Christmas cocktails με το νέο premium Irish whiskey Roe & Co  | 0 bovary.gr
Christmas cocktails με το νέο premium Irish whiskey Roe & Co | 0 bovary.gr
19|12|2018 15:36
SHARE
RΟΕ & CO

Christmas cocktails με το νέο premium Irish whiskey Roe & Co


O Αχιλλέας Πλακίδας, o Έλληνας World Class bartender 2018, προτείνει δύο μοναδικά Christmas cocktails που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι και να τα προσφέρεις σε φίλους.

Υποδεχτείτε τις γιορτές με ανανεωμένη, γιορτινή διάθεση και με το luxury Roe & Co whiskey.

Ένα whiskey που συνδέεται με ανθρώπους που είναι δημιουργικοί, αγαπούν τις παρέες και πιστεύουν στην δύναμη της συνεργασίας, όπως εκείνοι την ορίζουν.

Το ξεχωριστό αυτό blend, άλλωστε, έχει βασιστεί στην συνεργασία, αφού δημιουργήθηκε από την Master Blender της Diageo, Caroline Martin, η οποία μαζί με έξι διάσημους bartenders του Δουβλίνου μελέτησαν σχολαστικά και επέλεξαν αποθέματα από τα καλύτερα ιρλανδικά malt και grain whiskey.

Έχοντας δοκιμάσει περισσότερα από 100 πρωτότυπα blends, η Caroline κατάφερε να συνθέσει μία εξαιρετική έκφραση του ιρλανδικού whiskey. Έτσι το Roe & Co, που πήρε το όνομά του εμπνευσμένο από τον George Roe, που διέθετε το μεγαλύτερο αποστακτήριο στην Ιρλανδία τον 19ο αιώνα, είναι ένα premium whiskey από τα καλύτερα αποθέματα ιρλανδικών malt και grain ουίσκι, ενώ ωριμάζει σε βαρέλια bourbon.

Ένα whiskey κρεμώδες, με γλυκά αρώματα βανίλιας και αχλαδιού και αξιοσημείωτα ολοκληρωμένο με νότες απαλών μπαχαρικών και γλυκιάς ζάχαρης, με ζεστά στοιχεία βανίλιας. Η επίγευσή του είναι ήπια, με μια απαλή κρεμώδη υφή στο τελείωμα.

Η κατάλληλη επιλογή ως βάση για τα Χριστουγεννιάτικα cocktails. Εκεί, σε σπίτια, με αγαπημένες παρέες. Που πλάνα και συνεργασίες σχεδιάζονται για τη νέα χρονιά. Και τα όνειρα γίνονται σιγά-σιγά, πραγματικά!

Ο Έλληνας World Class bartender 2018, Αχιλλέας Πλακίδας, από το μπαρ Γορίλας της Θεσσαλονίκης εμπνεύστηκε δύο μοναδικά homemade cocktail, χρησιμοποιώντας τη βαθιά γνώση του στα υλικά, τη δημιουργικότητα και το αστείρευτο ταλέντο του.

Τα Roe & Co cocktail που μας προτείνει ο Αχιλλέας Πλακίδας βασίζονται σε συνταγές που δημιούργησε, έχοντας οραματιστεί τα πιο δημιουργικά - και με καλούς φίλους – Χριστούγεννα. Ισορροπούν οι τεχνικές με την ευχάριστη γεύση και στοχεύουν στην ανάδειξη του ιρλανδικού Roe & Co whiskey, στην ανερχόμενη τάση των cocktails. Μία τάση, που ο Αχιλλέας Πλακίδας απογειώνει με τις παρακάτω συνταγές.

Ξεδιπλώστε το ταλέντο σας αυτά τα Χριστούγεννα και κλέψετε τις εντυπώσεις!

Το Roe & Co είναι διαθέσιμo σε επιλεγμένες κάβες σε όλη την Ελλάδα (Προτεινομένη Λιανική Τιμή 700ml: € 30.5), ενώ μπορείτε να το βρείτε και σε επιλεγμένα σημεία διασκέδασης.

Christmas Punch

Συστατικά (για 8 με 10 άτομα):
500ml Roe & Co
200ml χυμό lime
150ml elderflower λικέρ
150ml σιρόπι αχλαδιού*
Φρέσκα μούρα για το γαρνίρισμα

*Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε 1kg ζάχαρη, 1kg νερό και 4 κομμένα αχλάδια χωρίς την φλούδα μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.
Σουρώνουμε και κρατάμε το σιρόπι.

Εκτέλεση:
Σε μια κανάτα ή ένα μεγάλο μπολ με πάγο βάζουμε πρώτα τον χυμό lime, συνεχίζουμε με το elderflower λικέρ, το σιρόπι αχλαδιού και προσθέτουμε στο τέλος, το Roe & Co.

Το σερβίρουμε σε μικρό μπολ ή ποτήρι που γαρνίρουμε με φρέσκα μούρα.

Without an Espresso Machine

Συστατικά:
50ml Roe & Co
15ml λικέρ κακάο
Coffee Tonic
Nιφάδες καρύδας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σε highball ποτήρι με καλής ποιότητας πάγο, προσθέτουμε ένα-ένα τα υλικά. Ξεκινάμε με το λικέρ κακάο, προσθέτουμε το Roe & Co και συμπληρώνουμε με Coffee Tonic.

Γαρνίρουμε με νιφάδες καρύδας.
 

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.