fbpx Το απίθανο τρικ για να φτιάξεις το πιο τραγανό μπέικον -Υγιεινό και χωρίς να πεταχτούν λάδια παντού | BOVARY
Unsplash/Thought catalog
Unsplash/Thought catalog
SHARE
CRISPY BACON

Το απίθανο τρικ για να φτιάξεις το πιο τραγανό μπέικον -Υγιεινό και χωρίς να πεταχτούν λάδια παντού


Μπέικον: Μια αμαρτία που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Μας αρέσει να το απολαμβάνουμε στο σάντουιτς, στη σαλάτα αλλά και μαζί με τα αυγά μας.

Crispy κομμάτια μπέικον που λιώνουν στο στόμα!

Μπορεί να ακούγεται (και να είναι) λαχταριστό, αλλά συχνά το αποφεύγουμε για δύο λόγους: Το τηγάνισμα και τις θερμίδες. Και δυστυχώς το ένα φέρνει το άλλο.

Το τηγάνισμα γενικώς αλλά και ειδικά του μπέικον μπορεί να γίνει ταλαιπωρία. Το λάδι πετάγεται παντού και η κουζίνα μας γίνεται χάλια.

Έτσι, αποφασίσαμε να ψάξουμε στο Διαδίκτυο για τρικ που θα σώσουν την κατάσταση. Και βρήκαμε το καλύτερο στο Purewow.

Με ένα απλό hack θα έχεις δύο σε ένα: Και δεν θα πιτσιλίσεις όλη την κουζίνα και το μπέικον θα είναι πιο υγιεινό.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα υλικό: Το νερό.

Shutterstock
Shutterstock

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι πολύ απλό. Ρίξε στο τηγάνι αρκετό νερό ώστε να βυθιστούν οι φέτες από το μπέικον. Στη συνέχεια, ανέβασε την φωτιά στο δυνατό. Όταν το νερό αρχίσει να βγάζει, χαμηλωσέ την στο μεσαίο. 

Το νερό θα εξατμιστεί, δίνοντάς μας ένα ζουμερό αλλά όχι βρεγμένο και εύθραυστο αποτέλεσμα.  

Ούτε λάδι θα χρειαστείς, ούτε θα φοβάσαι μήπως καείς από ιπτάμενες σταγόνες. Άσε που η κουζίνα σου θα είναι πεντακάθαρη.

Γιατί, όμως, δουλεύει αυτό;

Το νερό που σιγοβράζει κρατά την θερμοκρασία χαμηλά και το κρέας διατηρεί την τρυφερότητά του. Όταν το νερό έχει βράσει, είναι λιγότερο πιθανό να κάψεις το μπέικον ενώ το λίπος δεν θα πεταχτεί.

Unsplash/Antonio Barroro
Unsplash/Antonio Barroro

Έτσι, έχεις το τέλειο αποτέλεσμα! Πουθενά λαδιές και πιο υγιεινό μπέικον.

Long live bacon!