Νέα γαστρονομική εποχή στο Kool Life Bar & Restaurant -Με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη | 0 bovary.gr
Νέα γαστρονομική εποχή στο Kool Life Bar & Restaurant -Με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη | 0 bovary.gr
18|06|2019 12:18
SHARE
KOOL LIFE

Νέα γαστρονομική εποχή στο Kool Life Bar & Restaurant -Με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη


Νότες από ατμοσφαιρική τζαζ μουσική φτάνουν στα αυτιά μου καθώς κατεβαίνω τα σκαλιά του Life Gallery athens για να φτάσω στον υπέροχο κήπο του ξενοδοχείου όπου βρίσκεται το Kool Life.

Το εστιατόριο που είναι η φυσική συνέχεια του ξενοδοχείου έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις του καλού φαγητού. 

Ένα δροσερό αεράκι διώχνει απαλά την πρώτη καλοκαιρινή ζέστη και μεταφέρει όλα τα θετικά vibes, στα τραπέζια του Kool Life Restaurant & Bar. Η μοντέρνα και αρμονική αισθητική και οι ξεχωριστές καλλιτεχνικές πινελιές καταφέρνουν να με αιχμαλωτίσουν από την πρώτη στιγμή. Αυτό όμως που πραγματικά κλέβει τις εντυπώσεις είναι η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία του νέου μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη

Η νέα γαστρονομική εποχή που έχει ξεκινήσει για τα ξενοδοχεία της bluegr Hotels & Resorts, όπως αυτή εκφράζεται από τη συνεργασία του ομίλου με τον κορυφαίο Έλληνα chef Γιάννη Μπαξεβάνη, δίνει νέα πνοή και στο εστιατόριο του Life Gallery athens.

Ο chef που έβαλε στα πιάτα των Ελλήνων (ξανά) τα άγρια χόρτα, το κρίταμο, τη μολόχα, το σταμναγκάθι, που ανέδειξε την μοναδική υφή και νοστιμιά του χαρουπιού και το μεταμόρφωσε σε αφράτο ψωμάκι για να συνοδεύει τα πιάτα του. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης κάνει ακριβώς αυτό στο Kool life Restaurant & Bar. Αναδεικνύει τις κλασικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, μετατρέποντάς τες μέσω της σύγχρονης ματιάς του, σε υψηλού γαστρονομικού επιπέδου πιάτα. 

Ο “μετρ” των ελληνικών παραδοσιακών υλικών έχει πετύχει την ολική αναγέννηση του γευστικού προφίλ των ξενοδοχείων της bluegr Hotels & Resorts, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι φέρει στις αποσκευές του μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικούς διεθνείς και εγχώριους τίτλους, όπως ο “μάγος των αρωματικών φυτών”, ή ο Βάρδος της cucina povera.

Για το καινούργιο μενού του Kool Life ο Γιάννης Μπαξεβάνης συνεργάζεται με τον νέο head chef του Life Gallery athens, Διονύση Ζαχαρόπουλο, που έχει ξεχωρίσει για την πορεία του σε Ελλάδα και εξωτερικό, και μοιράζεται τις ίδιες μαγειρικές αρχές και αξίες, την αγάπη και το σεβασμό για τις αγνές ελληνικές πρώτες ύλες και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη δημιουργική hi-end γαστρονομία.

Μια μόνο ματιά στο μενού αρκεί για να γίνει αντιληπτό το στίγμα που επιθυμούσε να δώσει ο σεφ Διονύσης Ζαχαρόπουλος στο Kool Life Restaurant & Bar, παρουσιάζοντας μια κουζίνα γεύσεων και ουσίας. 

H στιγμή των συστάσεων με τα νέα πιάτα του μενού έφτασε.

Ξεχωρίζουμε τον λουκουμά φέτας με αγουρίδα και το πικάντικο σορμπέ πιπεριάς Φλωρίνης στις σαλάτες, τις χειροποίητες μακαρούνες με μύδια, το καπνιστό χέλι και πράσινο μήλο, το αφράτο σπετζοφάι με “ριζότο” πατάτας, με αβγό και καπνιστό τυρί Μετσόβου και την ουρά βοδινού με καπνιστή μελιτζάνα και φρέσκο ανθότυρο, από τον κατάλογο των ορεκτικών.

Η συνέχεια γράφεται στα κυρίως πιάτα όπου περιλαμβάνονται υλικά όπως το μπαρμπούνι σερβιρισμένο σε κρούστα ελιάς, με κουνουπίδι και σάλτσα από εσπεριδοειδή, το κουνέλι με ραγού από άγρια ελληνικά μανιτάρια και ζαμπαγιόν αρωματισμένη με εστραγκόν και οξύμελο, και ο σιγομαγειρεμένος τράγος που σερβίρεται πάνω σε ξινόχοντρο με πουρέ καρότο και ξινόμηλο.

Πρόκειται για πιάτα που δίνουν μια νέα διάσταση σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και συνοδεύονται ιδανικά από την ενημερωμένη λίστα κρασιών του ξενοδοχείου, που διαθέτει ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. 

Η πιο γλυκιά επιβεβαίωση του νέου χαρακτήρα του μενού έρχεται από τα προσεκτικά σχεδιασμένα επιδόρπια, στα οποία αμέσως ξεχωρίζουν υλικά όπως το γιαούρτι και η μαστίχα, το φιστίκι Αιγίνης, τα κυδώνια και τα μανταρίνια, το ταχίνι, το αχλάδι και το τσίπουρο. 

Μια μοναδική γευστική εμπειρία γεμάτη Ελλάδα σε ένα ζεστό και εκλεπτυσμένο περιβάλλον περιμένει όσους επισκεφθούν το εστιατόριο Kool Life.

Kool Life Bar & Restaurant