Οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης αποτελούν μια από τις πιο δυνατές γαστριμαργικές απολαύσεις όσων έτυχε να βρεθούν για τις διακοπές τους στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.
Με δροσερή σος στο πλάι, το πιάτο σερβίρεται από τα πιο ακριβά γκουρμέ εστιατόρια, μέχρι τα πιο μικρά οικονομικά ταβερνάκια και συνδυάζεται υπέροχα τόσο με το ψάρι όσο και με το κρέας. Τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι μέσα, με την νοστιμιά του αλατιού να ισορροπεί την ένταση της γλύκας.
Ο θρεπτικός και πεντανόστιμος αυτός μεζές καταναλώνεται σε χρόνο ρεκόρ. Από μεγάλους και κυρίως μικρούς. Και θα δίναμε τα πάντα αυτή τη στιγμή να είχαμε μπροστά μας ένα πιάτο.
Αν και υπάρχουν πολλές εκδοχές των ντοματοκεφτέδων και μπορείτε να βρείτε σε διάφορα εστιατόρια μία από αυτές, η συνταγή της Σαντορίνης δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία. Ο λόγος; Το κύριο συστατικό της είναι και το μυστικό. Αντί για ντομάτες, οι Σαντορινοί επιλέγουν ντοματάκια Σαντορίνης. Πιο τραγανά, πιο ζουμερά, πιο γλυκά, με γεύση από ήλιο και θάλασσα.
Δοκιμάστε τη συνταγή