B For Burger/ Facebook
B For Burger/ Facebook
03|08|2019 14:03
SHARE
B FOR BURGER

B for Burger: Ο γύρος του κόσμου με ένα ψωμάκι κι ένα λαχταριστό μπιφτέκι


Στην οδό Αρχιμήδους, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Παγκρατίου, εδώ και λίγες μέρες, εν μέσω της θερινής περιόδου έχει κάνει την εμφάνισή του ένα λιλιπούτειο μαγαζάκι, με νόστιμα burgers.

Ο λόγος για το « B for Burgers», που, όπως ακριβώς δηλώνει και η ονομασία, ειδικεύεται στο αγαπημένο street food της υφηλίου με slogan του το «Be Fresh, Be Juicy, Be Delicious».

Από τα δυνατά σημεία αυτού του burger είναι  ότι τον μοσχαρίσιο κιμά για το μπιφτέκι τους τον προμηθεύονται από το διάσημο κρεοπωλείο του Παπούλια που βρίσκεται στη γειτονιά και στο μείγμα δεν βάζουν τίποτα άλλο παρά μόνο χοντρό αλάτι, την ώρα που το ψήνουν. 

Ούτε ψωμί, ούτε μαϊντανό, ούτε μυρωδικά, ούτε κρεμμύδια, μιλάμε για ένα καθαρό μπιφτέκι που συνδυάζεται μαστόρικα από τον σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδη, γνωστό από το «Odori» , το «The Clumsies»  και το «Senios», μαγαζιών δηλαδή που πρωταγωνιστούν στο   αθηναϊκό down town.

Έτερο πλεονέκτημά του τα αφράτα μπριος  και οι πολύ καλές τιμές συγκριτικά με την ποιότητα -ξεκινούν από 4,80 και φτάνουν τα 7,30 ευρώ. 

Ο Αλμπέρτο, λοιπόν, έφτιαξε εννέα συνταγές, εμπνευσμένος από διαφορετικές χώρες και γαστρονομικές παραδόσεις, επιμένοντας σε συνδυασμούς λίγων πρώτων υλών -που είναι εγγυημένα ολόφρεσκες, καθώς οι προμήθειες γίνονται σε καθημερινή βάση- ώστε να μην αλλοιώνεται η γεύση, ικανοποιώντας έτσι όλα τα γούστα και τους ουρανίσκους.  

Ξεκινάμε με το κλασικό αμερικάνικο -το λένε Kevin Bacon, όπως δηλαδή και τον ηθοποιό-  με τσένταρ, μπέικον, αγγούρι τουρσί και σος BBQ-mayo.  Θα το βρείτε και double, για έξτρα  απόλαυση. 

Οι γκουρμέ τύποι μπορούν να επιλέξουν το Le Bleu Chesse The French, με παριζιάνικο αέρα, που περιλαμβάνει αυγό, μπλε τυρί, άγρια ρόκα και κρεμμύδι- όπου πέρα από κάποια κλασσικά υλικά (cheddar, bacon κτλ) ο σεφ προσθέτει crispy fried κουνουπίδι, σιγομαγειρεμένο χοιρινό και σος δεντρολίβανο-μαγιονέζα.

Όσοι είναι ερωτευμένοι με την ιταλική κουζίνα, πρέπει να προτιμήσουν το Il Casanova, με flakes παρμεζάνας, φρέσκια ντομάτα, άγρια ρόκα, σπιτικό πέστο και μαγιονέζα, ενώ το El Macho με φρέσκο αβοκάντο, σάλτσα ντομάτας, nachos, sour cream, iceberg και σος μπάρμπεκιου θα σας ταξιδέψει ως το μακρινό Μεξικό.

Από τη φλαμανδική σχολή, το Μagic mushroom συνδυάζεται με τραγανό αυγό ποσέ, άγρια ρόκα και τυρί Philadelphia αρωματισμένο με τρούφα, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το χορτοφαγικό burger με crispy τηγανητό steak κουνουπιδιού, γλυκόξινη σάλτσα, iceberg, μαγιονέζα και φρέσκο κόλιανδρο.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και μια ελληνικότατη εκδοχή, η Λover -όχι δεν πρόκειται για λάθος, έτσι γράφεται- με flakes γραβιέρας, baby σπανάκι, σπιτικό καραμελωμένο κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα, σος δεντρολίβανο-μαγιονέζα και αλάτι Κρήτης.

Τέλος, οι λάτρεις των ασιατικών γεύσεων μπορούν να διαλέξουν το Let’s pull the Pork με σιγομαγειρεμένο, ξεψαχνισμένο χοιρινό,  σαλάτα coleslaw και φρέσκο κόλιανδρο.

Φυσικά οι σάλτσες αλλά και οι πίκλες είναι χειροποίητες και οι πατάτες κομμένες  στο χέρι, όπως τις φτιάχνουμε στο σπίτι. 

Μπορείτε να τις συνδυάσετε με σος τρούφας ή λιωμένο τσένταρ, ενώ στον κατάλογο θα βρείτε και τρεις δροσερές σαλάτες: την Mexican, την coleslaw και την κλασική Ceasar’s .

Στο χώρο δεν υπάρχουν ούτε τραπέζια ούτε καρέκλες, οπότε ή θα σταθείτε στον πάγκο και θα απολαύσετε το γεύμα σας  με μια παγωμένη μπύρα, είτε θα πάρετε το φαγητό σας στο χέρι και θα συνεχίσετε τη βόλτα σας- αν θέλετε μπορείτε να καθίσετε και δίπλα στο μπαρ - ή θα τους καλέσετε στο τηλέφωνοκαι θα σας το φέρουν delivery .

 Ώρες λειτουργίας:  Καθημερινά από τις 18.00 μέχρι τις 02.00

Αρχιμήδους 1, Πλ. Πλαστήρα, Παγκράτι,  2155106789