Shutterstock
Shutterstock
15|03|2019 19:00
SHARE
S. PATRICK'S DAY ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Γιορτάζουμε το Saint Patrick’s Day με άφθονη μπύρα σαν γνήσιοι Ιρλανδοί -8 διευθύνσεις στην Αθήνα


Ο αγαπημένος άγιος των Ιρλανδών, ο Άγιος Πατρίκιος, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τη μεγαλύτερη παρέλαση να πραγματοποιείται στο Δουβλίνο και Νέα Υόρκη –απ’ όπου ξεκίνησαν οι πρώτοι εορτασμοί το 1762 από τους Ιρλανδούς στρατιώτες που υπηρετούσαν στον αγγλικό στρατό.  

Bέβαια, ο ίδιος δεν ήταν Ιρλανδός, αλλά έφτασε στη Βρετανία με τους γονείς του, απήχθη από Ιρλανδούς πειρατές, στη συνέχεια πουλήθηκε ως σκλάβος και τελικά έγινε ιεραπόστολος με βασικό του σκοπό την εξάπλωση του χριστιανισμού. Η μέρα του θανάτου του, ορίστηκε ως ημέρα μνήμης και ουσιαστικά πρόκειται για τη μεγαλύτερη εθνική γιορτή της Ιρλανδίας, αλλά δεν είναι καθόλου πένθιμη. Αντίθετα, θα έλεγε κανείς πως είναι συνυφασμένη με τη διασκέδαση.

Σύμφωνα με το έθιμο, όλοι ντύνονται στα πράσινα και καταναλώνουν μοσχαρίσιο κρέας με λαχανικά και φυσικά, άφθονη μπύρα Guinness. Σήμα κατατεθέν της γιορτής το τριφύλλι, που θεωρείται ότι συμβολίζει την Αγία Τριάδα και το χρησιμοποιούσε ο  Άγιος Πατρίκιος για να εξηγήσει τον χριστιανισμό στους παγανιστές. Φέτος, λοιπόν, οι δικές μας pubs έχουν προετοιμάσει για εμάς ένα κεφάτο τριήμερο που θα μας μυήσει στην κουλτούρα των Ιρλανδών.

1The James Joyce

Ένα από τα πιο αυθεντικά ιρλανδέζικα στέκια στην πόλη, που έχει κάνει θεσμό το πάρτι για τον Άγιο Πατρίκιο, δημιουργώντας πραγματικά το αδιαχώρητο τη συγκεκριμένη μέρα στο Μοναστηράκι. Και φέτος ο Γιάννης Ζερβός, θα παίζει στον εξωτερικό χώρο, ενώ στην μπάρα η Guiness θα σερβίρει μπύρες. Αν, μάλιστα, φωτογραφηθείτε με το ποτήρι σας και ανεβάστε τη φωτογραφία σας στα social media με #DKMATH, θα μπείτε στην κλήρωση και ίσως είστε οι τυχεροί που θα κερδίζουν δύο προσκλήσεις για τη συναυλία των «Dropkick Murphy’s» στην Αθήνα.

Άστιγγος 12, Μοναστηράκι, 21 0323 5055

2) Molly Malones

πρώτη ιρλανδέζικη pub που άνοιξε στην Γλυφάδα  ετοιμάζει ένα τριήμερο εορτασμών. Από, σήμερα, λοιπόν Παρασκευή το μαγαζί στολίζεται, παραδοσιακές ιρλανδικές μουσικές θα ακούγονται όλη τη μέρα, ενώ η μαύρη μπίρα θα είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γιορτής.  Την Κυριακή 17 Μαρτίου, αν περάσετε από εκεί, θα σας χαρίσουν κι ένα πράσινο καπέλο για να είστε στο κλίμα, ενώ θα μπορείτε να  πάρετε μέρος σε παιχνίδια και events.

Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα, 21 0894 4247

3) Silly Wizards

Στο στέκι της Αγίας Παρασκευής που έχει άρωμα από Δουβλίνο, αυτό το τριήμερο θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς της Guinness και να κερδίσετε πλούσια δώρα. Εδώ θα βρείτε πάνω από πενήντα διαφορετικές ετικέτες από διεθνείς ζυθοποιίες, ενώ  μπορείτε να δοκιμάσετε και το original guinness stew (μοσχάρι με μπύρα και μπαχαρικά που σιγοψήνεται για 6 ώρες).
Μην παραλείψετε να πιείτε κι ένα ποτήρι μπύρα για τον Marley, το σκυλάκι μασκότ του μαγαζιού που πλέον δεν είναι ανάμεσά μας, αλλά ο θρύλος λέει ότι φέρνει καλή τύχη σε όποιον κάνει μια πρόποση στο όνομά του.

