Forget Domani: Στην καινούρια gastropub των Άνω Πετραλώνων θα ξεχάσετε το αύριο  | 0 bovary.gr
Forget Domani: Στην καινούρια gastropub των Άνω Πετραλώνων θα ξεχάσετε το αύριο | 0 bovary.gr
07|04|2019 11:46
SHARE
FORGET DOMANI

Forget Domani: Στην καινούρια gastropub των Άνω Πετραλώνων θα ξεχάσετε το αύριο


«Forget Domani» τραγουδούσε τη δεκαετία του ’60 ο Φρανκ Σινάτρα, ένα τραγούδι που με έναν τρόπο τον επέστρεψε στις ιταλικές του ρίζες, καλώντας μας να ξεχάσουμε το αύριο και να απολαύσουμε το σήμερα.

Κάπως, έτσι, σκέφτηκαν η Σάντυ και ο Δημήτρης Τζαβέλας, τα δυο αδέρφια που έχουν το παραπλήσιο εξαιρετικό μπαρ «Επί της Δεξαμενής», μεγάλοι θαυμαστές του Frankie, κι αποφάσισαν να δώσουν αυτό το όνομα στο νέο τους επιχειρηματικό βήμα, που έχει τη βάση του στη μεσογειακή κουζίνα. 

Δεν πρόκειται για ένα ακόμα ιταλικό εστιατόριο, αλλά για μια gastropub, όπως λένε τα παιδιά, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την πίτσα του μαζί με ένα δροσερό κοκτέιλ.

Ατμόσφαιρα αμερικάνικου dinner, με εξαιρετικά φωτιστικά, και μια όψη παλιού λεωφορείου κομμένη στη μέση που τη χρησιμοποιούν για το service, άνετοι καναπέδες και πάγκοι δίπλα στις τζαμαρίες για να χαζέψετε τον δρόμο, οι οποίες, μάλιστα, θα ανοίγουν όταν το επιτρέπει ο καιρός, συνθέτουν την εικόνα του μαγαζιού. 

Στον χώρο, θα δείτε πολλά ενδιαφέροντα αντικείμενα, όμως, εκείνο που αναμφίβολα τραβάει την προσοχή είναι μια ποπ εκδοχή του «Μυστικού Δείπνου» που κοσμεί τον τοίχο.

Εδώ, οι συνδαιτυμόνες είναι καλλιτέχνες: ο Μανώλης Χιώτης, ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Ρομπέρτο Μπενίνι, η Σοφία Λόρεν, ο Ντιν Μάρτιν, η Μόνικα Μπελούτσι, ο Τσετ Μπέικερ, ο Έρος Ραματζότι, ο Τζέιμς Μπράουν, ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, η Έιμι Γουάινχαουζ, ο Μάρτιν Σκορσέζε πλαισιώνουν τον Φρανκ Σινάτρα που στέκεται στη μέση και  μας κοιτάζει ενώ εμείς απολαμβάνουμε την εξαιρετική κουζίνα του «Forget Domani».

Υπεύθυνος γι’ αυτήν ο σεφ, Νίκος Σουφλέρης, που εμπνέεται από  ιταλικές παραδοσιακές συνταγές, και τις ανανεώνει με δημιουργική φαντασία, εκπλήσσοντας ευχάριστα. Για παράδειγμα, μια κλασική καρμπονάρα εδώ απογειώνεται με ζυμαρικά pici, χοιρινό μάγουλο, κρόκο βιολογικού αυγού, πεκορίνο και παρμεζάνα.

Ξεκινήστε, οπωσδήποτε, με μια από τις σαλάτες που εντυπωσιάζουν με την ευρηματικότητά τους, όπως η «Τονάτο» που συνδυάζει μεσκλάν, τόνο, αυγό ορτυκιού, καρδιές αγκινάρας, καλαμπόκι, τραγανή τένγκολε και βινεγκρέτ τονάτ. 

Στη κατηγορία των antipasti, θα βρείτε μπουρεκάκια κανταΐφι με γέμιση γκοργκοντζόλα και προβολόνε, σαλάμι Νάπολη και χειροποίητη μαρμελάδα αχλαδιού, bruschetta με χωριάτικο ψωμί, σκόρδο και μαριναρισμένες ντομάτες, ενώ, καθημερινά υπάρχει και μια διαφορετική σούπα. 

Η πίτσα, που σερβίρεται σε πέντε διαφορετικές γεύσεις, έχει μια λεπτή και τραγανή ζύμη, ενώ, όλα τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα.

Δοκιμάστε κανελόνια ραγού με μοσχαρίσιο κότσι, μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας, μαλφαντίνες με αχιβάδες, γαρίδες, χταπόδι, κρόκο Κοζάνης και λιαστές ντομάτες, κριθαρότο με γαρίδες, ντοματίνια και κατσικίσια φέτα, παπαρδέλες με προσούτο, μανιτάρια, δεντρολίβανο και λάδι τρούφας, αλλά και τα κλασικά ριγκατόνι με τέσσερα ιταλικά τυριά. 

Αν, πάλι, επιμένετε χορτοφαγικά, θα βρείτε ένα ριζότο με τα μανιτάρια πορτσίνι και σάλτσα ταρτούφο, ή με μοσχολέμονο, κουρκουμά και φρέσκο θυμάρι, ενώ οι κρεατοφάγοι μπορούν να απολαύσουν μια ταλιάτα με ψητά σπαράγγια, ντοματίνια, καραμελωμένα κρεμμύδια, αγκινάρες και ρόκα.

Στην κάβα, θα βρείτε μια καλά ενημερωμένη λίστα από ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, όμως, αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε το δείπνο σας με ένα κοκτέιλ που έρχεται από την μπάρα του «Επί της Δεξαμενής». Οι bartender του μαγαζιού έχουν δημιουργήσει συνταγές που δένουν άψογα με τις γεύσεις της κουζίνας, όπως μια παραλλαγή του κλασικού Bloody Mary με μουστάρδα και παρμεζάνα, το Bloody Dona. Πολύ ενδιαφέρον έχει και το The Virtuoso με ουίσκι, σπιτικό σιρόπι ντομάτας, bitter σοκολάτας και γκρέιπφρουτ, αλλά και τα δροσερά aperitivi, όπως το il Flore που ταιριάζει μοναδικά με την πίτσα Tartufo.

Στο τέλος, κλείστε με ένα από τα κλασικά γλυκά, όπως μια πανακότα με σοκολάτα γάλακτος, μια κρεμ μπρουλέ με γεύση καφέ ή ένα σισιλιάνικο κανόλι με κρέμα μοσχολέμονου.

Το «Forget Domani» ανοίγει καθημερινά από τις έξι το απόγευμα, όμως,τις Κυριακές ξεκινάει από τις δέκα το πρωί  κι έως τις τρεις σερβίρει ένα πλούσιο brunch σε Νεοϋορκέζικο στυλ, από το ποιο όμως δεν λείπουν και κάποιες ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις. 

Οπότε μπορείτε να συνδυάσετε croque madame, burgers και pancakes με καγιανά με λουκάνικο, ή μια ανοιχτή σπανακόπιτα. 

Δημοφώντος 99, Άνω Πετράλωνα, 210 3464.668