H «Μamacita» στο Σύνταγμα σερβίρει τo πιο hot μεξικάνικo της πόλης | 0 bovary.gr
H «Μamacita» στο Σύνταγμα σερβίρει τo πιο hot μεξικάνικo της πόλης | 0 bovary.gr
04|12|2018 15:30
SHARE
MAMACITA

H «Μamacita» στο Σύνταγμα σερβίρει τo πιο hot μεξικάνικo της πόλης


Το «Mamacita», που στα ελληνικά σημαίνει η «όμορφη κοπέλα», είναι το καινούργιο μεξικάνικο εστιατόριο, που ανανέωσε τον πιο έθνικ δρόμο της πόλης, την Απόλλωνος, κάτω από το Σύνταγμα, κι έγινε αμέσως στέκι. 

Στο εσωτερικό του, απλώνεται ένας πολύχρωμος, σουρεαλιστικός κόσμος, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις μεξικάνικες φιέστες της Dia de los Muertos.

Στους τοίχους θα δείτε φυσικά μια Μamacita, την Φρίντα Κάλo, αλλά και παραστάσεις από την «Ημέρα των νεκρών».

Άνετα ξύλινα τραπέζια και γωνιές με μαξιλάρες προσφέρονται για μεγάλες παρέες, ή για μικρά διαλείμματα από την καθημερινότητα, αφού το «Μamacita» με σύνθημά του το «Τacos and margaritas» είναι ανοιχτό όλη τη μέρα, ενώ τις βραδινές ώρες, οι λάτιν μουσικές επιλογές δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα για μια έξοδο με εξωτικό χρώμα.

Από τα must του μαγαζιού, ο φωτισμός από τους led κάκτους, η ανοιχτή κουζίνα, και η  μπάρα με τα χαρούμενα τιρκουάζ πλακάκια, όπου μπορείτε να απολαύσετε signature cocktails, που επιμελούνται ο Christian και o Mauricio, όπως το Honey Paloma, με τεκίλα, χυμό από φρέσκο λάιμ, σιρόπι μελιού και ροζ σόδα, τις Ροζ κυρίες ( Pink senioritas) με τεκίλα, γρεναδίνη, γκρέιπφρουτ και χυμό αγαύης σε τριμμένο πάγο, ή το Mexican Bulldog, με τεκίλα, φρέσκο χυμό από πορτοκάλι και λάιμ, Cointreau και μια ολόκληρη Corona για topping.

Οι δύο σεφ του μαγαζιού, o Pepe κι o Josue, ετοιμάζουν λαχταριστά μεξικανικά πιάτα που θα σας ταξιδέψουν μέχρι το Ακαπούλκο, την Τιχουάνα ή την Γουαδαλαχάρα. Στο μενού θα βρείτε όλες τις γνωστές παραδοσιακές συνταγές- όπως τα nachos, τα tacos, οι quesadillas, τα burritos- σε νέους πρωτοποριακούς συνδυασμούς, που, όμως, διατηρούν πάντα την αυθεντική γεύση τους. 

Ξεκινήστε οπωσδήποτε με ένα chilli con carne, με τσένταρ και sour cream, που μπορείτε να μοιραστείτε στη μέση, όπως επιβάλλει η μεξικάνικη παράδοση.      

Εδώ θα το δοκιμάσετε σε μια πιο μεσογειακή εκδοχή, αν, όμως, θέλετε να το γευτείτε καυτερό όπως στις γειτονιές του Ακαπούλκο,μπορείτε να ζητήσετε έξτρα ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι!

Τα tacos combos, που έρχονται ωραία σερβιρισμένα με τρεις διαφορετικές γεμίσεις: carnitas (χοιρινό), pollo (κοτόπουλο) και barbacoa (μοσχάρι, γαρνιρισμένα με γουακαμόλε, pico de gallo, τσένταρ και sour cream, είναι μια value for  money επιλογή για να πάρετε  μια  ιδέα από όλες τις γεύσεις της κουζίνας, ενώ πάντα μπορείτε να διαλέξετε κάποια από τα κλασικά hits: nachos, tacos, quesadillas, fajitas και burritos  σερβίρονται σε πολλές και διαφορετικές παραλλαγές.

Ξεχωρίζουν τα Fajitas κοτόπουλο, με κομμάτια κοτόπουλου μαγειρεμένα με πιπεριές και κρεμμύδια, που συνοδεύονται από τσένταρ, γουακαμόλε, pico de gallo, sour cream και μικρές τορτίγιες, για να φτιάξετε μόνοι σας τους δικούς σας συνδυασμούς αλλά και τα Burritos Barbacoa, μία από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, που περιλαμβάνουν μοσχάρι μαγειρεμένο σιγανά σε μπύρα, ρύζι, γουακαμόλε, pico de gallo, τσένταρ και sour cream.

Αν πάλι προτιμάτε τα burgers, επιλέξτε το μεξικάνικο, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, λιωμένο τσένταρ, γκούντα και pico de gallo,που έρχεται μέσα σε δύο τορτίγιες. 

Σερβίρεται με French Fries, κρέμα Chipotle και μεξικάνικη σαλάτα!

Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με πληθωρικές σαλάτες γεμάτες αρώματα, όπως την «Εl Zorro», με πράσινη σαλάτα, σαλατικά, κινόα, αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες, ντομάτες σε κύβους, ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές, μαϊντανό, κόλιανδρο και σπόρους ροδιού, που συνοδεύονται από ένα dressing εσπεριδοειδών, αλλά και αυθεντικές street λιχουδιές όπως τα huevos rancheros, ή αλλιώς το «πρωινό του ράντσου», με πατάτες τηγανητές, chorizo, αυγά μάτια και pico de gallo.

Στο τέλος, για επιδόρπιο έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε  μια μους σοκολάτας με τσίλι γαρνιρισμένη με σπόρους ροδιού και φύλλα δυόσμου και τα πατροπαράδοτα churros, πασπαλισμένα με ζάχαρη, που μπορείτε να τα βουτήξετε για έξτρα απόλαυση σε μους σοκολάτας.

Κι επειδή μεξικάνικο φαγητό χωρίς frozen Margarita και sangria δεν γίνεται, οι ιδιοκτήτες φρόντιζαν να τα σερβίρουν και τα δυο ποτά σε κανάτες, για να μην σας λείψουν κατά τη διάρκεια του δείπνου σας.

Να ξέρετε επίσης ότι συχνά διοργανώνονται θεματικές βραδιές, που ξεσηκώνουν του θαμώνες και θα σας κάνουν να φωνάξετε Viva Mexico!

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 00.00.

Τιμή: 20-25 ευρώ ανά άτομο.

Απόλλωνος 9Β, Σύνταγμα,  2103210240.

TAGS