Η Skinny carbonara. Φωτογραφία: JamieOliver.com
Η Skinny carbonara. Φωτογραφία: JamieOliver.com
09|04|2019 16:07
SHARE
SKINNY CARBONARA

Ο Τζέιμι Όλιβερ αφαίρεσε τα λιπαρά από την καρμπονάρα και άφησε τη γεύση -Πανεύκολη και super light συνταγή


Αν δυσκολεύεστε κι εσείς να θυμηθείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που φάγατε μια ωραία, περιποιημένη καρμπονάρα, είστε μία από εμάς. 

Το πιάτο πειρασμός που ενδεχομένως υπερκαταναλώσαμε στα 90s, είναι πλέον απαγορευμένο λόγω των τόνων θερμίδων που περιέχει. Ποιος όμως στην εικόνα μιας καρμπονάρας δεν νιώθει την ανάγκη να ξεχάσει κάθε πρόγραμμα δίαιτας/διατροφής και να πέσει κυριολεκτικά με τα μούτρα; (Μην κοιτάζετε εμάς, το κάνουμε έτσι κι αλλιώς).

Μια μαγική, πεντανόστιμη συνταγή δια χειρός Τζέιμι Όλιβερ, έρχεται να απενοχοποιήσει το λατρεμένο πιάτο, αφαιρώντας τα περιττά λιπαρά και τους έξτρα υδατάνθρακες και δίνοντάς του παράλληλα healthy στοιχεία, όπως φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. 

Αν αγαπάτε το ωραίο φαγητό αλλά νοιάζεστε για το τι καταναλώνετε, αυτό το πιάτο κυριολεκτικά θα το λατρέψετε.

Ένα φρέσκο ​​και θρεπτικό τουίστ στην κλασική carbonara, με καπνιστό μπέικον, αρακά και αμύγδαλα. Ο ταπεινός αρακάς είναι πηγή εννέα διαφορετικών θρεπτικών συστατικών πηγή πρωτεϊνών (χαμηλής βιολογικής αξίας) και υδατανθράκων που δίνουν ενέργεια. 

Σημειώστε:

Υλικά: 
200 γραμ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
1 κουταλιά της σούπας φιλέ αμυγδάλου
1 μικρή σκελίδα σκόρδου
½ ματσάκι φρέσκου βασιλικού, (15γραμ.)
15 γραμμάρια παρμεζάνα
1 λεμόνι
150 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής αλέσεως
1 φέτα μπέικον χωρίς το γύρω λίπος
 ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό από κότες ελευθέρας βοσκής
100 γραμμάρια γιαούρτι χωρίς λιπαρά

Εκτέλεση:
Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράζει για τα ζυμαρικά σας. Μόλις το νερό πάρει βράση, βυθίστε μέσα ένα σουρωτήρι στο οποίο θα έχετε βάλει τον αρακά για μόλις 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το και αφήστε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Καβουρδίστε για λίγο τα αμύγδαλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά -χωρίς λάδι- και στη συνέχεια ρίξτε τα στο multi.

Ενώ τα χτυπάτε στο multi, ξεφλουδίστε και ρίξτε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά, το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι, τα φύλλα βασιλικού, την τριμμένη παρμεζάνα και το χυμό λεμονιού.
Συνεχίστε μέχρι να πολτοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέστε τον αρακά. Χτυπήστε λίγο -μην πολτοποιήσετε.

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά στο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες.

Εν τω μεταξύ, κόψτε πολύ καλά το μπέικον και τηγανίστε το σιγά-σιγά στο τηγάνι με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά μέχρι να χρυσίσει και να γίνει τραγανό, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια κουτάλα με τρύπες για να το μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας. Κρατήστε το λάδι στο τηγάνι. Ρίξτε μέσα τα 3/4 του μείγματος από το μπλέντερ για να ζεσταθεί.

Ανακατέψτε καλά το αυγό μαζί με το γιαούρτι. Όταν γίνουν τα ζυμαρικά βγάλτε από τη φωτιά και σουρώστε -κρατήστε μόνο λίγο από το νερό μαγειρέματος- και ρίξτε τα κατευθείαν στο τηγάνι με το μείγμα ανακατεύοντας καλά. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το αυγό με το γιαούρτι. Αν νιώσετε ότι είναι πολύ σφιχτό όλο το μίγμα, ρίξτε λίγο από το νερό που κρατήσατε.

Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας από πάνω (μην ξεχνάτε ότι έχετε κρατήσει το 1/4 του μίγματος) λίγο από το μίγμα σε κάθε πιάτο.

Καλή απόλαυση