Noodles καστανού ρυζιού με λαχανικά & σάλτσα από φρέσκο ανανά-ταμάρι
Noodles καστανού ρυζιού με λαχανικά & σάλτσα από φρέσκο ανανά-ταμάρι
04|01|2019 12:42
SHARE
WEMA

Η Αθήνα μόλις απέκτησε υγιεινό delivery -Πεντανόστιμα αποτοξινωτικά γεύματα κατευθείαν στην πόρτα σου


Οι μέρες των εορτών και της κραιπάλης τελείωσαν, γι’ αυτό καλό είναι να θέσετε διατροφικούς στόχους για τη νέα χρονιά ή έστω να κάνετε μια μικρή αποτοξίνωση.

Σε αυτό θα σας βοηθήσει η Wema, μια εταιρεία βιολογικών υγιεινών γευμάτων που θα σας φέρει, όπου εσείς επιθυμείτε, πιάτα που χορταίνουν και δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό.

H λέξη Wema, καταρχάς, έχει μια εκπληκτική ιστορία. Η καταγωγή της προέρχεται από τα Σουαχίλι, την αρχέγονη γλώσσα των λαών της ανατολικής Aφρικής και εμπεριέχει τις έννοιες του καλού και της αρετής, αφού όσοι ζουν με wema είναι ευγενείς και ταγμένοι στο να κάνουν το καλό κάθε μέρα, τόσο στους άλλους όσο και στον εαυτό τους.

Επειδή, λοιπόν, πάνω από το 80% της ποιότητας ζωής μας επηρεάζεται από το τι τρώμε, η εταιρεία Wema έχει ως βασική της φιλοσοφία να προσφέρει στους πελάτες της αγνή τροφή που κάνει απλά καλό.

Ομελέτα με 3 αυγά
Ομελέτα με 3 αυγά

Γι’ αυτό με σεβασμό και συνείδηση της ολιστικής επίδρασης που έχει η διατροφή, επιλέγει ύλες που παράγονται ηθικά και σε μεγάλη πλειοψηφία οργανικά, και έχει σχεδιάσει ένα προσεκτικά μελετημένο μενού πλούσιων, θρεπτικών πιάτων με βάση την μεσογειακή κι ανατολίτικη κουζίνα  στην πιο healthy εκδοχή της.  

Στη Wema δεν χρησιμοποιούν φούρνο μικροκυμάτων, το λάδι τους είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τα αυγά είναι ελευθέρας βοσκής, τα περισσότερα προϊόντα είναι καθαρά βιολογικά, όπως το αλεύρι, το γάλα καρύδας, ενώ όλες οι πρώτες ύλες που έχουν τη λιγότερο δυνατή επεξεργασία.

Δεν θα βρείτε ποτέ προϊόντα που έχουν συντηρητικά, ενώ ακόμα και οι συσκευασίες τους είναι 100% οικολογικές κατασκευασμένες από ξυλοπολτό. 

Σάντουιτς γαλόπουλα με ολικής προζυμένιο ψωμί
Σάντουιτς γαλόπουλα με ολικής προζυμένιο ψωμί

Το μενού έχει επιμεληθεί η διατροφολόγος Χριστίνα Κωσταρά, η οποία έχει διατελέσει από το 2011-2014 μέλος του τμήματος Δ’ Συμπληρωμάτων Διατροφής και Τροφίμων που προορίζονται για ειδική διατροφή, της επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων του ΕΟΦ.

Αν, μάλιστα, έχετε αλλεργίες, δυσανεξία ή χρειάζεται να ακολουθήσετε συγκεκριμένη διατροφή, μπορείτε να την συμβουλευτείτε και μαζί να ετοιμάσετε το προσωπικό σας πρόγραμμα. 

Βελουτέ σούπα κολοκύθας με καρότο
Βελουτέ σούπα κολοκύθας με καρότο

Πάντως στη σελίδα της εταιρείας για το κάθε πιάτο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτική περιγραφή των συστατικών και των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει, ώστε να γνωρίζετε τι τρώτε με ακρίβεια. 

 

Σαλάτα του Καίσαρα με bio κοτόπουλο στήθος ψητό στη σχάρα
Σαλάτα του Καίσαρα με bio κοτόπουλο στήθος ψητό στη σχάρα

Ο κατάλογος χωρίζεται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: στο πρωινό, όπου θα βρείτε κλασικές ομελέτες, σάντουιτς από εξαιρετικά υλικά και το μεσημεριανό.

Φυσικά υπάρχουν σαλάτες και σούπες (με κολοκύθα ή φινόκιο) αλλά και μερικά επιδόρπια που σας γλυκαίνουν χωρίς να σας προσθέσουν θερμίδες. 

Ξεκινήστε με μια σαλάτα με tempeh ρεβιθιού, φύτρες από bio φακές μπελούγκα και bio ροβίτσα με σπιτική σος tahini mayo, ή μία με κέιλ, ψητά φαλάφελ ρεβιθιού και σος λεμόνι. 

Αν είστε αυστηρά χορτοφάγοι, συνεχίστε με noodles καστανού ρυζιού με λαχανικά και σάλτσα από φρέσκο ανανά-ταμάρι, ενώ μια καλή επιλογή είναι  και το Veggie buddha bowl με bio κινόα και κεχρί συνοδευόμενο με ψητά bio μανιτάρια πλευρώτους, αβοκάντο γλυκοπατάτα ψητή και bio μώς φασόλια, αλλά κι οι ταλιατέλες ολικής με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σέλερυ και καρότο.

Ανάρπαστα, ειδικά στα παιδιά, γίνονται τα quinoa cakes με τρίχρωμη κινόα, λαχανικά και σπιτική σος γιαουρτιού.

Αν δεν μπορείτε να απαρνηθείτε το κρέας, δοκιμάστε μπιφτέκια bioκοτόπουλου με λαχανικά και νιφάδες βρώμης που συνοδεύονται από bio ντομάτα σαλάτα και αβοκάντο,  ή το cocoa beef, ένα bio μοσχάρι μαγειρεμένο με κακάο, σέλερυ και καρότο με πουρέ bioπατάτας!

 

Bio μοσχάρι μαγειρεμένο με κακάο, σέλερυ & καρότο συνοδευόμενο από πουρέ bio πατάτας
Bio μοσχάρι μαγειρεμένο με κακάο, σέλερυ & καρότο συνοδευόμενο από πουρέ bio πατάτας

Σε γλυκά θα βρείτε ωμοφαγική μους σοκολάτας, ωμοφαγικό carrot cake και ωμοφαγικές θρεπτικές μπάλες ενέργειας.

Συνοδεύστε το γεύμα σας με ένα ρόφημα ή smoothies, που προσφέρονται σε εξαιρετικούς συνδυασμούς για έξτρα ενέργεια και δύναμη.

 Ωμοφαγική μους
Ωμοφαγική μους

Επίσης να ξέρετε ότι η Wema ετοιμάζει και catering για εκδηλώσεις, ακόμα και για παιδικά πάρτι, ώστε να μάθουν και τα παιδιά σας τα μυστικά της υγιεινής διατροφής από νωρίς.

Βυθηνίας 1 και  Εθνικής  Αντιστάσεως , Νέα Ιωνία, 21 0277 4896

www.wema.gr