Ωρολόγιο Χαλκίδας 2019. Η πόρτα της μικροζυθοποιίας Septem, ανοίγει για να υποδεχτεί μια μικρή ομάδα επισκεπτών.
Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που το όραμα του Χημικού-Οινολόγου Σοφοκλή Παναγιώτου και του Οικονομολόγου αδελφού του Γιώργου, έγινε πραγματικότητα. Όχι μια ακόμη μπίρα πανομοιότυπη με τις υπόλοιπες, αλλά μια μπίρα που θα παράγεται με τη λογική του κρασιού.
Η ιδέα, που γεννήθηκε το 2005, έδωσε τη σκυτάλη στην απόφαση και η απόφαση έφτασε τα βήματα των δύο αδελφών στο γραφείο δύο βιοκλιματικών αρχιτεκτόνων. Τα σχέδια ξεκίνησαν σιγά σιγά να αποκαλύπτουν την νέα πραγματικότητα στη ζωή του Σοφοκλή και του Γιώργου Παναγιώτου. Έναν μοναδικό χώρο ο οποίος θα παρέχει στους πελάτες φρέσκα, υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέσα από την αξιοποίηση του αρωματικού και γευστικού πλούτου της βύνης και του λυκίσκου, και την αναζήτηση και δημιουργία νέων διαφοροποιημένων γεύσεων.
Η υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου πρότζεκτ έκρυβε αρκετές παγίδες. Ωστόσο ούτε οι δύο παραγωγοί, ούτε οι δύο αρχιτέκτονες έπεσαν μέσα. Η σοβαρότητα, η συνέπεια και η πολλή δουλειά, ήταν τα συστατικά που χρειάστηκαν για να πάρει σάρκα και οστά το 2009 η Septem. Η μικροζυθοποιία που είχε φανταστεί ο Σοφοκλής Παναγιώτου. «Septem στα λατινικά σημαίνει επτά, ο αριθμός που συμβολίζει την δημιουργία, και αποτέλεσε έμπνευση για εμάς καθώς κάθε τύπος μπύρας φέρει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας» αναφέρει ο κύριος Παναγιώτου.