Κanenas τσίπουρο της Tsantali
Κanenas τσίπουρο της Tsantali
05|03|2019 12:38
SHARE
TSANTALI

Στην κορυφή το Κanenas τσίπουρο της Tsantali


Το ειδικό βραβείο του Καλύτερου Αποστάγματος της διοργάνωσης για το KANENAS ΤΣΙΠΟΥΡΟ και συνολικά 9 μετάλλια - τρία εκ των οποίων χρυσά- για τα κρασιά και τα αποστάγματά της ήταν η συγκομιδή της Οινοποιίας TSANTALI στον φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης.

Για ακόμη μια χρονιά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν τη σταθερή ποιότητα που είναι ταυτόσημη με το όνομα TSANTALI και αντανακλάται μέσα από μια ευρεία γκάμα προτάσεων που εκπροσωπούν διαφορετικές ζώνες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, διαφορετικά στυλ και διαφορετικές κατηγορίες τιμής.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η ιστορική οινοποιία απολαύει της εμπιστοσύνης των καταναλωτών για πολλές δεκαετίες με ετικέτες που συγκαταλλέγονται ανάμεσα στις πλέον πολυβραβευμένες και ευπώλητες.

Ειδικότερα η ανάδειξη του KANENAS ΤΣΙΠΟΥΡΟ ως το κορυφαίο απόσταγμα του φετινού διαγωνισμού, που συνοδεύτηκε με το διπλό χρυσό "χτύπημα" για την απλή και την παλαιωμένη εκδοχή του, τοποθετεί την TSANTALI στους μεγάλους κερδισμένους της Θεσσαλονίκης.

Μια εντυπωσιακή "επάνοδος" με ένα brand που διανύει μόλις τον δεύτερο χρόνο κυκλοφορίας του, αποτελώντας το νεότερο μέλος της ιδιαίτερα αγαπητής οικογένειας του KANENAS που φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια της.

Με όπλο την υπέροχη ισορροπία ανάμεσα στην κομψότητα και τον πλούτο αρωμάτων και γεύσεων, το KANENAS ΤΣΙΠΟΥΡΟ -χωρίς γλυκάνισο- βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας του ανάμεσα σε 34 συμμετοχές. Μέσα στην πρώτη τετράδα με τις υψηλότερες βαθμολογίες της κατηγορίας βρέθηκε και η παλαιωμένη εκδοχή του KANENAS ΤΣΙΠΟΥΡΟ (εσοδείας 2017) μετατρέποντας τη νίκη σε θρίαμβο για την οικογένεια Τσάνταλη που μετρά περισσότερα από 100 χρόνια στην παραγωγή αποσταγμάτων ποιότητας.

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα και για τους οίνους TSANTALI με τον ροζέ ΕΜΜΕΤΡΟ ΛΟΓΟ να αξιολογείται με την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία του κερδίζοντας το τρίτο χρυσό, ενώ το λευκό "αδερφάκι" του στην πρώτη χρονιά με την μονοποικιλιακή σύνθεσή του από Μαλαγουζιά απέσπασε ασημένιο μετάλλιο. Κάθε μια από τις υπόλοιπες πέντε διακρίσεις είναι μια ζωντανή αφήγηση της συμβολής της TSANTALI στην εξέλιξη της ελληνικής οινοποίας.

Ασημένιο για το ΜΑΥΡΟΥΔΙ, ποικιλία που αναβιώθηκε από την οικογένεια Τσάνταλη στα μέσα της δεκαετίας του 90 ξεκινώντας από τον ιδιόκτητο αμπελώνα στην Μαρώνεια της Θράκης, και ακόμη τρία μετάλλια για ετικέτες πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας από το Άγιο Όρος και την Χαλκιδική, μέθοδος στην εφαρμογή της οποίας πρωτοστάτησε η TSANTALI από τις αρχές του 2000. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2019

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Ειδική διάκριση

"ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ": KANENAS ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Χρυσά

1. ΚΑΝΕΝΑS ΤΣΙΠΟΥΡΟ

2. KANENAS ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ 2017

ΟΙΝΟΙ

Χρυσό

ΕΜΜΕΤΡΟΣ ΛΟΓΟΣ 2018, ΠΓΕ Μακεδονία (ροζέ οίνος)

Ασημένια

1. KLIMA KLIMA ORGANIC CABERNET SAUVIGNON 2016, ΠΓΕ Χαλκιδική / Βιολογική καλλιέργεια (ερυθρός οίνος)

2. ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ABATON GOLD SELECTION 2013, ΠΓΕ Άγιο Όρος / Βιολογική καλλιέργεια (ερυθρός οίνος)

3. ΕΜΜΕΤΡΟΣ ΛΟΓΟΣ 2018, ΠΓΕ Μακεδονία (λευκός οίνος)

4. ΜΑΥΡΟΥΔΙ 2015, Ποικιλιακός Οίνος (ερυθρός οίνος)

Χάλκινα

1. ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ABATON GOLD SELECTION 2014, ΠΓΕ Άγιο Όρος / Βιολογική καλλιέργεια (ερυθρός οίνος)

2. ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ABATON 2015, ΠΓΕ Άγιο Όρος (ερυθρός οίνος)