Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη γεύση των ολοκαίνουργιων Pulled burgers που φάγαμε στα Goody’s Burger House | 0 bovary.gr
Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη γεύση των ολοκαίνουργιων Pulled burgers που φάγαμε στα Goody’s Burger House | 0 bovary.gr
GOODY’S

Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη γεύση των ολοκαίνουργιων Pulled burgers που φάγαμε στα Goody’s Burger House


To street food μάς αρέσει πολύ. Είναι εύκολο, γρήγορο και κυρίως σούπερ γευστικό!

Ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα, εγώ όμως (όπως και οι φίλες μου) είμαι φανατική του αμερικάνικου street food. Κοινώς λατρεύω τα burger.

Σε κάθε έξοδο αναζητάμε τα πιο ψαγμένα μπεργκεράδικα της πόλης για να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Θέλουμε ένα νέο twist στη γεύση, πέραν του κλασσικού. 

Τα burger -μέχρι σημερα τουλάχιστον- συνοδεύονται από διάφορες σκέψεις: «Θα είναι καλές οι πρώτες ύλες; Κι αν ναι, τότε θα είναι νόστιμο;» Αυτές οι σκέψεις είναι ο λόγος για τον οποίο βγήκαμε στην αναζήτηση του ιδανικού -νόστιμου, αλλά και ποιοτικού- burger.

Κάνοντας την απαραίτητη γαστρονομική έρευνα, μάθαμε ότι τα Goody’s βρήκαν τον τρόπο να συνδυάσουν απόλαυση και ποιοτικά υλικά στα νέα burger τους. Τα «The Original Hellmann’s BBQ Pulled Burgers» περιλαμβάνουν δύο νέες γεύσεις, το BBQ Pulled Beef και το BBQ Pulled Pork.

Αυτές οι νέες επιλογές αντικατέστησαν το μπιφτέκι με τρυφερά κομμάτια αργοψημένου κρέατος που λιώνει στο στόμα. Πρόκειται για μια καινοτομία, εμπνευσμένη από τα γνήσια αμερικάνικα burger και smoke houses. Το προϊόν «pulled meat», με ρίζες από τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, υποβάλλεται σε μια τεχνική επεξεργασίας αργομαγειρεμένων τρυφερών κομματιών μοσχαρίσιου ή χοιρινού κρέατος σε χαμηλή θερμοκρασία. Τα Goody’s Burger House ακολουθούν αυτή τη διαδικασία αργομαγειρεύοντας το κρέας για τουλάχιστον 4 ώρες μέσα στους χυμούς του, με διάφορα μυρωδικά και Original Hellmann’s BBQ sauce.

Το τελικό προϊόν, που αντικαθιστά το κλασσικό μπιφτέκι, είναι εξαιρετικά γευστικό και χρειάζεται λίγα μόνο συνοδευτικά υλικά ώστε να αναδείξει την πλούσια γεύση του λαχταριστού αυτού κρέατος.

Η ώρα να τα δοκιμάσουμε ώστε να ζήσουμε τη γευστική εμπειρία με τον ίδιο μας τον... ουρανίσκο... έφτασε.

Challenge accepted! 

Θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε αυτή την εμπειρία μπουκιά μπουκιά!

Με την κολλητή μου, Σοφία (που ξέρει από καλό φαγητό) αποφασίσαμε να κάνουμε test drive και στα δύο νέα The Original Hellmann’s BBQ Pulled Burgers!

Πήγαμε στα κοντινότερα Goody’s Burger House -στη Μιχαλακοπούλου συγκεκριμένα- και θυμηθήκαμε ξανά για ποιο λόγο αγαπάμε τόσο πολύ τα Goody’s.

Αποφάσισα να παραγγείλω το burger με το pulled χοιρινό κρέας σε extreme μέγεθος ενώ η Σοφία, πιο παραδοσιακή, προτίμησε αυτό με το μοσχαρίσιο κρέας.

Μόλις τα παραλάβαμε, ανοίξαμε το στόμα, όχι για να τα φάμε (αμέσως), αλλά γιατί ήταν πραγματικά αριστουργήματα. Μεγάλα, λαχταριστά, με φρέσκα προϊόντα, μυρωδικά και μπαχαρικά.

Αφού τα φωτογραφήσαμε ως γνήσιες millenials, σκεφτήκαμε ότι ήταν κρίμα να τα «χαλάσουμε», φαίνονται τόσο ωραία, φτιαγμένα με φροντίδα και μεράκι. Ωστόσο, το στομάχι μας διαφωνούσε και με αργές κινήσεις καταφέραμε την πρώτη μπουκιά.

Τα λόγια είναι περιττά!

Το ψωμάκι είναι μαλακό, αφράτο, ενώ τα αργομαγειρεμένο κρέας είναι τόσο τρυφερό μέσα στους χυμούς τους! Σε συνδυασμό με την Original BBQ sauce της Hellmann’s, το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και απίστευτα νόστιμο. Η μαγιονέζα coleslaw αλλά και η sriracha sauce δίνουν μια πιο πικάντικη νότα. Ήταν αυτό που ήθελα, καθώς τρελαίνομαι για πικάντικες γεύσεις.

Κάθε μπουκιά ήταν απόλαυση για τον ουρανίσκο μου! Ευτυχώς, δεν το τελείωσα γρήγορα καθώς ήταν μεγάλο και ικανοποιητικό.

Φυσικά, έπρεπε να δοκιμάσω και το δεύτερο (πώς θα έχω άποψη;)! 

Τα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος ήταν μαλακά ενώ το μπέικον τραγανό! Το τριμμένο τυρί edam, η μαγιονέζα και το κρεμμύδι πάντρευαν γευστικά την παράδοση με τις πιο μοντέρνες γεύσεις.

Τα λάτρεψα! Και μάλλον θα τα τρώω εναλλάξ, καθώς δεν θα μπορώ να διαλέξω ένα από τα δύο.

Μας πρότειναν και το καλύτερο συνοδευτικό: Dirty fries με pulled beef ή pork!

What? Πρόκειται για country style τηγανιτές πατάτες με pulled beef ή pork (εσύ διαλέγεις!) και τριμμένη φέτα. Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε τραγανές πατάτες με λαχταριστό κρέας ως topping, ε;

Και αν νομίζεις ότι δεν θα αντέξεις, κάνεις λάθος. Ένα burger δεν χρειάζεται να είναι λιπαρό για να είναι πεντα-νόστιμο. Το μέγεθος βγαίνει σε extreme και classic, ανάλογα με το πόσο πεινάς. Προσωπικά προτιμώ το extreme, αφού όλο και κάποιος από την παρέα θα ζητήσει να δοκιμάσει. Η τιμή, που είναι πολύ σημαντική, ανταποκρίνεται στην ποιότητα και ποσότητά τους, είναι value for money, με λίγα λόγια.

Το λαχταριστό αυτό burger που ξεφεύγει από το καθιερωμένο μπιφτέκι και η τεχνική μαγειρέματος του κρέατος δίνει στους foodies και στους λάτρεις του καλού street food μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. 

Τα «The Original Hellmann’s BBQ Pulled Burgers» δεν είναι τα κλασσικά burger που είχαμε συνηθίσει και πρόκειται να γίνουν το next big thing!