Κάθε σημείο της χώρας έχει και τη δική του παράδοση στην κουζίνα. Τα νησιά μας είναι τις περισσότερες φορές πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους που ασχολούνται με το φαγητό.
Οι συνταγές τους απλές, χορταστικές και τόσο νόστιμες. Με υλικά που οι γυναίκες μπορούσαν να προμηθευτούν εύκολα και πλέον υπάρχουν πάντα σε μια κουζίνα.
Τότε που έπρεπε να ταΐσουν όλη την οικογένεια με τα λιγοστά τους χρήματα και τον ακόμη λιγότερο χρόνο. Από τότε κρατάει και η συνταγή για τα κατιμέρια της Λήμνου. Αυτές τις υπέροχες πιτούλες/τηγανίτες αφράτες μέσα και τραγανές έξω που γέμιζαν το τραπέζι της οικογένειας όταν δεν υπήρχε άλλο φαγητό στο σπίτι.
Είναι τόσο νόστιμες που τρώγονται κάθε ώρα. Είναι χορταστικές και μπορούν να αντικαταστήσουν τα ξενόφερτα pancakes σε ένα ωραίο ελληνικό τραπέζι. Το μυστικό τους; Το τυράκι που έχουν μέσα οι πίτες και τους δίνει μια απίστευτη γεύση. Γίνονται εύκολα και καταναλώνονται πριν καλά καλά φτάσουν στο τραπέζι.
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
1/2 κιλό τυρί καλαθάκι Λήμνου (ή άλλο τυρί)
3 αβγά
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. γάλα, χλιαρό
Κορν φλάουερ για το άνοιγμα των φύλλων
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα:
Μέλι
Εκτέλεση