Γιατί το LOUIS XIII είναι το πιο ξεχωριστό κονιάκ του κόσμου
LOUIS XIII

Γιατί το LOUIS XIII είναι το πιο ξεχωριστό κονιάκ του κόσμου

Όπως ένα σπουδαίο γλυπτό, ένας εντυπωσιακός πίνακας Ολλανδού ζωγράφου, ή ένας νέος απάτητος τόπος, έτσι και το LOUIS XIII το πιο premium κονιάκ του κόσμου έχει τη μοναδική ιδιότητα να σου προκαλεί κύματα ενθουσιασμού. 

Δεν είναι μόνο η εμπειρία του να πίνεις ένα τόσο μοναδικό ποτό, είναι ο χρόνος και η εξειδικευμένη, σχολαστική εργασία που απαιτείται για τη δημιουργία του. 

Η βραδιά στη γαλλική πρεσβεία για τη γνωριμία των παρθένων ουρανίσκων με το LOUIS XIII ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι στο παρελθόν. Τότε που ο Paul Emile Rémy Martin ίδρυσε το 1724 τον οίκο Rémy Martin, για να γεννηθεί 150 χρόνια μετά, το 1874, το LOUIS XIII.  Aπο τότε, μέχρι σήμερα αποτελεί καθαρό αποτέλεσμα της ιδιοφυίας των δημιουργών του, των Cellar Masters. 

Από τη δημιουργία του, κάθε γενιά Cellar Master, επιλέγει από τα κελάρια τα παλαιότερα και πολυτιμότερα eaux-de-vie για το LOUIS XIII. Έτσι, κάθε μπουκάλι αποτελεί επίτευγμα ζωής δυο και πλέον γενιών, Cellar Masters.

Σήμερα, o πέμπτος κατά σειρά Cellar Master, Baptiste Loiseau, διαλέγει τα καλύτερο eaux-de-vie, ως κληρονομιά στους διαδόχους του, του επόμενου αιώνα. Το LOUIS XIII είναι ένα εξαιρετικό blend με πάνω από 1.200 eaux-de-vie προερχόμενα, 100% από την περιοχή Grande Champagne. Την πιο σημαντική, για την ποιότητα των αποσταγμάτων που προσφέρει, περιοχή του Cognac. 

Η μητέρα φύση είναι στην καρδιά όσων εκτυλίσσονται στο Cognac: χωρίς την πλήρη ισορροπία και την τέχνη της δημιουργίας, οι καλύτεροι Cellar Masters ή οι αμπελώνες από μόνοι τους, δεν θα ήταν ικανοί να δώσουν το εξαιρετικό blend που συνθέτει κάθε LOUIS XIII φιάλη. 

Το τελετουργικό της γεύσης

Παρατηρώντας τις κινήσεις του κάθε Cellar Master, καθώς αντλεί πολύτιμα δείγματα από τα πολύ παλιά βαρέλια tierçon, μπορεί να δηλώσει κανείς πως το τελετουργικό της γευστικής δοκιμής είναι μια μοναδική διαδικασία κατά  τη διάρκεια της οποίας, ο χρόνος σταματά. 

Το LOUIS XIII το απολαμβάνει κανείς σε κρυστάλλινα ποτήρια, ενώ σερβίρεται με μια ειδικά σχεδιασμένη πιπέτα, το παραδοσιακό εργαλείο, που χρησιμοποιείται από τις γενιές των Cellar Masters για να δοκιμάσουν και να σερβίρουν το μοναδικό blend του LOUIS XII από τα tierçons . 

Χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά αρώματα, μύρου, μέλιού, αποξηραμένων τριαντάφυλλων, δαμάσκηνου, αγιόκληματος, πούρου, δέρματος, σύκων και passion fruit.

Αυτά τα υπέροχα αρώματα κατάφερε, με μοναδική μαεστρία, η σεφ Ντίνα Νικολάου, να τα αναδείξει με τη συνοδεία μπουκιών εξαιρετικής έμπνευσης. Γεύσεις που συνδυάστηκαν τέλεια, για ανθρώπους που εκτιμούν το αυθεντικό. 

Ένα άτυπο πάρτι, συνοδεία πιάνου και «καμπανοκρουσιών», ήχος που προσφέρουν τα ποτήρια κατά το «cheers». 

Το μπουκάλι 

Κάθε φιάλη LOUIS XIII είναι μοναδική. ‘Ένα απαράμιλλο έργο τέχνης από κρύσταλλο που απαιτεί τον τέλειο συγχρονισμό έντεκα διαφορετικών τεχνητών, που διαμορφώνουν το σχήμα της φιάλης και τοποθετούν με το χέρι τα εγχάρακτα διακοσμητικά από χρυσό 20 καρατίων, ενώ ακόμη το γυαλί έχει την κατάλληλη θερμοκρασία.