Ζύμες υπάρχουν πολλές. Αφράτες, μαστιχωτές, τραγανές, με μαύρο αλεύρι ή με λευκό, με κίτρινο (από καλαμπόκι) ή μια μίξη όλων αυτών.
Οι food bloggers ορκίζονται στη λεία ζύμη -που περιέχει τρομακτικά πολύ βούτυρο- οι fitness bloggers την απορρίπτουν τελείως. Κι εμείς που θέλουμε ζύμη στο τραπέζι μας αλλά να μην είναι φουλ στις θερμίδες και τα λιπαρά, αλλά να έχει όλη τη νοστιμιά που θέλουμε, τι κάνουμε;
Είναι πολύ απλό. Κάνουμε αυτή την πάναπλη ζύμη δύο υλικών και την αποθηκεύουμε στην κατάψυξή μας για να τη χρησιμοποιήσουμε σε ό,τι μπορεί να μας κάνει κλικ.
Είναι πανεύκολη, νόστιμη και κυρίως μπαίνει παντού. Γίνεται βάση για πίτσα, γίνεται πρέτζελ, κουλουράκια, μπέιγκελς, cinnamon rolls και ό,τι άλλο περάσει από το μυαλό σας.
Την συγκεκριμένη ζύμη που περιέχει μόνο αλεύρι και γιαούρτι, την είχαμε δει στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς (ή και ευτυχώς) δεν υπήρξε ποτέ έρωτας με την πρώτη ματιά. Μέχρι που τη δοκιμάσαμε. Σε πολλά και διάφορα πιάτα που χρειάζονται ζύμη.