Shutterstock
Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Shortbreads -Τα εύκολα και νόστιμα μπισκότα βουτύρου από τη Σκωτία που θα σε ξετρελάνουν

Όλοι φάγαμε πολύ σήμερα!

Μετά το πλούσιο τραπέζι με μπακαλιάρο και σκορδαλιά, ήρθε η ώρα για το γλυκό!

Αν θες κάτι σπιτικό και πέρα από τα συνηθισμένα, σου βρήκαμε την κατάλληλη συνταγή.

Τα shortbreads είναι παραδοσιακά Σκωτσέζικα μπισκότα και τρώγονται σκέτα ή μπορείς να τα προσθέσεις σε άλλα γλυκά.

Είναι απλά, εύκολα, γρήγορα και χρειάζεσαι τα βασικά υλικά.

Μπορείς να συνοδεύσεις τον καφέ ή το τσάι σου ή να τα φας μόνα τους.

Πάρε χαρτί και μολύβι και δες τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις αυτά τα απλά αλλά πεντανόστιμα κουλουράκια:

ΥΛΙΚΑ 

Shutterstock
Shutterstock

175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορν φλάουρ
90 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. επιπλέον ζάχαρη για πασπάλισμα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Shutterstock
Shutterstock

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ.

Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να ενωθούν.

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και στρώνουμε μέσα μια λαδόκολλα.

Ρίχνουμε το μίγμα και με μια σπάτουλα το απλώνουμε καλά.

Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150˚C, μέχρι να ροδίσει.

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι με προσοχή γιατί είναι μαλακό, σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Τα αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν. 

Σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Το διαβάσαμε στο lenafusion.gr