Αγαπάμε τα ζυμαρικά όσο τίποτα άλλο! Το να τρώμε ένα υπέροχο Ιταλικό πιάτο σε ένα εστιατόριο, είναι πραγματική πολυτέλεια και απόλαυση για εμάς τους pasta lovers.
Η σάλτσα είναι παχύρρευστη, λεία και κρεμώδης και «δένει» τέλεια με τα ζυμαρικά.
Ωστόσο, στο σπίτι είναι μια διαφορετική ιστορία. Αφού βράζουμε τα μακαρόνια, βάζουμε από πάνω την ζεστή σάλτσα που φτιάξαμε ή αγοράσαμε και αυτή πάει παντού.
Σε άλλα σημεία πέφτει πολύ ενώ σε άλλα καθόλου, με αποτέλεσμα να τρώμε ένα μέτριο πιάτο ζυμαρικών, απλώς για να ικανοποιήσουμε την πείνα μας.
Και αναρωτιόμαστε: Πώς στο καλό κάνουν τόσο τέλειες τις σάλτσες ζυμαρικών στα εστιατόρια; Ποιο είναι το μυστικό τους;
Σύμφωνα με το myrecipes.com, το μυστικό για το πάντρεμα των συστατικών κρύβεται σε μια τεχνική που ονομάζεται «γαλακτωματοποίηση».
Μπορείς να την κάνεις στο σπίτι και να μεταμορφώσεις το πιάτο με τα ζυμαρικά σου ακόμη και με έτοιμη, αγορασμένη σάλτσα.