Πελοποννήσου 79, Αγία Παρασκευή,  2106543908

4) The Wee Drum Scottish Pub

Με ένα μεγάλο πάρτι τα Σάββατο 16 Μαρτίου, η σκωτσέζικη pub θα γιορτάσει με τους εκλεκτούς Κέλτες συγγενείς της τον Άγιο Πατρίκιο. Από τις οκτώ το απόγευμα, λοιπόν, έως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα αν παραγγείλετε μια μπύρα «Murphy’s», θα πάρετε ακόμα μια δώρο, ενώ ο resident «Dj Plenty» θα επιμεληθεί τη μουσική της βραδιάς με τη συνδρομή ενός καλεσμένου-έκπληξη.

Κονοπισοπούλου 23, Aμπελόκηποι, 21 0691 6509

5) Berlin By 5 Drunkmen

Στο στέκι του Παγκρατίου, οι χαρακτηριστικές κάνουλες στα τραπέζια θα ανοίξουν το Σάββατο 16 Μαρτίου και η μπύρα θα ρέει άφθονη στην Τιμοθέου σε μια ολονυχτία στον πεζόδρομο μεkilts και γκάιντες!  Εδώ, λοιπόν, έχετε την ευκαιρία να δείτε live επίδειξη  της παραδοσιακής Great Irish War Pipe από τον Νεκτάριο Σαντομούρη, ενώ να ξέρετε ότι παραγγέλλοντας ένα pint «Murphy’s», θα έχετε άλλο ένα δώρο. Πάντως οι υπεύθυνοι μας προειδοποίησαν ότι αν αποφασίσετε σαν βάλετε το kilt σας, μην διανοηθείτε να φορέσετε εσώρουχα,  γιατί θα καταστρέψετε το έθιμο.

Τιμοθέου 8, Παγκράτι, 21 0701 0006

6) Mind the Pub

Mια μπυραρία που ανοίγει από το πρωί και είναι γνωστή για το εξαιρετικό της grill και τα λαχταριστά burgers, που παίρνουν δέκα με τόνο. Την Παρασκευή 15 Μαρτίου,  λοιπόν,  με κάθε burger που θα παραγγέλνετε, σας κάνουν δώρο 250ml Guinness κι ένα συλλεκτικό καπέλο.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου με κάθε ποτήρι 500ml Guinness παίρνετε και πάλι ένα συλλεκτικό καπέλο, ενώ την Κυριακή 17 Μαρτίου για κάθε δύο ποτήρια Guinness, θα σας περιμένει μια έκπληξη.

Ανδρέα Παπανδρέου 13, Ηλιούπολη, 210 97 03 811

7) Αλχημιστής Beer Bar

Ψαγμένες μπύρες απ' όλο τον κόσμο, που συλλέγουν με προσοχή οι ιδιοκτήτες, ο Νίκος κι ο Αλέξανδρος Λούντος, -μάλιστα κάθε εβδομάδα φιλοξενούν 10-15  taps –bottles –cans-, ροκ μουσικές επιλογές και διάσημοι σταρ στους τοίχους θα σας κρατήσουν συντροφιά στην μπιραρία της Πετρούπολης.

Tο τριήμερο, η Guiness θα βρίσκεται μαζί σας πίσω από την μπάρα, μοιράζοντας συλλεκτικά δώρα.

25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, 2167004245

8) Lazy Bulldog

Σαν λονδρέζικο στέκι μοιάζει αυτή η μπυραρία στο Γκάζι, που σερβίρει εξαιρετικές ετικέτες, όπως τη σπάνια μονοποικιλιακή από την Ζυθοποιία Αναστασίου, και ταυτόχρονα προσφέρει μοναδικές οπτικοακουστικές και γευστικές εμπειρίες, δια χειρός του σεφ Λευτέρη Μπoυρμπουχάκη. 

H Lazy Bulldog για τη μέρα του Αγίου Πατρικίου σε συνεργασία με την High Priority Promotions κληρώνουν δύο εισιτήρια για τη συναυλία των Dropkick Murphys. Ανεβάστε, λοιπόν, τη φωτογραφία με την μπίρα σας  στο Facebook προσθέτοντας το #DKMATH, κάντε like στην επίσημη σελίδα του μαγαζιού και στην High Priority Promotions για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας και είστε έτοιμοι.

Ορφέως και Περσεφόνης, Γκάζι, 6975026836