Αποκάλυψη! Να τι πρέπει να κοιτάζεις στη συσκευασία αν θες να βρεις την πιο υγιεινή μπάρα | 0 bovary.gr
Αποκάλυψη! Να τι πρέπει να κοιτάζεις στη συσκευασία αν θες να βρεις την πιο υγιεινή μπάρα | 0 bovary.gr
18|09|2019 08:10
SHARE
ENERGY BARS

Αποκάλυψη! Να τι πρέπει να κοιτάζεις στη συσκευασία αν θες να βρεις την πιο υγιεινή μπάρα


Όταν σου εξηγεί ποια μπάρα πρέπει να επιλέξεις, διατροφολόγος του αμερικανικού στρατού, το μόνο που πρέπει να κάνεις -αφού χτυπήσεις δύο απανωτές προσοχές- είναι να ακολουθήσεις τυφλά τις οδηγίες της. 

Η Brenda Bustillos, διατροφολόγος του στρατού των ΗΠΑ με PhD μοιράστηκε σε συνέντευξή της, τα μυστικά για να πάρεις τη σωστή μπάρα δημητριακών. Την υγιεινή και όχι την παχυντική. Και η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε μια-δύο κατευθύνσεις αφού οι μπάρες έχουν γίνει πλέον ένα από τα αγαπημένα σνακ των Ελλήνων. Έχεις φύγει από το σπίτι χωρίς πρωινό; Τρως μια μπάρα. Για δεκατιανό; Τρως μια μπάρα. Δεν προλαβαίνεις να φας μεσημεριανό; Τρως μια μπάρα. Γενικά, τρως μια μπάρα γιατί θεωρείς ότι είναι υγιεινή, σε χορταίνει, είναι οικονομική, τρώγεται εύκολα και δεν σε παχαίνει. 
Και μπορεί κάποια από τα παραπάνω να ακούγονται απόλυτα λογικά, θέλουν όμως ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δεν είναι ίδιες όλες οι μπάρες.  

Πώς να επιλέξετε την πιο υγιεινή μπάρα

1. Ελέγξτε το μέγεθος της μερίδας
Ενώ οι περισσότερες μπάρες είναι πάνω-κάτω μία μερίδα, αυτό δεν ισχύει παντού.  Μπορεί μια μπάρα να είναι για παράδειγμα μεγαλύτερη από 100 γραμμάρια.  Προσέξτε πώς θα υπολογίσετε τις θερμίδες, τα λίπη, τους υδατάνθρακες, τις φυτικές ίνες.

2. Προσοχή στην περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά
Εάν μια ράβδος περιέχει περισσότερο από  20% κορεσμένα λιπαρά ψάξτε για κάτι άλλο να καταναλώσετε.  Μην φοβάστε τα συνολικά γραμμάρια λίπους, καθώς πολλές πηγές λιπαρών κάνουν καλό στην καρδιά και μπορούν να σας χορτάσουν εύκολα. 

3. Επιλέξτε μια μπάρα με λιγότερα από 10 γραμμάρια ζάχαρης
Η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Σε γενικές γραμμές, μια μπάρα με λιγότερα από 10 γραμμάρια ζάχαρης είναι μια χαρά. 

4. Βρείτε μια μπάρα με τουλάχιστον 8 γραμμάρια πρωτεΐνης
Τα 8 γραμμάρια είναι ένα πολύ καλό ποσοστό σε ένα μόνο σνακ. Προσπαθήστε να βρείτε μπάρες με αυτή την ποσότητα πρωτεϊνης.

5. Επιλέξτε μια με περισσότερα από 4 γραμμάρια φυτικών ινών
Οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 25 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα για καλή πέψη και κορεσμό. 

Υπάρχουν μπάρες οι οποίες είναι πράγματι υγιεινές και σας χορταίνουν. Μέσα σε 5 λεπτά μπορείτε να εντοπίσετε στο Super Market αυτή που πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις. Απολαύστε την!