Αν είσαι ο τύπος του ανθρώπου που θα μπορούσε, για το υπόλοιπο της ζωής του να τρέφεται με πατάτες (κατά βάση τηγανιτές, αλλά και ψητές), welcome to the club.
Δεν λέμε ότι το κάνεις. Άλλωστε όσο μεγαλώνεις αντιλαμβάνεσαι ότι τις πατάτες θα τις κοιτάζεις με το κιάλι. Όταν όμως τις απολαμβάνεις, θα πρέπει να το κάνεις χωρίς καμία τύψη και στο μάξιμουμ. Η (απαγορευμένη) λιχουδιά των παιδικών μας χρόνων, δεν χρειάζεται ούτε τηγάνι, ούτε καυτό λάδι για να γίνει πεντανόστιμη.
Η πιο κολασμένη συνταγή έρχεται από τη Γαλλία και περιλαμβάνει ταψάκι και φούρνο. Το αποτέλεσμα της συνταγής, στην οποία ορκίζονται οι Παριζιάνοι, είναι εθιστικό. Ένα πιάτο που δεν σταματάς να τρως (τώρα αυτό είναι καλό;).
Οι πατάτες «gratin Dauphinois» είναι μια παραδοσιακή συνταγή η οποία μας έρχεται από την ορεινή περιοχή της Ντοφίν στη Νοτιοανατολική Γαλλία.
Εδώ οι πατάτες φούρνου γίνονται με βούτυρο, κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο και κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη συνταγή σε ένα επίσημο γεύμα ή σε έναν μπουφέ. Θα δώσει άλλον αέρα στο τραπέζι και πολλά συγχαρητήρια σε σας.
Υλικά