Μεσημέρι στον κήπο του Black Duck με δύο φίλες και ένα μπουκάλι Σαμαρόπετρα. Eυτυχία | 0 bovary.gr
Μεσημέρι στον κήπο του Black Duck με δύο φίλες και ένα μπουκάλι Σαμαρόπετρα. Eυτυχία | 0 bovary.gr
ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ

Μεσημέρι στον κήπο του Black Duck με δύο φίλες και ένα μπουκάλι Σαμαρόπετρα. Eυτυχία


Μια ζεστή μέρα από αυτές που σε κάνουν να ξεχνάς το όνομά σου.

Ένα SMS, πρόσκληση για ένα ποτήρι κρασί στο κέντρο. Θες να αρνηθείς, οπλίζεσαι με θάρρος και ετοιμάζεις δικαιολογία. Ένα 2ο SMS αποκαλύπτει ότι το ραντεβού είναι στο Black Duck. Χαμογελάς, ετοιμάζεσαι. 

Ο πιο ωραίος κήπος του κέντρου έχει ιστορία που ξεκινά πίσω, στα τέλη του 19ου αιώνα. Όταν ακόμη δεν χτυπούσε εκεί η καρδιά της πόλης. Σε αυτό το σημείο της Αθήνας εγκαταστάθηκε ο Όθωνας, πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία. 
Η νεαρή βασίλισσα οργάνωσε, γύρω από την προσωρινή κατοικία, τον πρώτο δημόσιο κήπο της πρωτεύουσας, με τέσσερις εισόδους, σιντριβάνι και μία στέρνα με χρυσόψαρα. 

Φτάνεις στην Παπαρρηγοπούλου. Περνάς την είσοδο του κήπου.

Αναρριχώμενα φυτά, δέντρα, ο φοίνικας που φύτεψε η Αμαλία, αγάλματα, τρεχούμενα νερά. Ο παράδεισος της «Μαύρης Πάπιας» απλώνεται μπροστά σου. 

Οι φίλες σου είναι ήδη εκεί. Σε περιμένουν σε ένα σκιερό τραπέζι. Σηκώνουν το χέρι, σε καλούν κοντά τους.

Η στιγμή αυτή είναι ολόκληρη η μαγεία της ζωής. Τρεις φίλες από καρδιάς, ένα μπουκάλι Σαμαρόπετρα συνοδευόμενο από εξαιρετικές γεύσεις, σε έναν καταπράσινο κήπο. Θέλει κάτι περισσότερο η ευτυχία;

Ο κήπος λειτουργεί όλη την ημέρα από τις 10.00 ως καφέ, bar και εστιατόριο. Το μενού του «Black Duck Garden» στηρίζει τους Έλληνες μικροπαραγωγούς, διαμορφώνοντας έτσι πιάτα με γεύσεις από πολλές περιοχές της χώρας μας.

Επιλέγεις σαλάτα με φρέγκολα, καλαμπόκι, καρότο με μυρωδικά & σάλτσα από πεπόνι για να ξεκινήσει όπως πρέπει η κουβέντα.

Τα ποτήρια γεμίζουν με το λαμπερό λευκό -με λίγες πράσινες ανταύγειες- της Σαμαρόπετρας. Στη θερμοκρασία που πρέπει. Τα χέρια σηκώνονται στον αέρα. Ένα λεπτό στρώμα υγρασίας γύρω από το Sauvignon Blanc του Κυρ-Γιάννη δροσίζει τα δάχτυλά σου.

Φέρνεις τα χείλη σου στην άκρη του ποτηριού. Νιώθεις το σώμα του κρασιού να γεμίζει την ψυχή σου. Νότες πιπεριάς, κομμένου γρασιδιού, ακτινίδιου και πεπονιού. 

Συνεχίζεις με γκασπάτσο με κρέμα αρσενικού και carpaccio χταποδιου με κρέμα απο αρακά & μέντα.

Ο ιδανικός συνδυασμός που αναδεικνύει τα αρώματα της Σαμαρόπετρας Κυρ-Γιάννη. Η ύλη άριστη. Η εξυπηρέτηση, όπως πάντα μοναδική. 

Ολοκληρώνεις τη γευστική διαδρομή με φρεσκο καλαμάρι με μαύρο ρύζι, miso & σάλτσα καρύδας με λάδι μυρωδικών. Το «Black Duck Garden» γνωρίζει πώς θα σε κάνει να περάσεις καλά.

Γεμίζεις ξανά τα ποτήρια. Μια ακόμη Σαμαρόπετρα για το τέλος.  

Γελάς

Μιλάς

Ακούς

Συγκινείσαι. Όλος σου ο κόσμος είναι εδώ. 

Υπέροχες μουσικές, στις σωστές εντάσεις, συμπληρώνουν το σκηνικό και χαϊδεύουν τ’αυτιά σου κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό! 

Black Duck Garden

 Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος. Τηλ. 210 3252396