Τρεις νέες γεύσεις καφέ από τη Nespresso για εσένα που αγαπάς το γάλα | 0 bovary.gr
Τρεις νέες γεύσεις καφέ από τη Nespresso για εσένα που αγαπάς το γάλα | 0 bovary.gr
13|09|2019 12:05
SHARE
NESPRESSO

Τρεις νέες γεύσεις καφέ από τη Nespresso για εσένα που αγαπάς το γάλα


Έξι χρόνια επένδυσε η Nespresso, προκειμένου να μελετήσει τη σχέση καφέ-γάλακτος και να δημιουργήσει τη σειρά Barista Creations.

Η ανάγκη προέκυψε από το γεγονός ότι οι περισσότεροι λάτρεις του καφέ, τον προτιμούν με γάλα. Η Nespresso λοιπόν δημιούργησε τρεις νέους καφέδες για να τελειοποιήσει αυτές τις συνταγές.

Οι ειδικοί της εταιρείας πειραματίστηκαν με 18 ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο, καθώς και διαφορετικές τεχνικές καβουρδίσματος και άλεσης για να δημιουργήσουν τον καφέ που συνδυάζεται τέλεια με γάλα και μπορεί να δημιουργηθεί από μία μηχανή Nespresso. 

Πίσω από τον συνδυασμό
«Για να βρούμε την τέλεια ισορροπία καφέ με γάλα αντλήσαμε έμπνευση από τους επαγγελματίες baristi και την τέχνη τους και αναρωτηθήκαμε τι κάνει τους καταναλωτές να πίνουν καφέ με γάλα και τι προσδοκούν από αυτές τις συνταγές» αναφέρει η Karsten Ranitzsch, Επικεφαλής του Τμήματος Καφέ της Nespresso. «Οι ειδικοί της Nespresso ξεκινήσαν από τους ίδιους τους καταναλωτές, ανακαλύπτοντας τις διαφορετικές προτιμήσεις και τους τρόπους που πίνουν καφέ με γάλα. Αφού έλαβαν αυτή τη γνώση, προχώρησαν στην ανάπτυξη νέων χαρμανιών που θα αποτελούσαν την τέλεια βάση για συνταγές με γάλα. Η ομάδα μας που αποτελείται από ειδικούς καβουρδίσματος, επαγγελματίες barista, επιστήμονες και μηχανικούς, ανέλαβε να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά ο καφές με το γάλα με στόχο να δημιουργήσει το ιδανικό χαρμάνι.» 

Κατά τη διαδικασία δοκιμάστηκαν 18 διαφορετικές ποικιλίες καφές, περίπου 20.000 κούπες cappuccino και δημιουργήθηκαν 120 καφέδες. Μέσα από διαρκείς δοκιμές, οι ειδικοί της εταιρείας, πειραματίστηκαν με διαφορετικούς τρόπους καβουρδίσματος και άλεσης, δημιουργώντας τελικά τη μόνιμη σειρά Barista Creations, που προορίζεται αποκλειστικά για συνταγές με γάλα.

Barista Creations: η νέα μόνιμη σειρά της Nespresso
Η νέα σειρά Barista Creations περιλαμβάνει ποικιλίες που είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν μία κούπα καφέ με γάλα με έντονη γεύση, οξύτητα, γεμάτο σώμα και αρώματα. Ανταποκρινόμενη στα διαφορετικά γούστα, η σειρά περιλαμβάνει ποικιλίες που μπορούν να καταναλωθούν σε διαφορετικές συνταγές.

Εκτός από το κλασικό γάλα, οι συνταγές μπορούν να δημιουργηθούν και με φυτικό γάλα όπως γάλα αμυγδάλου ή σόγιας. Έτσι, κάθε λάτρης καφέ μπορεί να μεταμορφωθεί σε barista και να απολαύσει μοναδικές δημιουργίες στο σπίτι του.

Οι ποικιλίες της σειράς Barista Creations:
Chiaro (σημαίνει “ελαφρύς” στα ιταλικά) – Αντλώντας έμπνευση από τους baristi του Brooklyn, οι οποίοι ξέρουν να εκτιμούν τη φυσική γλυκιά γεύση του καφέ, την οποία προστατεύουν καβουρδίζοντας τον καφέ ελαφρά, επιλέξαμε προσεκτικά κόκκους Arabica από την Κένυα και την Ινδονησία, για να αναπτύξουμε αυτό το απαλό χαρμάνι, το οποίο αναδίδει νότες φυσικής καραμέλας και γλυκού μπισκότου όταν συνδυάζεται με γάλα. Προτεινόμενη συνταγή: Cappuccino με ήπια γεύση.

Scuro (σημαίνει “σκούρος” στα ιταλικά) – Αντλώντας έμπνευση από τους baristi της Μελβούρνης, τους ειδικούς στις έντονες, αλλά τέλεια ισορροπημένες γεύσεις, επιλέξαμε κόκκους Arabica από την Κολομβία και την Αιθιοπία, τους οποίους στη συνέχεια καβουρδίσαμε ξεχωριστά, με πολύ διαφορετικό τρόπο, για να  δημιουργήσουμε αυτή την έντονη γεύση καβουρδισμένου καφέ που ισορροπεί τέλεια με το γάλα. Προτεινόμενη συνταγή: Cappuccino με έντονη γεύση.

Corto (σημαίνει “σύντομος” στα ιταλικά) – Εμπνευσμένοι από τις σκούρες καβουρδισμένες γεύσεις και την πλούσια υφή που δημιουργούν οι έμπειροι baristi της Ισπανίας, επιλέξαμε ένα χαρμάνι από αφρικανικούς κόκκους Arabica και Robusta, τους οποίους καβουρδίσαμε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να αποκτήσουν αυτό το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα, για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή, μεστή γεύση η οποία γίνεται πιο απαλή και κρεμώδης όταν προστεθεί λίγο γάλα. Προτεινόμενη συνταγή: Cortado.

Γάλα ή αφρόγαλα με την Gran Lattissima
Είτε είστε σε διάθεση για ένα Cappuccino, Café Latte ή Flat White – είτε θέλετε να προσθέσετε ζεστό γάλα ή αφρόγαλα στον καφέ σας – πατήστε απλά ένα κουμπί και αφήστε την Gran Lattissima να δημιουργήσει την ιδανική συνταγή με γάλα για εσάς.

Με 6 διαφορετικές επιλογές για συνταγές με γάλα, μπορείτε τώρα να απολαύσετε την απόλυτη εμπειρία καφέ στην άνεση του σπιτιού σας μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη νέα σειρά Barista Creations και τη νέα μηχανή Gran Lattissima, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Nespresso.

TAGS