fbpx Το τρικ που θα κάνει τις φθηνές μπριζόλες σου να έχουν πιο φίνα και λαχταριστή γεύση | BOVARY
Shutterstock
Shutterstock
SHARE
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

Το τρικ που θα κάνει τις φθηνές μπριζόλες σου να έχουν πιο φίνα και λαχταριστή γεύση


Και τι δεν θα δίναμε για μια ζουμερή και λαχταριστή μπριζόλα!

Είναι ένα νόστιμο και αγαπημένο φαγητό, που έχουμε φάει ουκ ολίγες φορές στη ζωή μας (μιαμ!).

Ωστόσο, δεν έχουμε πάντα την πολυτέλεια να τρώμε έξω ένα περιποιημένο πιάτο ούτε να αγοράζουμε ακριβά κρέατα.

Μπορείς όμως να απολαύσεις μια τρυφερή, μαλακή και γευστική μπριζόλα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο, διαβάσαμε ένα φοβερό τρικ στο Myrecipes με το οποίο μπορείς να κάνεις ένα οικονομικό κομμάτι κρέατος να αποκτήσει καλύτερη και πιο «πολυτελή» γεύση.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα απλό και φθηνό υλικό που έχουμε όλοι στα ντουλάπια μας: Το αλάτι.

Καλά διάβασες! Αλάτισε το κρέας σου και στην συγκεκριμένη περίπτωση τις μπριζόλες.

Βάλε τις μπριζόλες σε λαδόκολλα και αλάτισέ τες πολύ καλά.

Shutterstock
Shutterstock

Όχι όμως με οποιοδήποτε αλάτι. Θα χρειαστείς χοντρό αλάτι kosher ή θαλασσινό. Το επιτραπέζιο αλάτι δεν κάνει καθώς οι κόκκοι είναι πολύ λεπτοί και η μπριζόλα θα απορροφήσει το περισσότερο νάτριο. 

Να είσαι γενναιόδωρη με το αλάτι, θα το αφαιρέσεις όταν είναι να μαγειρέψεις τις μπριζόλες. 

Όταν το κρέας αλατιστεί, άφησέ το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.  Στη συνέχεια, ξέπλυνε το κρέας από το αλάτι.

Οι μπριζόλες θα είναι πιο τρυφερές και το χρώμα τους θα είναι πιο σκούρο.

Shutterstock
Shutterstock

Στη συνέχεια, χτύπα τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Έτσι, θα απορροφήσεις όση υγρασία γίνεται.

Μπορείς να προσθέσεις καρυκεύματα και στη συνέχεια να το μαγειρέψεις όπως επιθυμείς.

Τα φθηνά κομμάτια κρέατος έχουν περισσότερες μυϊκές ίνες και τένοντες από τα ακριβά. Έτσι είναι πιο σκληρά στο μάσημα και γίνονται ακόμη πιο σκληρά με το μαγείρεμα.

Το αλάτι όμως διασπά αυτές τις ίνες και κάνει το κρέας πιο μαλακό και τρυφερό. Η διάσπαση αυτή κάνει τους χυμούς και τα λίπη να απελευθερωθούν, έτσι η μπριζόλα διατηρεί την υγρασία της όσο μαγειρεύεται.

Πρόκειται για ένα οικονομικό τρικ που μετατρέπει ένα φθηνό κρέας σε πιο ακριβό και πολυτελές γευστικά.