Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
27|07|2019 08:45
SHARE
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ

Αλμυρό κέικ με κολοκύθι και φέτα -Το τέλειο ελαφρύ σνακ για την παραλία


Καλοκαιράκι, παραλία, θάλασσα, μπάνιο, ηλιοθεραπεία και μεγάλη όρεξη.

Οι βόλτες μας στη θάλασσα, ειδικά όταν υπάρχουν και μπόμπιρες στην οικογένεια, μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα κοστοβόρες. Και όχι μόνο. Τα σνακ τα οποία παραγγέλνουμε και καταναλώνουμε στην παραλία, είναι συνήθως γεμάτα θερμίδες και λιπαρά. 

Όπως για παράδειγμα ένα club sandwich με τηγανιτές πατάτες ή κάποιο burger συνοδεία μιας σος.

Φυσικά δεν μπορούμε να κουβαλάμε τα ταπεράκια με το κοκκινιστό ή τα μακαρόνια με κιμά στην παραλία. Θέλουμε ευκολία και πρακτικότητα γι' αυτό πρέπει να σκεφτούμε έξυπνα.

Μια φανταστική λύση στο αιώνιο πρόβλημα της άδειας κοιλιάς στην παραλία, είναι ένα ελαφρύ αλμυρό κέικ με κολοκύθι και φέτα. Σούπερ αφράτο, πεντανόστιμο και θρεπτικό, κόβεται σε φετούλες και τυλίγεται πανεύκολα σε αλουμινόχαρτο ή μπαίνει σε σακουλάκια για να το απολαμβάνετε οποιαδήποτε στιγμή χωρίς άγχος.

Αυτό το κέικ είναι ένα ποίημα και μπορείτε να το καταναλώσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Με τέλειο χρώμα και υφή, θα το φτιάχνετε συνέχεια.

Κρατήστε σημειώσεις

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη

½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

250 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

150 γρ. κασέρι τριμμένο

4 αυγά

2/3 φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αλατίζετε. Τα τρίβετε όλα πολύ καλά μεταξύ τους.

Κατόπιν προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε τη φέτα, το κασέρι, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι.

Χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τα στο μίγμα. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια ή μια κουτάλα. 

Αδειάστε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ την οποία έχετε βουτυρώσει.  Ψήστε για περίπου 50′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Όποιος προλάβει να φάει θα είναι ο τυχερός!