Shutterstock
Shutterstock
25|04|2019 09:00
SHARE
ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ

Πόσες θερμίδες έχει ένα πασχαλινό σοκολατένιο αυγό -Περισσότερες από όσες νομίζεις


Αν έχουμε συνδυάσει το Πάσχα με ένα πράγμα, αυτό πιθανότατα δεν είναι η κατάνυξη ή η προσευχή, αλλά το φαγητό στην υπερβολή του. 

Τόνοι αμνοεριφίων, τσουρέκια, κουλούρια, σοκολάτες και άλλα γλυκίσματα καταναλώνονται κατά τη διάρκεια τριών-τεσσάρων ημερών, κάνοντας την επόμενη κιόλας εβδομάδα τη ζυγαριά να αναστενάζει. Από το πρωί του Σαββάτου (για τους περισσότερου) που ολοκληρώνεται η νηστεία, μέχρι και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, η σχέση μας με το τραπέζι χαρακτηρίζετε ασύδοτη (τι ωραία λέξη..πλάστηκε από τον Αδαμάντιο Κοραή το 1805). 

Δεν θα μιλήσουμε όμως σε αυτό το άρθρο για όλα όσα καταναλώνουμε αυτές τις ημέρες, αλλά για ένα συγκεκριμένο γλύκισμα, που θεωρείται απαραίτητο για τα παιδιά και συνηθίζει να παίρνει η νονά/νονός. Το σοκολατένιο αυγό. 
Έρχεται τυλιγμένο με ιλουστρασιόν κόκκινο και χρυσό χαρτί και καταναλώνεται σχεδόν αμέσως αφού κανένα παιδί δεν μπορεί να του αντισταθεί. Τι κρύβει όμως αυτό το «αθώο» αυγό, εκτός από ένα μικρό δωράκι; 
Θερμίδες. 
Όσο πιο μεγάλο, τόσο το χειρότερο. Με την αντιστοιχία ότι η σοκολάτα γάλακτος έχει 535 θερμίδες/100 γραμμάρια, έχουμε και λέμε:

Πασχαλινό αυγό (μεσαίο) 100γραμ = 535 θερμίδες 
Σοκολατένιος λαγός 180γραμ = 963 θερμίδες 
Πασχαλινό αυγό (μεγάλο) 200γραμ = 1070 θερμίδες