Ίσως το πιο σημαντικό κεφάλαιο της θερινής σεζόν είναι το Αrtigianale Gelato, δηλαδή το handmade παγωτό που φτιάχνεται από καθαρές πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά και χημικά, κυκλοφορεί σε πρωτότυπες γεύσεις και βάζει σε πειρασμό ακόμα και τους πιο εγκρατείς.
Γιατί, αλήθεια, πόσο να αντισταθείς σε μια απολαυστική μπάλα αυθεντικής σοκολάτας, σε ένα βιολογικό σορμπέ ή σε μια παράξενη γεύση, όπως παγωτό από μπίρα; Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε δυο ολοκαίνουρια στέκια στην Αθήνα, που απογειώνουν το όρο «παγωτό» και σας τα προτείνουμε -μια δοκιμή θα σας πείσει.
Μαραμπού
Τι σχέση έχει το μαραμπού με το παγωτό; Θα το ανακαλύψετε αν επισκεφθείτε την gelateria της Βίκυς Περιστάνογλου, στην Αρχελάου, τον πιο in δρόμο στο Παγκράτι.
Η Βίκυ, γευσιγνώστρια κρασιών, είχε από μικρή το όνειρο να ανοίξει το δικό της μαγαζί και να φτιάχνει χειροποίητο παγωτό. Μετά από ένα ταξίδι της στη Ρώμη -την πατρίδα του αυθεντικού gelato- αποφάσισε ότι πλέον είχε έρθει η ώρα να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό της.
Έτσι, πήρε μαθήματα, έμαθε την τέχνη και σε συνεργασία με τον Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου επέστρεψε στη γειτονιά της και άνοιξε το «Μαραμπού», μια γωνιά αποκλειστικά αφιερωμένη στο παγωτό, καθώς, εδώ, δεν θα βρείτε τίποτα άλλο -και τι να το κάνετε, άλλωστε.
Εδώ, λοιπόν, θα απολαύσετε ένα παγωτό χειροποίητο, χωρίς έτοιμα μείγματα και συντηρητικά, σε πρωτότυπες γεύσεις. Μην περιμένετε παγωμένα βουνά και μεγάλες ποσότητες, γιατί τα παιδιά επιμένουν στην ποιότητα, οπότε επιλέγουν να κρατούν την παραγωγή τους περιορισμένη.