Tο νέο μενού του Επτά 7 είναι αφιερωμένο στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα | 0 bovary.gr
Tο νέο μενού του Επτά 7 είναι αφιερωμένο στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα | 0 bovary.gr
11|06|2019 12:41
SHARE
ΕΠΤΑ 7

Tο νέο μενού του Επτά 7 είναι αφιερωμένο στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα


Το εστιατόριο Επτά 7 ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και εγκαινιάζει μια δυνατή συνεργασία με τον Όμιλο Τραστέλη.

Σε μία από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στην καρδιά της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, το εστιατόριο Επτά 7 άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στις αρχές Ιουνίου παρουσιάζοντας τη συνεργασία του με τον Όμιλο Τραστέλη και το νέο του concept αφιερωμένο στην ιταλική γαστρονομία. 

Το Επτά 7 υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης. Ο χώρος του προβάλλει ανανεωμένος με γήινες αποχρώσεις στη διακόσμηση και casual chic αισθητική, ενώ διακριτικές industrial λεπτομέρειες δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο. Η λιτή πολυτέλεια γίνεται εμφανής σε όλα τα επίπεδα του εστιατορίου ενώ η μαγευτική θέα στην Ακρόπολη από το rooftop, μαγνητίζει το βλέμμα.

Οι καλεσμένοι έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς, που αποκαλύπτονται κάτω από το γυάλινο δάπεδο του υπογείου, ενώ στο ίδιο επίπεδο το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι συνθέτει την ιδανική επιλογή για private dining. Στο χώρο δεσπόζει επίσης η επιβλητική σιδερένια κάβα που φυλλάσει εντός της μερικές από τις πιο εκλεκτές ετικέτες του ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα προσκαλώντας τους φιλοξενούμενους για μια μυσταγωγική εμπειρία.

Έχοντας γράψει ιστορία στην γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, και με δύο αστέρια Michelin στο ενεργητικό του, ο Όμιλος Τραστέλη βάζει την υπογραφή του στην αναγέννηση Επτά 7, από την επιμέλεια του μενού όσο και των οινικών προτάσεων που ανανεώνονται διαρκώς, μέχρι το training των συνεργατών του εστιατορίου που έχει ως αποτέλεσμα την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και το high end service.

Πλήρως ανανεωμένη και η γαστρονομική ταυτότητα του Επτά 7 με την ιταλική παράδοση να πρωταγωνιστεί σε ένα μενού φόρο τιμής στον διάσημο chef Fabrizio Buliani.

Ο επί 27 έτη συνεργάτης του στις κουζίνες, Δαμιανός Σιδηροκανέλλης συνεχίζει τη μαγειρική κληρονομιά του μεγάλου Ιταλού chef αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά μυστικές signature συνταγες που ιντριγκάρουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Παραδοσιακές τεχνικές, χειροποίητες παρασκευές και εκλεκτές πρώτες ύλες συνθέτουν γευστικές προτάσεις που θα σας ταξιδέψουν μεμιάς στη γειτονική χώρα.

Η αρχή γίνεται ιδανικά με ορεκτικά όπως ο μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού και το vitello tonnato με μοσχάρι γάλακτος, σάλτσα τόνου και κάππαρη και δροσερές σαλάτες όπως η carciofi με αγκινάρα καρπάτσιο, πεκορίνο, κουκονάρι και ρόκα για να πάρουν τη σκυτάλη φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και προτάσεις σε ριζότο και πίτσα.

Ανάμεσα στις προτάσεις ξεχωρίζει το ραβιόλο με κρόκο, σπανάκι, ανθότυρο καβουρδισμένο βούτυρο και φασκόμηλο, τα λαζάνια alla bolognese καθώς και η τηγανητή pizza fritta με πικάντικο σαλάμι, ανθότυρο, ντομάτα και παρμεζάνα. Για τη συνέχεια τον λόγο παίρνουν παραδοσιακά κυρίως πιάτα όπως η μοσχαρίσια tagliata και το χοιρινό φιλέτο saltimbocca.

O πιο γλυκό επίλογος γράφεται με λαχταριστά επιδόρπια όπως η zuppa ingleze και χειροποίητα σπιτικά παγωτά εποχής, ενώ κάθε δείπνο πλαισιώνεται με εξαίρετες οινικές επιλογές που προτείνουν οι sommeliers του εστιατορίου.

Μια εμπειρία που μυεί τον επισκέπτη στην παράδοση της Ιταλίας μέσα από συνταγές που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και συναντούν το σήμερα με την επιμέλεια του Ομίλου Τραστέλη.

Διεύθυνση: Ερμού 119 - Άστιγγος 10, Αθήνα

Ανοιχτά: Δευτέρα - Σάββατο

Tηλ. κρατήσεων: 210 3212010