτο με πατάτες, αλλά και «ψαγμένες» σος, λιωμένα τυριά, μπέικον, ιδιαίτερα «σχήματα» και διαφόρων ειδών ποικιλίες πατάτας.

Εμείς βρήκαμε τα μαγαζιά που εκτός από νόστιμα μπέργκερ, κρέατα και ποικιλίες, γνωρίζουν καλύτερα απ΄ όλους πως δεν πρέπει ποτέ να παραμελούμε το κεφάλαιο... τηγανιτές πατάτες!

 

Berliner, Νέο Ηράκλειο

 

Εκτός ότι το συγκεκριμένο μαγαζί πάει το μπέργκερ σε άλλη διάσταση, καθώς θα βρεις μπέργκερ με βάση τη ζύμη βάφλας, brioche και ντόνατ, μην ξεχάσει να δώσεις σημασία και στις πατάτες, οι οποίες σερβίρονται είτε με ένα αυγό-μάτι από πάνω ή με λιωμένο τσένταρ και μπέικον ή με πάπρικα για τους πιο τολμηρούς.

Πλαπούτα 57 (11πμ-1μμ.)

Fridays

Οι πατάτες του Fridays είναι ένας πειρασμός από μόνος τους. Είναι κομμένες σε λεπτές λωρίδες, περιχύνονται με τριών ειδών τυριά σε υγρή και στερεή μορφή καθώς και με κομματάκια ντομάτας (και ότι άλλο ζητήσεις) που κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο τέλειο. Αν πάλι θέλεις κάτι εναλλακτικό, ο πουρές πατάτας του είναι το κάτι άλλο.

 

Μπαρ Μπε Κιου, Πειραιάς

Μπορεί όλοι μα όλοι να μιλούν για τα μπέργκερ του, αλλά σίγουρα αναγνωρίζουν πως και οι πατάτες του είναι εξαιρετικές. Κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες, οι πατάτες περιχύνονται με όποια σάλτσα θέλεις, αλλά οι γνώστες θα σου πουν να δοκιμάσεις αυτές με κιμά, λουκάνικο και αυγά.

Φρεαττύδος 13, (6-1μμ.)

 

Sin Burger, Παλαιό Φάληρο

Πέρα από το απίστευτο μπέργκερ σολωμού, οι πατάτες είναι και αυτό το δυνατό σημείο του. Σερβίρεται σε ένα κομψό καλαθάκι και περιχύνονται με cheddar σος και μπέικον σε κυβάκια.

Αγίου Αλεξάνδου 26, (5-1μμ.)

 

Souvlaki Hall, Χολαργός

Το διαφορετικό σε αυτό το μαγαζί είναι πως δεν θα σου σερβίρουν τις συνηθισμένες τηγανιτές πατάτες όπως σε άλλα εστιατόρια, αλλά κάτι πιο «ψαγμένο». Οι πατάτες του είναι φρέσκες και έχουν το σχήμα των chips. Είναι τραγανές και σερβίρονται ή με ψημένο μπέικον ή με γραβιέρα.

Βουτσινά 66, πλατεία Δημοκρατίας (ανοιχτά όλο το 24ωρο)