Είτε νηστεύετε για θρησκευτικούς λόγους, είτε έχετε αποφασίσει με αφορμή το Πάσχα να κάνετε μια μικρή αποτοξίνωση, δεν έχετε λόγους να ανησυχείτε, καθώς, αυτές τις μέρες, τα περισσότερα εστιατόρια έχουν εντάξει στον κατάλογό τους νηστίσιμα πιάτα γεμάτα νοστιμιά.
Βέβαια, το καλύτερο που έχετε να κάνετε μιας κι ο καιρός αρχίζει να γλυκαίνει- ελπίζουμε τουλάχιστον!- είναι να κατηφορίσετε προς τη θάλασσα και να απολαύσετε ένα ουζάκι συνοδεία παραδοσιακών μεζέδων.
Έτσι, θα συνδυάσετε τη γαστρονομία και το ταξίδι, κι, ίσως, ξεχάσετε ότι ακόμα βρίσκεστε στην πόλη!
1) Φάρος
Φεύγοντας από το Σούνιο, κατευθυνθείτε προς το Λαύριο και κάντε μια στάση στο Λιμάνι του Πασά. Εδώ, ο κύριος Μηνάς κι η χρυσοχέρα σύζυγός του έχουν φτιάξει μια οικογενειακή ταβέρνα με καταπληκτική αυλή, ενώ, στο εσωτερικό αν κάνει κρύο ανάβουν το τζάκι και δημιουργούν ατμόσφαιρα. Ο κατάλογός του, πλούσιος σε ποικιλία, με τοπ πιάτο το γεμιστό καλαμάρι με φέτα. Θα βρείτε, επίσης, ένα φοβερό σαγανάκι μελιτζάνα, μακαρονάδες με θαλασσινά και μια εκλεκτή συνταγή με μύδια ψητά.
Λιμάνι Πασά, 22920 24449