Maraboo Ice Cream/ Facebook
Maraboo Ice Cream/ Facebook
11|07|2019 10:00
SHARE
HANDMADE ΠΑΓΩΤΟ

Μαραμπού-Melt: Δύο νέες στάσεις για χειροποίητο παγωτό στην Αθήνα 


Ίσως το πιο σημαντικό κεφάλαιο της θερινής σεζόν είναι το Αrtigianale Gelato, δηλαδή το handmade παγωτό που φτιάχνεται από καθαρές πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά και χημικά, κυκλοφορεί σε πρωτότυπες γεύσεις και βάζει σε πειρασμό ακόμα και  τους πιο εγκρατείς.  

Γιατί, αλήθεια, πόσο να αντισταθείς σε μια απολαυστική μπάλα αυθεντικής σοκολάτας, σε ένα βιολογικό σορμπέ ή σε μια παράξενη γεύση, όπως παγωτό από μπίρα; Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε δυο ολοκαίνουρια στέκια στην Αθήνα, που απογειώνουν το όρο «παγωτό» και σας τα προτείνουμε -μια δοκιμή θα σας πείσει.

Μαραμπού

Τι σχέση έχει το μαραμπού με το παγωτό; Θα το ανακαλύψετε αν επισκεφθείτε την gelateria της Βίκυς Περιστάνογλου, στην Αρχελάου, τον πιο in δρόμο στο Παγκράτι.

Η Βίκυ, γευσιγνώστρια κρασιών, είχε από μικρή το όνειρο να ανοίξει το δικό της μαγαζί και να φτιάχνει χειροποίητο παγωτό. Μετά από ένα ταξίδι της στη Ρώμη -την πατρίδα του αυθεντικού gelato- αποφάσισε ότι πλέον είχε έρθει η ώρα να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό της.

Έτσι, πήρε μαθήματα, έμαθε την τέχνη και σε συνεργασία με τον Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου επέστρεψε στη γειτονιά της και άνοιξε το «Μαραμπού», μια γωνιά αποκλειστικά αφιερωμένη στο παγωτό, καθώς, εδώ, δεν θα βρείτε τίποτα άλλο -και τι να το κάνετε, άλλωστε.

 Εδώ, λοιπόν, θα απολαύσετε ένα παγωτό χειροποίητο, χωρίς έτοιμα μείγματα και συντηρητικά, σε πρωτότυπες γεύσεις. Μην περιμένετε παγωμένα βουνά και μεγάλες ποσότητες, γιατί τα παιδιά επιμένουν στην ποιότητα, οπότε επιλέγουν να κρατούν την παραγωγή τους περιορισμένη.

Maraboo Ice Cream/ Facebook
Maraboo Ice Cream/ Facebook

Οι γεύσεις είναι εμπνευσμένες από την ιταλική κουλτούρα και τα ελληνικά προϊόντα.

Οι περισσότερες από τις πρώτες ύλες φτάνουν από την Ιταλία, όπως κάποιες φυτικές ίνες, ενώ, δεν λείπουν και υλικά από διάφορες περιοχές της χώρας μας, όπως ο κρόκος Κοζάνης, ένα φοβερό και πολύ δροσερό γιαούρτι, ένα παραδοσιακό παγωτό ρυζόγαλο, αλλά και μια συνταγή με μαύρη μπύρα που προμηθεύονται από  τη  μικροζυθοποιία Midnight Circus. 

Κάθε μέρα, όμως, θα ανακαλύψετε και μια νέα έκπληξη, καθώς τα παιδιά του «Μαραμπού» αγαπούν τους πειραματισμούς.

Μην παραξενευτείτε, λοιπόν, αν σας προτείνουμε παγωτό γιασεμί, εμπιστευτείτε τους και δεν θα χάσετε!

Δυνατό, επίσης, σημείο του Μαραμπού -που πήρε το όνομά του από το ποίημα του Νίκου Καββαδία- είναι και τα σορμπέ, χωρίς συντηρητικά και χημικά, που φτιάχνονται ως επί το πλείστον από βιολογικά φρούτα. 

Δοκιμάστε πεπόνι, φράουλα, πορτοκάλι με ιβίσκο, αλλά και φιστίκι, αν και οι γεύσεις εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή και το τι θα βρουν στην αγορά.

Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037

Maraboo Ice Cream/ Facebook
Maraboo Ice Cream/ Facebook

Melt

Έτερη gelateria με ιταλικές επιρροές, το «Melt» στην Αιόλου, είναι δημιούργημα δυο διδύμων ανδρών, της Γιώτας και του Χρήστου, οι οποίοι μάλιστα συχνά επισκέπτονται τη γείτονα χώρα για να ενημερώνονται και να ανανεώνουν τις τεχνικές τους. 

Κατεβαίνοντας την Αιόλου, θα δείτε έξω τα τραπεζάκια του και χαζεύοντας τη βιτρίνα του μια λιγούρα θα την αισθανθείτε.

Melt/Facebook
Melt/Facebook

Εδώ όλα τα παγωτά φτιάχνονται από φρέσκες πρώτες ύλες και κανονικό γάλα κι είναι φυσικά, χειροποίητα. 

Η σοκολάτα, για παράδειγμα, γίνεται με μια δική τους κρυφή συνταγή, η βανίλια Μαδαγασκάρης αρωματίζεται με μπέρμπον, ενώ από τις ιδιαίτερες γεύσεις ξεχωρίζουν το καλοκαιρινό μασκαρπόνε με τζίντζερ και λάιμ, το σορμπέ μοσχολέμονο με μέντα,  ενώ, για τους κλασικούς ιδανική επιλογή είναι η μαστίχα Χίου, η καρύδα, αλλά και το φουντούκι. 

Όλα αυτά, βάλτε τα σε ένα τέλειο σπιτικό χωνάκι, κι αν θέλετε, -όπως συμβουλεύουν η Γιώτα και ο Χρήστος-, προσθέστε και λίγη αυθεντική σαντιγί, χωρίς επιπλέον γαρνιτούρες για να απολαύσετε τηv γεύση του παγωτού ατόφια.

Melt/Facebook
Melt/Facebook

Μην παραλείψετε φεύγοντας να πάρετε κι ένα κουτί από τα χειροποίητα παγωτίνια (η λευκή σοκολάτα με φιστίκι και η καρύδα καλυμμένη με μαύρη σοκολάτα θεωρούνται από τους καλύτερους συνδυασμούς) για να συνεχίσετε τις ατασθαλίες και στο σπίτι. 

Μπορείτε, επίσης να απολαύσετε βάφλες, σπιτικά γλυκά, αλλά και Specialty coffee, καθώς το «Melt» ανοίγει από νωρίς το πρωί.

Αιόλου 19, Αθήνα, 210 3231548