Το JuJu Bar & Restaurant σας προσκαλεί σε μία απολαυστική βραδιά γευσιγνωσίας | 0 bovary.gr
Το JuJu Bar & Restaurant σας προσκαλεί σε μία απολαυστική βραδιά γευσιγνωσίας | 0 bovary.gr
18|03|2019 15:53
SHARE
JUJU

Το JuJu Bar & Restaurant σας προσκαλεί σε μία απολαυστική βραδιά γευσιγνωσίας


Την Τρίτη 19 Μαρτίου τα Gastronomic Sessions επιστρέφουν στο JuJu Bar & Restaurant, με μία απολαυστική βραδιά γευσιγνωσίας, με το πολυβραβευμένο κτήμα Masciarelli.

Σειρά αυτή τη φορά έχει η γαστρονομική ιστορία του οίκου Masciarelli, από τη μαγευτική περιοχή του Abruzzo στην Ιταλία. Η σύζυγος του Gianni Masciarelli και ιδιοκτήτρια Marina Cvetic, θα μας ξεναγήσει στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και θα αφηγηθεί στους επισκέπτες της βραδιάς την ιστορία, τη γέννηση και την ανάπτυξη, αλλά και τα μυστικά του οίκου.

Επίσης, τον τρόπο με τον οποίο ανέδειξαν τις τοπικές και μοναδικές ποικιλίες που συναντάμε μόνο στην περιοχή Abruzzo: την λευκή ποικιλία Trebbiano Abruzzese (Marina Cvetic Trebbiano D’Abruzzo Riserva) και την ερυθρή Montepulciano (Villa Gemma, Montepulciano D’Abruzzo), που σήμερα βρίσκονται στην κορυφή του Ιταλικού αμπελώνα.

Με ξεναγό την αγάπη για τις εκλεκτές ετικέτες κρασιού και πυξίδα τα έντονα αρώματα των κρασιών του οίκου Masciarelli και τις εμπνευσμένες γεύσεις του μενού που θα τις συνοδεύσει, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία, στο μαγευτικό περιβάλλον του JuJu Bar & Restaurant.

Η δοκιμή θα πλαισιωθεί από ένα menu τεσσάρων πιάτων, σχεδιασμένο ειδικά για τα εμβληματικά αυτά κρασιά.

Το πολύ ενδιαφέρον μενού έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη βραδιά από τον Σεφ του εστιατορίου Σάββα Ληχανίδη, σε γευστική αρμονία με τα κρασιά του κτήματος Masciarelli (Trebbiano, Gianni Masciarelli, Bianco |Marina Cvetic Τrebbiano Riserva, Bianco |‘Villa Gemma’, Montepulciano d’ Abruzzo, Rosso|Sperone, Moscato Spumante Rosé).

Η βραδιά ξεκινά με Carpaccio Μυλοκόπι με Ξινόμηλο, Ketchup από Mango, Gel Τσίλι, Λάδι Κόλιανδρου και Πίκλες Κρεμμυδιού και συνοδεύεται από Trebbiano, Gianni Masciarelli, Bianco.

Το υπέροχο και ζουμερό αυτό trebbiano προέρχεται από Loreto Aprutino που βρίσκεται στην Pescara.

Το Ραβιόλι Γαρίδας με Μασκαρπόνε, Σάλτσα Vierge & Αφρό Αχινού, ταιριάζει απόλυτα με το Marina Cvetic Τrebbiano Riserva, Bianco.

Εδώ έχουμε την συμπυκνωμένη έκφραση της ποικιλίας με βαθύ χρώμα του λεμονιού, σύνθετα αρώματα ξηρών καρπών, πράσινου μήλου, αγριολούλουδα και νότες τροπικών φρούτων. Γεμάτο σώμα, θερμότητα από το αλκοόλ και εκχύλιση φρούτου αλλά και φρεσκάδα από την οξύτητα. Μεγάλη διάρκεια και στην παλέτα και στο κελάρι.

Συνεχίζουμε με Φιλέτο Μοσχαρίσιο Μπορντελαίζ, Πουρέ Παντζαριού με Φυστικοβούτυρο, Μανιτάρια King Oyster & Échalotes και το συνοδεύουμε με ‘Villa Gemma’, Montepulciano d’ Abruzzo, Rosso. Το κορυφαίο κρασί του κτήματος, που έβαλε το montepulciano και το Abruzzo στον χάρτη των fine wines, με εκφραστικά και σύνθετα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνο, γλυκόριζα, καφέ και μπαχαρικά, ζωντανή οξύτητα και ατελείωτη διάρκεια.

Η βραδιά κλείνει με Finger Σοκολάτας Valrhona Biskelia με Σάλτσα Πορτοκαλιού Sperone συνοδευόμενη από την εκλεκτή ετικέτα Moscato Spumante Rosé.  Ένας γλυκός, ροζέ, αφρώδης οίνος με χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση Moscato Bianco σταφυλιών. Εξαιρετικά ποιοτικό με αρώματα ροδάκινου, πορτοκαλιού και βατόμουρου που δένουν αρμονικά με τις χαρακτηριστικές γευστικές νότες εσπεριδοειδών στο στόμα.

Το event ξεκινάει στις 21.00, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες και το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 95€.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε με το 210-7207000.

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις του JuJu Bar & Restaurant, κάντε κλικ εδώ