Στην Πισίνα της Μαρίνας Ζέας, βρήκαμε το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας κρασί | 0 bovary.gr
Στην Πισίνα της Μαρίνας Ζέας, βρήκαμε το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας κρασί | 0 bovary.gr
25|06|2019 16:13
SHARE
ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ

Στην Πισίνα της Μαρίνας Ζέας, βρήκαμε το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας κρασί


Στο πιο κουλ σημείο του Πειραιά, τη Μαρίνα Ζέας, βρίσκεται ένας χώρος με ιδιαίτερη προσωπικότητα, βουτηγμένος στο μπλε της θάλασσας.

Μια μεγάλη πισίνα στο κέντρο (η οποία έχει δώσει το όνομά της στον χώρο) σηματοδοτεί πως εδώ κυριαρχεί το υγρό στοιχείο. Όσο κι αν ανεβαίνει η θερμοκρασία, όταν πατήσεις το πόδι σου στην «Πισίνα», μπαίνεις αυτόματα σε mood δροσιάς. 
Η επίσκεψη στο ομώνυμο all day restaurant bar του Πειραιά, είχε χαρακτήρα 360. Από το μεσημέρι για καφέ και μπάνιο στην πισίνα, όπου τα νερά κάνουν παιχνίδι με τον ήλιο, μέχρι το βράδυ για δείπνο, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα και τα πολυτελή σκάφη της Μαρίνας. 

Περνώντας την επιβλητική πόρτα της «Πισίνας» και πριν φτάσουμε στον υδάτινο παράδεισό μας, μας παρασύρουν για λίγο τα αρώματα των πολύχρωμων ανθισμένων κήπων που μπλέκουν με αυτά της μεσογειακής αύρας από τη θάλασσα.

Προχωρώντας, το βλέμμα μας πέφτει στον μεγάλο lounge χώρο με την επιβλητική πισίνα στη μέση. Τα στοιχεία του ντιζάιν δένουν αρμονικά με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του «Πισίνα». Στον εσωτερικό χώρο η ζεστασιά της φυσικής πέτρας με το ξύλο συνθέτει το σκηνικό για χαλαρές στιγμές.

Η βουτιά στην πισίνα με την μοναδική θέα της Μαρίνας Ζέας, είναι μια πραγματική εμπειρία. Παιχνίδια στο νερό, κολύμπι, ηλιοθεραπεία στις άνετες ξαπλώστρες, σνακ και δροσερά ροφήματα πηγαινοέρχονται. 

Η όρεξη αρχίζει να ανοίγει επικίνδυνα και η επιθυμία για ένα ποτήρι λευκό κρασί γίνεται αυτόματα ανάγκη. Αποφασίζουμε να δοκιμάσουμε μερικά από τα πιο διάσημα πιάτα του μενού.

Πρώτη επιλογή η δροσερή πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολωμό, πορτοκάλι, flakes αγγουριού, σουσάμι και dressing σόγιας.

Ένα δροσερό πιάτο με αρώματα πορτοκαλιού και τον αλάνθαστο συνδυασμό σόγιας με σολωμό. Θα συνοδευτεί από δύο ποτήρια από το αγαπημένο μας κρασί, την «Σαμαρόπετρα» του Κυρ-Γιάννη. Η πρώτη γουλιά από τη Σαμαρόπετρα είναι ένα ποίημα. Λαμπερό πρασινωπό χρώμα. Διακρίνουμε λευκά άνθη, λευκόσαρκα ροδάκινα, πράσινη πιπεριά, αρωματικά βότανα και φασκόμηλο, με μια υποψία βανίλιας και μελιού. Αριστούργημα.

Συνεχίζουμε με μιλφέιγ ψητών λαχανικών, με χαλούμι και λάδι βασιλικού. Ένα πιάτο που αξίζει την προσοχή μας. Τα λαχανικά κρατούν όλα τα υγρά και τη νοστιμιά τους, ενώ το χαλούμι έρχεται να δώσει αυτή την οξύτητα που λείπει, από την καλοκαιρινή γλύκα του πιάτου. Συνοδεύονται αρμονικά με τη Σαμαρόπετρα, του Κυρ Γιάννη, κρασί από ποικιλία 100% Sauvignon Blanc, με φινέτσα και πλούσιο άρωμα.  

Και για το τέλος δεν θα μπορούσαμε παρά να επιλέξουμε ένα πιάτο με όλη τη θάλασσα μέσα.

Τίποτα πιο ιδανικό από al dente λιγκουίνι θαλασσινών, με μύδια, καραβίδες, γαρίδες και σάλτσα καραβίδας. Τα ολόφρεσκα θαλασσινά είναι στα καλύτερά τους. Σερβιρισμένα στο σκεύος τους, εκτός από πεντανόστιμο, το πιάτο είναι χάρμα οφθαλμών. Φυσικά συνδυάστηκε άψογα με τη σπιρτάδα της Σαμαρόπετρας, με το υπέροχο σώμα και τη λεμονάτη οξύτητα του κρασιού που έρχεται από τα ψυχρά κλίματα του Αμύνταιου και αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές ετικέτες του Κυρ-Γιάννη. Οι γνώστες το συνδυάζουν τέλεια (εκτός από τα παραπάνω) και με πιπεριές, αγκινάρες, αρακά, τοματόσουπα, αχνιστά όστρακα και ωμά ψάρια, πιάτα με βασιλικό και λεμονάτο κοτόπουλο, πουλερικά μαγειρευτά.

Η βραδιά έκλεισε ιδανικά με ένα ακόμη ποτήρι Σαμαρόπετρας και τον ήλιο να δύει στη θάλασσα.

Αν υπάρχει κάτι που να φωνάζει καλοκαίρι, είναι αυτή ακριβώς η στιγμή. 

Μαρίνα Ζέας  Πειραιάς 
Τηλ 2104511324