fbpx «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας και μέρας» -Mαγικές μελιτζάνες ψητές με τυρί και ντομάτα από την Ελένη Ψυχούλη | BOVARY
Shutterstock
Shutterstock
22|08|2019 10:16
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ

«Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας και μέρας» -Mαγικές μελιτζάνες ψητές με τυρί και ντομάτα από την Ελένη Ψυχούλη


Ερχεται από την Πολίτικη κουζίνα και είναι ένα από τα μαγικότερα φαγητά του καλοκαιριού.

Οι ψητές μελιτζάνες με ντομάτα και τυρί είναι μια νοστιμιά για όλες τις ώρες. 

Η Ελένη Ψυχούλη έφτιαξε μαγικές μελιτζάνες ψητές μαζί με πιπεριές, γλυκιά σάλτσα από αυγουστιάτικη ντομάτα και τυρί κρέμα και φαίνονται λαχταριστές. 

Η μεστή γεύση της μελιτζάνας, το πιπεράτο της πιπεριάς, η γλύκα της ντομάτας, η δροσιά και το βελούδινο από το τυρί κρέμα, το πικάντικο της ντομάτας. Ενας συνδυασμός που απογειώνει το καλοκαιρινό πιάτο μας. 

Οι μελιτζάνες ψητές τρώγονται και κρύες από το ψυγείο, σαν ορεκτικό, αλλά και σαν κυρίως γεύμα. Ενα φαγητό για όλες τις ώρες.

Η συνταγή της Ελένης Ψυχούλη είναι απλή και δεν απαιτεί κάποια φοβερή μαγειρική δεξιοτεχνία. 

«Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας και μέρας» σημείωσε η γνωστή σεφ στο προφίλ της στο Instagram.

Δείτε εδώ την ανάρτηση της Ελένης Ψυχούλη:

Shutterstock
Shutterstock

Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές φέτες

5 πιπεριές κέρατο σε χοντρές λωρίδες

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Για τη σος

1 συσκευασία φρέσκο τυρί κρέμα, χωρίς συντηρητικά

100 γρ. φέτα σπασμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Στο σχαροτήγανο ή σε ταψάκι για το φούρνο, ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές αφού τις αλατίσουμε και τις αλείψουμε με το ελαιόλαδο. Αν το προτιμάμε, τις τηγανίζουμε.

Τις στρώνουμε εναλλάξ σε πιατέλα.

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε για 20 λεπτά τη ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να απορροφήσει η ντομάτα τα υγρά της.

Στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτα πάνω στις μελιτζάνες και τις πιπεριές.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με πιρούνι το τυρί κρέμα, το σκόρδο, τη φέτα, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Πάνω στη σάλτσα ντομάτα σερβίρουμε τη σος τυριού και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό.

Τη συνταγή πήραμε από το pirouni.gr