Shutterstock
Shutterstock
25|12|2018 08:35
SHARE
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ

Λαχταριστή πουτίγκα με μήλα και κρουασάν -Aν πρόκειται να φτιάξεις ένα γλυκό αυτές τις γιορτές τότε ας είναι αυτό


Aς το παραδεχτούμε. Αυτές τις ημέρες των γιορτών όλοι ακόμα και οι πιο εγκρατείς θα φάμε λίγο παραπάνω.

Με τόσες νόστιμες λιχουδιές -αλμυρές και γλυκές- στα γιορτινά τραπέζια και κάθε άλλο κάλεσμα, είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς και να μην ενδώσει στους γευστικούς πειρασμούς.

Είναι σημαντικό να προσέξουμε την σιλουέτα μας και να κρατήσουμε το μέτρο, χωρίς όμως να αρνηθούμε στον εαυτό μας τίποτα. Και προπαντώς να το απολαύσουμε χωρίς τύψεις.

Σίγουρα οι περισσότερες θα φάμε ένα-δύο γλυκάκια, ενώ πολλές είναι και εκείνες που θα φτιάξουν μόνες τους ένα γλυκό για το σπίτι. Αν λοιπόν πρόκειται να παρασκευάσετε ένα και μόνο γλυκό αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τότε ας είναι αυτό.

Η ζουμερή πουτίγκα με μήλα και κρουασάν είναι ένα πλούσιο γλυκό, για όσες εκεί έξω δεν ανησυχούν για τις θερμίδες ή απλά δεν κάνουν εκπτώσεις στην γεύση και όταν λένε ότι θα φάνε γλυκό, εννοούν αληθινό γλυκό.

Η συνταγή είναι εύκολη, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσεύματα από την προηγούμενη ημέρα, μπαγιάτικα κρουασάν, ψωμί ή τσουρέκι. Το γλυκό είναι ιδανικό για να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάι σας και φυσικά για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με κάτι διαφορετικό.

Υλικά:

–6 μεγάλα μπαγιάτικα κρουασάν βουτύρου
–200 γρ. μήλα
–500 ml. φρέσκο γάλα
– 50 γρ. βούτυρο
– 200 ml. κρέμα γάλακτος
– 80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
– 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.

2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα, μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ελαφρά το μείγμα.

4. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε τα κρουασάν κομμένα σε χοντρές φέτες, προσθέτουμε τα μήλα και περιχύνουμε με το μείγμα με το γάλα.
5. Αφήνουμε τη πουτίγκα για 20 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά.

Έτοιμη για σερβίρισμα!