Πάντα έχουμε όρεξη για ένα λαχταριστό κέικ, ακόμη και το καλοκαίρι.
Ωστόσο, οι τύψεις δεν μας αφήνουν ούτε να φτιάξουμε αλλά κυρίως ούτε να φάμε την κλασική συνταγή. Τόσο τα αυγά όσο το βούτυρο και η έξτρα ζάχαρη (υλικά που κάνουν ένα κέικ τόσο νόστιμο) δεν είναι και ό,τι καλύτερο για εμάς που δεν θέλουμε έξτρα κιλά.
Ψάχνουμε λοιπόν για εναλλακτικά υλικά που είναι πιο υγιεινά και υψηλής διατροφικής αξίας.
Ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης είναι το χαρούπι και τα προϊόντα του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάνουν δυναμικό comeback.
Πρόκειται για μια αρχαιοελληνική τροφή που επέστρεψε ως super food. Συχνά το αποκαλούν «το κακάο των αρχαίων Ελλήνων».
Είναι υγιεινό, θρεπτικό αλλά και πάρα πολύ γευστικό.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή ψωμιού, γλυκών και άλλων αρτοσκευασμάτων.
Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο, πέσαμε πάνω σε μια εύκολη συνταγή για κέικ με χαρουπάλευρο από το Cretangastronomy.gr.
Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς: