Τόνικ με ελάχιστες θερμίδες, λεμονάδα όπως παλιά και πλούσια γεύση κεράσι -Οι τρεις νέες γεύσεις Three Cents  | 0 bovary.gr
Τόνικ με ελάχιστες θερμίδες, λεμονάδα όπως παλιά και πλούσια γεύση κεράσι -Οι τρεις νέες γεύσεις Three Cents | 0 bovary.gr
THREE CENTS

Τόνικ με ελάχιστες θερμίδες, λεμονάδα όπως παλιά και πλούσια γεύση κεράσι -Οι τρεις νέες γεύσεις Three Cents


Απόγευμα, λίγο μετά το γραφείο. Κάτι με καλεί να μην παω κατευθείαν στο σπίτι, αλλά να περάσω από το αγαπημένο μου bar. 

Θέλω να αποσυμφορήσω όλη την ένταση της δουλειάς που έχει συγκεντρωθεί εκεί χαμηλά στον αυχένα. Να χαλαρώσω. Να πιω κάτι που θα δροσίσει ακόμη και το τελευταίο κύτταρό μου. 
Στη μεγάλη μπάρα των εξομολογήσεων, πιάνω αυτή την συζήτηση με τον bartender, που ξέρω ότι δεν θα καταλήξει κάπου. Αλλά δεν με νοιάζει. Εδώ κανείς δεν κρίνει κανέναν και τίποτα δεν βγαίνει προς τα έξω. Αρχίζω να ξεχνιέμαι, να χαλαρώνω, ξεσφίγγω το αυστηρό σινιόν. Όλα είναι καλύτερα τώρα. Ο εγκέφαλός μου μου δίνει σήμα. Θέλω επειγόντως κάτι να πιω. Είναι πολύ αργά για καφέ και πολύ νωρίς για το αγαπημένο μου τζιν τόνικ. 

Ο πρώτος στον οποίο απευθύνομαι είναι -φυσικά- ο bartender. Γνωρίζω πολύ καλά ότι θα με κοιτάξει, θα με «ζυγίσει» και θα βρει ακριβώς αυτό που θέλω. Κάτι σαν ψυχολόγος και σωτήρας μαζί. 
Ζητάω να μου προτείνει κάτι δροσιστικό. Με πολύ γεύση και για αρχή (ναι σκέφτομαι να μείνω λίγο παραπάνω), κάτι χωρίς αλκοόλ. 

Με μία κίνηση πιάνει το διάσημο πλέον μπουκάλι των ελληνικών αναψυκτικών Three Cents. Έχει μέσα ένα υγρό με κατακόκκινο διαυγές χρώμα που δεν είχα ξαναδεί μέχρι τώρα. «Κάνουν καρδούλες τα μάτια μου» σκέφτομαι την ώρα που ανοίγει το καπάκι και από μέσα ξεπηδούν προς την ελευθερία δεκάδες εγκλωβισμένες φυσαλίδες. 

Έχω μπροστά μου μια εκ των τριών ολοκαίνουργιων γεύσεων Three Cents, την cherry soda. Θέλω να συστηθώ με αυτό το εντυπωσιακό αναψυκτικό που το φαντάζομαι μέσα στα πιο καλοκαιρινά κοκτέιλ μου.  

Το ζωηρό χρώμα της cherry soda οφείλεται φυσικά στην τέλεια πρώτη ύλη, το κατακόκκινο κεράσι από το οποίο η Three Cents εκχυλίζει διαφορετικά μέρη του για να ενισχύσει την πολυπλοκότητα της γεύσης. Πλησιάζω το μπουκάλι στα χείλη μου και δοκιμάζω ένα μικρό γευστικό θαύμα που ξυπνάει μνήμες. Γίνομαι ξανά παιδί με ένα τουίστ ωριμότητας. Η cherry soda μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια ενώ οι λατρεμένες μπουρμπουλήθρες και το άρωμα του πικραμύγδαλου με ξαναγυρίζουν στο σήμερα.     

Νιώθω παντού το κεράσι. Μπαίνω σε δίλημμα. «Να πάρω άλλη μία ή να δοκιμάσω κι άλλη γεύση;» 

Από τη δύσκολη θέση με βγάζει φυσικά ο bartender φέρνοντας μπροστά μου την Sparkling Lemonade. Ανοίγει. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Οι φυσαλίδες ξεχύνονται προς τα πάνω. Τα πάντα μέσα στο μπουκάλι είναι φυσικά και πληρούν όλες τις αυστηρές προδιαγραφές. Δοκιμάζω (ξανά από το μπουκάλι, όπως όταν ήμουν παιδί). Νιώθω όλη την ένταση και τη ζωηράδα του λεμονιού, αλλά και πιο γευστικές νότες από limes, και Finger Limes (το λεμόνι-χαβιάρι, με καταγωγή από τη μακρινή Αυστραλία). 

Πίνοντάς την αλλάζει όλη μου η οπτική για την σύγχρονη προσέγγιση της λεμονάδας. 

Με έντονη αρωματική πολυπλοκότητα, η sparkling lemonade είναι ιδανική για χρήση σε long drinks, punches και coolers, αλλά και η τέλεια επιλογή για ανθρώπους σαν κι εμένα που ψάχνουν ένα ξεδιψαστικό αναψυκτικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Η δοκιμή του Dry Tonic, της τρίτης ολοκαίνουργιας γεύσης των 3Cents είναι μονόδρομος. Δεν έχω τίποτα να χάσω. Ίσως μόνο κάποιες θερμίδες, αφού είναι η τέλεια επιλογή για εμένα (κι εσένα) που προσέχω τη γραμμή μου.

Η αληθινή γεύση της σούπερ αναζωογονητικής κινίνης, η «λεπτή» πικράδα, τα εξωτικά εσπεριδοειδή είναι τα χαρακτηριστικά του ολόφρεσκου τόνικ. Και μπουρμπουλήθρες, πολλές μπουρμπουλήθρες που κάνουν πάρτι στον ουρανίσκο μου.

 Στην εμβληματική ταμπέλα του μπουκαλιού ένα πούπουλο μού υπενθυμίζει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τη ζάχαρη, αφού μου δίνει αυτή την φίνα πικράδα που ψάχνω με λιγότερες θερμίδες. Σκέφτομαι ότι θα ταιριάζει τέλεια με το τζιν που θα πιω σε λίγο. 

Αν όλα τα απογεύματα μετά το γραφείο άφηναν αυτή τη γεύση στο στόμα, ο κόσμος θα ήταν πιο χαρούμενος.