Φωτογραφία: Salad Up
Φωτογραφία: Salad Up
22|01|2019 14:17
SHARE
ITS SALAD TIME!

Τα καλύτερα salad bars της πόλης -Δροσερές, ελαφριές, χορταστικές σαλάτες με ό,τι βάλει ο νους σου


Είναι μεσημέρι κι εσείς είστε στη δουλειά ή στον δρόμο και πάλι πρέπει να φάτε απ 'έξω, γιατί δεν έχετε προλάβει να μαγειρέψει.

Η πιο υγιεινή λύση που θα σας κρατήσει μέχρι να έρθει η ώρα για το κανονικό σας γεύμα είναι μια πλούσια σαλάτα.

Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε ολόφρεσκα salad bars από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Γλυφάδα και το Μαρούσι, που έχουν αναγάγει την σαλάτα σε τέχνη.

1) The Salad project

Δυο αδερφές, η Εβίτα και η Θάλεια Λεκάκη, παρασκευάζουν και παραδίδουν στον χώρο σας, γευστικές προτάσεις, που μεταμορφώνουν την καθημερινή ανάγκη για φαγητό, σε μία μοναδική εμπειρία για το σώμα και το πνεύμα σας.

Ο κατάλογός τους ανανεώνεται τακτικά, καθώς ακολουθεί την εποχικότητα κι ανάμεσα στις προτάσεις τους θα βρείτε πρωτότυπους και γκουρμέ συνδυασμούς, όπως η Mint & Chicken, με σπανάκι και ρόκα baby με λιαστή ντομάτα, ξεροψημμένο μπέικον, ψητό κοτόπουλο, φύλλα φρέσκιας μέντας για υπέροχο άρωμα και κουκουνάρι (συνοδεύεται ιδανικά από vinaigrette μπαλσάμικο), ή την τραγανή Quinoa Crunch με νιφάδες ξινομυζήθρας, ψιλοκομμένο ραπανάκι, βιολογικό kale, κόκκινο λάχανο και ηλιόσπορο.

Ρίξτε μια ματιά και στην κατηγορία limited edition- εδώ την προσοχή μας τράβηξε η Sweet Pumpkin με iceberg, radicchio, σπανάκι και ρόκα baby, παντζαρόφυλο baby, παντζάρι, φινόκιο, ρόδι, νιφάδες φέτας, κρεμμύδι ξερό, φρέσκια μέντα και μαϊντανό. 

Φυσικά, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τον δικό σας συνδυασμό, αν το επιθυμείτε, ενώ μπορείτε να ολοκληρώσετε το γεύμα σας με μια σούπα, και με έναν φυσικό χυμό ή κάποιο από τα smoothies.

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 13, Αθήνα, 21 0924 1402

2) Fresh Choice

Σε αυτό το ιδιαίτερο μαγαζί που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα salad bars του εξωτερικού, θα βρείτε σαλάτες από καθαρά ελληνικά προϊόντα- πολλά εκ των οποίων είναι και βιολογικά-, καθώς οι ιδιοκτήτες του επιμένουν να συνεργάζονται με μικρούς Έλληνες  παραγωγούς.

Δοκιμάστε σαλάτες με φρούτα, όπως την Rocka and rolla, ρόκα, ανάμεικτες λόλες, σπανάκι, καρύδια, ξινόμηλο, ρόδι, σταφίδες και παρμεζάνα με dressing ροδιού, την θρεπτική Spinocchio's με σπανάκι, ρόκα, αντίβ, φιλέτα ροζ γκρέιπφρουτ, παντζάρι, ψητό προσούτο και dressing balsamico – πορτοκάλι, ή την ιταλικη Tricolorata Napolitana με φαρφάλες με πιπεριές τρικολόρε, ελιές, φρέσκο κρεμμύδι, σάλτσα napoli και βασιλικό.

Ιπποκράτους 129-133 ,  Αθήνα, 2103628777

3) Λωτοφάγος, The Salad Island

Ο σεφ Νίκος Κωνσταντάτος, με πολυετή εμπειρία σε πεντάστερα ξενοδοχεία καθώς και σε βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια στο Λονδίνο και στην Αθήνα, δημιουργεί γκουρμέ σαλάτες με άποψη, σαν αυτές που θα βρείτε σε ένα πολύ καλό εστιατόριο, και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές.

