Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
17|04|2019 11:01
SHARE
LA STRADA

Το φημισμένο La Strada στο Νέο Ψυχικό ανακαινίστηκε -Παραμένει σταθερά στέκι των Αθηναίων


Είναι ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά εστιατόρια, αφού από τότε που πρωτοάνοιξε το 1987, έγινε αμέσως στέκι των Αθηναίων. 

«Θυμάμαι ότι τότε έρχονταν πολλά νεαρά ζευγάρια, που σήμερα πλέον έχουν παντρευτεί κι έχουν κάνει οικογένειες και μας επισκέπτονται με μια διάθεση νοσταλγίας, σαν ένα κομμάτι της νεότητας τους και της οικογένειάς τους» μας λέει η Αθανασία Τσουκνίδα, που εδώ και χρόνια είναι δίπλα στον θείο της Δημήτρη -την «ψυχή» του «La Strada»- και η οποία έχει πλέον αναλάβει τα ηνία του.

«Αυτό που πάντα ήθελα για το μαγαζί ήταν να γίνει τόπος συνάντησης και να νιώθει κανείς οικεία. Δεν με ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός, παρόλο που τον θαυμάζω», μας λέει εκείνος. Ο ίδιος αγαπάει και εμπιστεύεται τους νέους, γιατί πιστεύει ότι πρέπει πάντα να είσαι ανοιχτός σε νέες ιδέες, διακρίνει στη νέα γενιά μια πολύ καλή ποιότητα. Γι’ αυτό έχει πάντα μια καλή συμβουλή για όλους.

Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης

«Είναι μεγάλος δάσκαλος και μέντορας ο Δημήτρης», μας λέει η Αθανασία. «Άλλωστε έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχει μαζέψει τόσες εμπειρίες που η γνώμη του είναι πολύτιμη». «Να κάνεις ταξίδια, έτσι μόνο θα μάθεις τη ζωή. Να ακούς και να αναζητάς το απλό, αυτό είναι το πιο δύσκολο» αναφέρει ο ίδιος. 

Και πράγματι στο «La Strada» η απλότητα είναι ολόκληρη φιλοσοφία.

Νονός του μαγαζιού ο Αλέξης Κωστάλας, τακτικός θαμώνας και χρόνια φίλος, που πρότεινε την ομώνυμη ταινία.

Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης

Έτσι εγεννήθη το «La Strada», ένα ιταλικό εστιατόριο με σπιτική κουζίνα που συνδυάζει παραδοσιακές συνταγές της γείτονος χώρας με ελληνικά στοιχεία, πράγμα για το οποίο έχει επαινεθεί από Έλληνες και ξένους.

«Η γνώμη του πελάτη είναι αυτή που μετράει» μας λένε οι άνθρωποι του La Strada, οι οποίοι είναι πάντα εκεί για να τους εξυπηρετήσουν.

Ο χώρος αποπνέει μια λιτή πολυτέλεια, ντυμένος σε γήινες αποχρώσεις, με τις φιάλες να περιτριγυρίζουν τα ταβάνια, ενώ η ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από τον καλά μελετημένο φωτισμό.

Το καλοκαίρι, μάλιστα, μπορείτε να δειπνήσετε στον εξωτερικό χώρο, κάτω από τους φοίνικες, που έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία με το μαγαζί.

Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης

Οι άνθρωποι του La Strada επιμένουν στις άριστες πρώτες ύλες- μάλιστα, εδώ, θα βρείτε και πολύ καλά ιταλικά προϊόντα, όπως τυριά ή αλλαντικά. Μάλιστα έχει φτιαχτεί ένα μενού που διατηρεί πολλά κλασικά πιάτα, στα οποία ήρθαν να προστεθούν νέες συνταγές από τη δημιουργική ομάδα της κουζίνας.

Το «La Strada» ξεκινάει να σερβίρει από το πρωί εκλεκτό καφέ και brunch καθημερινά, ενώ, στις δώδεκα ανοίγει η κουζίνα που μένει ανοιχτή έως τα μεσάνυχτα. 

Το δείπνο ξεκινάει με φοκατσίνια με γέμιση ελιάς.

Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης

Συνεχίστε με κάποιο από τα ορεκτικά, όπως το λεπτό μοσχάρι χτυπημένο με ντομάτα και παρμεζάνα στο φούρνο, ή μια ιδιαίτερη παραλλαγή της σαλάτας νισουάζ, στην οποία προστίθενται μοβ πατάτες και έχει την ονομασία «Περουβιάνα».

Οι πίτσες, όλες με λεπτή και τραγανή ζύμη, όπως τις φτιάχνουν στη Νάπολη, σε οκτώ ιδιαίτερους συνδυασμούς.

Εμείς, δοκιμάσαμε την εκπληκτική μπουράτα, με χειροποίητο λάδι βασιλικού, που σύντομα θα προστεθεί στον κατάλογο και μείναμε κατενθουσιασμένοι.

Αγαπημένα ζυμαρικά είναι τα ριγκατόνι με μοσχάρι, ενώ, εξαιρετική είναι και η κλασική μπολωνέζ με αρνίσιο κιμά.

Αγαπημένο πιάτο από τα παλιά το ριζότο με καραβιδόψυχα, ενώ, για τους χορτοφάγους ιδανική επιλογή είναι αυτό με τα σπαράγγια και το λάδι τρούφας.

Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης

Από τις νέες αφίξεις, το χοιρινό κότσι με νιόκι, ή το φαγκρί φρικασέ κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ το σταρότο κοτόπουλο είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να στερήσετε από τον εαυτό σας.

Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης

Στο τέλος, σας περιμένουν δυο homemade επιδόρπια: ένα ελαφρύ ιταλικό τιραμισού κι ένα συγκλονιστικό εκμέκ από μαστίχα με πάστα φιστικιού, για να ολοκληρώσετε τη βραδιά σας. 

Από τα δυνατά σημεία του μαγαζιού είναι η κάβα, όπου θα βρείτε περίπου εξήντα ελληνικές και ιταλικές ετικέτες εκλεκτών κρασιών -υπάρχουν, όμως, και κάποιες ποικιλίες από την Αυστραλία ή τη Χιλή-  για τις οποίες μπορείτε να ρωτήσετε την sommelier Πηνελόπη Κουλουμπή.   

To must, όμως, είναι το κρασί που έρχεται από τους αμπελώνες της οικογένειας στη Λίμνη του Μαραθώνα. 

Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα εξαιρετικό αγιωργίτικο- syrah που λέγεται Epops, δηλαδή τσαλαπετεινός, που είναι και η μασκότ του κτήματος.

Σύντομα, όμως, αναμένονται δυο ακόμα ετικέτες.

Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης

Να ξέρετε ότι, αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε φιάλες και για τα σπίτι. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε και κλασικά ιταλικά κοκτέιλ, όπως το διάσημο Bellini.

Επίσης, τo «La Strada» διοργανώνει βραδιές οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, ενώ, πολλοί το επιλέγουν λόγω σημείου και για επαγγελματικά δείπνα.

Άλλωστε, από τα τραπέζια του έχουν περάσει αμέτρητοι, καλλιτέχνες και διάσημες προσωπικότητες του διεθνούς στερεώματος.

Τιμή ανά άτομο: 25 ευρώ με κρασί

Eθνικής Αντιστάσεως 107-109, Νέο Ψυχικό,

21 0671 0370