Mind The Cup/ Facebook
Mind The Cup/ Facebook
21|01|2019 12:30
SHARE
MIND THE CUP

Μind the Cup: Αυτό το μαγαζί στο Περιστέρι είναι στη λίστα με τα πιο ωραία cafe του κόσμου


Θα μπορούσε άνετα να είναι ένα από τα hot μαγαζιά μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, κι όμως το Mind the Cup βρίσκεται στα δυτικά προάστια, σε ένα από τους πιο νεανικούς πεζόδρομους του Περιστερίου και θεωρείται ένα από  τα καλύτερα καφέ του κόσμου. 

Κι όχι δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά το Βuzzfeed, που το έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τα «25 coffee shop που πρέπει να δει κανείς πριν πεθάνει».

Αν είστε από αυτούς που αγαπούν την ιεροτελεστία του καφέ, τότε, να είστε σίγουροι ότι μια επίσκεψη εδώ δεν θα σας απογοητεύσει.

Αν πάλι αρκείστε σε ένα φλιτζάνι γαλλικό, ή έναν καλό φραπέ, ήρθε, μάλλον, η ώρα να ανακαλύψετε την πραγματική γεύση του καφέ. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Mind the Cup, θα νομίζετε ότι έχετε βρεθεί σε έναν industrial hip χώρο του Λονδίνου, με όμορφα ξύλινα τραπέζια αν θέλετε να καθίσετε κι όχι να πάρετε τον καφέ σας στο χέρι και να συνεχίσετε την μέρα σας.

Πίσω από τη μεγάλη μπάρα, μια εντυπωσιακή σκαλωσιά γεμάτη με vintage αντικείμενα τραβάει το μάτι, ενώ στο βάθος τρία ψηλά τραπέζια με σκαμπό και ο εξίσου ψηλός καναπές προσφέρεται για μεγάλες παρέες. 

Προσέξτε τη μικρή σκάλα, που οδηγεί στο πατάρι, εκεί που βρίσκεται το Καβουρδιστήρι- είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο του μαγαζιού, μιας και σε αυτό κρύβεται και το μεγάλο μυστικό του ποιοτικού καφέ.

Αν το πετύχετε, μάλιστα, σε μέρα που μπαίνει σε λειτουργία, θα σας σπάσουν τη μύτη τα αρώματα που ξεχειλίζουν σε κύματα. Αν, πάλι, ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να καθίσετε κι έξω.

Στο «Μind the cup» εισάγουν κόκκους από επιλεγμένες φάρμες, τους οποίους καβουρδίζουν μόνοι τους, ενώ οι εξειδικευμένοι baristas φροντίζουν για την παρασκευή και το σερβίρισμα, που παίρνει δέκα με τόνο. 

Εδώ θα βρείτε καφέδες ειδικότητας που προέρχονται από μικροπαραγωγούς από τις περιοχές του Ισημερινού, ενώ το πάντα ευγενικό προσωπικό του μαγαζιού είναι εκεί για να σας βοηθήσει και να σας εξηγήσει τα χαρακτηριστικά, την οξύτητα, τον τρόπο που ψήνουν τον καφέ.

Φυσικά, πολλές λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε και στον κατάλογο για να ξέρετε ακριβώς τι πίνετε. 

Οι κόκκοι που καβουρδίζονται μεταμορφώνονται σε γνωστές εκδοχές, όπως καπουτσίνο, εσπρέσο, machiatto, affogato, ενώ με τη μέθοδο του cold drip φτιάχνουν και δροσερό cold brew, που σερβίρεται με πάγο.

Άλλωστε οι ιδιοκτήτες του- ο Χρήστος Καβράκος, ο Νίκος Γερανάκης και ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος -έχουν πραγματικά εμμονή με τον καφέ, γι αυτό, άλλωστε, έχουν ταξιδέψει σε άπειρες χώρες κι έχουν λάβει μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς προκειμένου να μάθουν τα πάντα για την τέχνη του και την τεχνική του.  

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι «το γνωστό logo του μετρό, από όπου προέκυψε και η παράφραση που έδωσε τον τίτλο στο μαγαζί, δεν μας έδωσε μόνο την ιδέα να παίξουμε και να ανακαλύψουμε τελικά το πολυπόθητο όνομα... Μας έδειξε τον τρόπο για να περπατήσουμε στον όμορφο, δύσκολο και απρόβλεπτο δρόμο...».

Κι αυτό κάνουν με εμμονή στη λεπτομέρεια, μεράκι κι αγάπη.

Δοκιμάστε τον El Desvelado από την Κολομβία, που έχει γλυκές οξύτητες και στο τέλος αφήνει μια αλμύρα, ή τον Blancaligia Pineda, λιγότερο έντονος αυτός, ή τον Ilomba από την Τανζανία, που τελειώνει με μια αίσθηση πικρής σοκολάτας.

Επίσης, εδώ, ο καφές φίλτρου και ο εσπρέσο συνδυάζονται με μέλι και κανέλα, αλλά και περίεργα υλικά, που δεν συνηθίζονται σε καφέδες, όπως για παράδειγμα η μαρμελάδα, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Όταν πέφτει η νύχτα το σκηνικό αλλάζει, και το «Μind the cup» μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό μπαράκι, με εξαιρετικές μουσικές επιλογές, χαρούμενες φατσούλες, αλλά και συγκλονιστικά κοκτέιλ. 

Συχνά διοργανώνονται και πάρτι, όπου γίνεται ο χαμός. 

Aν τώρα το Περιστέρι σας πέφτει μακριά, μπορείτε να επισκεφτείτε το αδερφάκι του, το «Peak a Bloom» στην οδό Λέκκα στο Σύνταγμα και να θαυμάσετε το υπερσύγχρονο καβουρδιστήρι Gesen από την Ολλανδία, αλλά και μια υπέροχη πόρτα 300 ετών που έφεραν από ένα αρχοντικό της Δημητσάνας.

Unsplash/ Rachel Lees
Unsplash/ Rachel Lees

Το βράδυ μπορείτε να πιείτε φοβερά κοκτέιλς με βάση το αψέντι, ενώ αν πεινάσετε θα βρείτε και μερικές πολύ νόστιμες προτάσεις.  

Αιμιλίου Βεάκη 29, Περιστέρι, 2105776010