Το μενού αλλάζει συχνά, αλλά από τις νέες συνταγές ξεχωρίζει η πράσινη μακαρονοσαλάτα με αρακά, μπρόκολο, πέστο ρόκας και φρέσκια ρόκα, η φακοσαλάτα με πέστροφα από τις πηγές Χαρίτων του Ορχομενού και ψιλοκομμένα λαχανικά, αλλά και ο πουρές παντζάρι με δύο αβγά ποσέ, χόρτο παντζάρι, πράσινη σαλάτα και πηχτόγαλο Κρήτης.

Ιδιαίτερες προτάσεις υπάρχουν και για κρασί, με μεσογειακά μυρωδικά όπως δυόσμο, δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό, κόλιανδρο ή μπαχαρικά όπως κόκκινο πιπέρι, γλυκάνισο, γαρύφαλλο και κανέλα.

Ρόμβης 13, Αθήνα , 21 3088 8808

4) Ηoly Greens

O Dusan Vukcevic, όντας ο ίδιος αθλητής, έχει συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό γεύμα μπορεί να είναι μια σαλάτα, κι έτσι αποφάσισε να φέρει το σουηδικό project Holy Greens και στην Ελλάδα. 

Εδώ το κοτόπουλο και το roast beef μαγειρεύονται με ιδιαίτερο τρόπο, ο σολομός προέρχεται από μια μικρή φάρμα που φτιάχνει τη συγκεκριμένη ποικιλία, ενώ οι γαρίδες είναι πάντα φρέσκες.

Δοκιμάστε την Sweet Salmon με καπνιστό σολομό, μαύρο ρύζι, αβοκάντο, καρότο τουρσί με τζίντζερ, μαϊντανό, αγγούρι, kale, κολοκυθόσπορο και ηλιόσπορο, την ελαφρώς πικάντικη Beef Vietnam με μοσχάρι, glass noodles, μπρόκολο, κόκκινο λάχανο, αγγούρι, ρόδι, καρύδια και σάλτσα κόλιανδρο-τζίντζερ-πιπεριά habanero, ή την καθαρά χορτοφαγική Eat Your Greens με κόκκινο κινόα, χούμους παντζάρι, αβοκάντο, καρότο τουρσί με τζίντζερ, μπρόκολο, αγγούρι, κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους και σάλτσα βασιλικό-λεμόνι.

Φραγκοκκλησιάς 3a, Μαρούσι, 21 0610 5002

 

5) Salad up

Με τρία καταστήματα- στο Μαρούσι, στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι- το Salad Up φροντίζει για τη σιλουέτα μας, καλύπτοντας ταυτόχρονα και τις γαστρονομικές απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Εδώ θα βρείτε σαλάτες με κινόα, όσπρια, ζυμαρικά, power salads, αλλά κι ευφάνταστες δημιουργίες του σεφ, που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Στο μενού, μάλιστα, μπορείτε να δείτε πόσες θερμίδες έχει το κάθε πιάτο, ώστε να επιλέξετε την συνταγή που ταιριάζει με τις ανάγκες σας. 

Δοκιμάστε την Ρower protein με μαρούλι mix, φιλέτο κοτόπουλο Cajun, αυγό, κινόα, διπλό καλαμπόκι, διπλό αβοκάντο, ντοματίνια, κρεμμύδι, cottage cheese και  lemon spice dressing, την Salmon ricota με mustard mix, σολομός, ρικότα, σπαράγγια, σχοινόπρασο, ντοματίνια, και dressing ελαιόλαδο-λεμόνι-μπαλσάμικο, ενώ για όσους επιμένουν παραδοσιακά, μια ιδανική επιλογή είναι ο ντάκος του σεφ, με παξιμαδοκουλούρα, ντομάτα, αγγουράκι, αβοκάντο, καλαμπόκι, αυγό, φέτα, κάπαρι, ελαιόλαδο, ξύδι, και ρίγανη.

 Λαοδίκης 30, Γλυφάδα,  210 8941362

Λουκιανού 12 , Κολωνάκι,  210 7296486

 Λ. Κηφισίας 22, Μαρούσι,  210 6894008