Godmama’s Yard: Σε αυτή την αυλή στο Περιστέρι θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με τα πιο εντυπωσιακά κοκτέιλ  | 0 bovary.gr
Godmama’s Yard: Σε αυτή την αυλή στο Περιστέρι θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με τα πιο εντυπωσιακά κοκτέιλ | 0 bovary.gr
22|08|2019 13:27
SHARE
GODMAMA'S YARD

Godmama’s Yard: Σε αυτή την αυλή στο Περιστέρι θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με τα πιο εντυπωσιακά κοκτέιλ


Μπορεί οι διακοπές να φτάνουν στο τέλος τους και να επιστρέφουμε με βαριά καρδιά στην πόλη, αυτός, όμως, δεν είναι λόγος να αποχαιρετήσουμε από τώρα την πιο αγαπημένη μας καλοκαιρινή συνήθεια: δηλαδή το να πίνουμε δροσερά κοκτέιλ σε μέρη χαλαρά και ξέγνοιαστα.

Ένα από αυτά είναι και το «Godmama's yard», ήτοι η «αυλή της νονάς» στο Περιστέρι, που αποτελεί με έναν τρόπο «αδερφάκι» του κεντρικού «Bank Job», καθώς, από πίσω βρίσκεται η ίδια δαιμόνια ομάδα.

Ο Θάνος, ο Ηλίας, ο Μιχάλης, ο Νίκος, ο Δημήτρης και ο Άγγελος ανακάλυψαν, λοιπόν, ένα υπέροχο διώροφο κτίριο στην περιοχή, όπου τη δεκαετία του 80' ζούσε η κυρία Πόπη, μια ανύπανδρη μποέμ προσωπικότητα που δεν έκανε δικά της παιδιά, απέκτησε, όμως, πολλά βαφτιστήρια, στα οποία κληροδότησε και το εν λόγω οίκημα.

Μάλιστα, ως κυρία της υψηλής κοινωνίας, δίδασκε καλούς τρόπους σε όλα τα Hilton του κόσμου. 

Από τη δική της ιστορία, την αγάπη της για τα ταξίδια και το φινετσάτο της γούστο, τα παιδιά εμπνεύστηκαν το νέο τους concept που συγκεντρώνει εκλεκτό κόσμο, όπως θα άρεσε και στην ιδιοκτήτριά του.

Από μια φωτογραφία της, άλλωστε, είναι εμπνευσμένο και το λογότυπο του μαγαζιού.

Μεγάλο πλεονέκτημα του «Godmama’s yard», η πίσω αυλή με τις ελιές, ενώ τον χειμώνα το εσωτερικό κινείται σε πιο industrial γραμμές, με τους τσιμεντένιους τοίχους και την γαλάζια μπάρα να κυριαρχούν.

Φυσικά μιλάμε για ένα all day restaurant bar, που ξεκινάει να σερβίρει από πρωί καφέδες, με εξαιρετικό χαρμάνι area51 και πρωινό.

 

Θα βρείτε συνταγές με αυγά, όπως ένα φοβερό Croque Madame brioche, pancakes, super bowls, αλλά και μερακλίδικα σάντουιτς.

Δοκιμάστε το ανοιχτό με προζυμένιο ψωμί, αβοκάντο, sweet chilli guagamole και αγγούρι -αν θέλετε του προσθέτετε κι ένα αυγό ποσέ για έξτρα απόλαυση.

Για να γευματίσετε ή να συνοδεύσετε το ποτό σας, σας περιμένουν δυο all time classic burgers -το ένα με μοσχαρίσιο κιμά, το άλλο με κοτόπουλο-, τέσσερις πίτσες με λεπτή ζύμη και τρία πιάτα ζυμαρικών, που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Από γνωστές ιταλικές συνταγές και γεύσεις, όπως η πίτσα Margherita, μέχρι πιο ψαγμένους συνδυασμούς όπως αυτή με την πατάτα, τη μοτσαρέλα, το λάδι τρούφας και το δεντρολίβανο και από την αυθεντική ναπολιτάνα μέχρι τα Lemon ricottα spaghetti, η κουζίνα που λειτουργεί στον πάνω όροφο και καθημερινά προμηθεύεται τις πιο φρέσκες ύλες της αγοράς, δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Δεν λείπουν, βέβαια, και οι γλυκές προτάσεις, που εναλλάσσονται καθημερινά.

Την λίστα με τα κοκτέιλ επιμελείται ο γνωστός μας και από το «Βank Job», Θάνος Τσεκούρας.

Όλα τα ποτά του έχουν ονόματα λουλουδιών, από τον κήπο της νονάς, όπως λέει.

Δοκιμάστε την Camellia με ροζ gin, ελαιοσάκχαρα φράουλας και tonic, που είναι και το πρώτο σε πωλήσεις, το Iris με βάση το ρούμι που αναμειγνύεται με ρόδι, μανταρίνι, δαμάσκηνο και κουμκουάτ, ενώ αν αγαπάτε τις πιο καπνιστές γεύσεις επιλέξτε τη Magnolia, με τεκίλα και mezcal, ανανά και αγγούρι. 

Πολύ ιδιαίτερο είναι και η Popy (εμπνευσμένη από την παπαρούνα αυτή τη φορά) που έχει ως βάση αρωματισμένη με εσπεριδοειδή βότκα, η οποία παντρεύεται με καρύδα, φράουλα και μαλλί της γριάς, ενώ, αν θέλετε κάτι πιο δυνατό η Zerbera, με bourbon, ανθισμένο λικέρ, βασιλικό και μελί είναι το ποτό σας.

Θα βρείτε, επίσης, τρεις εκδοχές του Aperol με γκρέιπφρουτ, ροδάκινο ή φράουλα, αλλά κι ένα Campari αρωματισμένο με καφέ, βερμούτ, φουντούκι, πορτοκάλι και Αegean tonic.

Σίγουρα, πάντως, η «νονά Πόπη» θα ήταν περήφανη για τους νέους ενοίκους του χώρου της, που αν τους είχε γνωρίσει δεν αποκλείεται να τους είχε ανακηρύξει βαφτισιμιούς της, έστω κι αν δεν τους έβαλε εκείνη το λάδι.

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι,  2105718393