Από τα παιδικά μας κιόλας χρόνια, έχουμε συνδέσει τα κεφτεδάκια με τη μαμά τη γιαγιά και τη νοστιμιά.
Όσο «μίζερος» κι αν ήταν κάποιος στο τραπέζι, δεν μπορούσε ποτέ να αντισταθεί στα τραγανά κεφτεδάκια που έβγαιναν από το τηγάνι σαν μικρά χρυσοκαφέ μπαλάκια και έδιναν στον ουρανίσκο την αίσθηση αυτού που σήμερα ονομάζουμε comfort food.
Αρκετά χρόνια μετά και τα κεφτεδάκια παραμένουν μεγάλη λιχουδιά, αφού μέσα τους μπορούμε να συμπυκνώσουμε γεύσεις γνωστές κι αγαπημένες. Κρεμμυδάκι, δυόσμος, ούζο, μαϊντανός, όπως κι αν τα τραβάει η όρεξή σας, η καλύτερη συνταγή είναι σίγουρα η δική σας.
Ωστόσο για πολλές από εμάς, τα κεφτεδάκια αποτελούν έναν μικρό πονοκέφαλο γιατί όσο και να τα θέλουμε, ο τρόπος μαγειρέματος (τηγάνι) αλλά και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε (βάλε έναν-έναν τον κεφτέ, γύρισέ τον, ξαναγύρισέ τον, πρόσεχε μην σε κάψει το καυτό λάδι) είναι σίγουρα αποτρεπτικοί παράγοντες στην παρασκευή του κατά τα άλλα δημοφιλούς φαγητού.
Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να απολαύσετε τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια σας χωρίς να τα τηγανίσετε, αποφεύγοντας όλα τα λιπαρά και τα «κακά» που ακολουθούν το τηγάνισμα; Εμείς είπαμε ναι και το ευχαριστηθήκαμε. Όχι μόνο γιατί ψήσαμε πανεύκολα μεμιάς δεκάδες κεφτεδάκια, αλλά γιατί δεν επιβαρύναμε τον οργανισμό μας.
Κεφτεδάκια λοιπόν στον φούρνο σαν τηγανιτά. Τραγανά έξω, αφράτα μέσα και νόστιμα. Θα σας θυμίσουν τα παιδικά σας χρόνια.