Ένα από πιο γνωστά street food της Αθήνας, το «Feyrouz», μάς μύησε στις γεύσεις της Μέσης Ανατολής μέσα από τις συνταγές της κυρίας Ελένης.
Εκεί, μέχρι πρότινος, μαζί με τα λαχταριστά λαχματζούν της, σέρβιρε και κάποια γλυκά. Ο γιος της, όμως, ο Ανδρέας Κιλτσικσής, εδώ και καιρό, είχε την ιδέα για έναν αυτόνομο χώρο, που θα κρατάει την παράδοση της οικογενειακής τους επιχείρησης αλλά θα ειδικεύεται στο γλυκό αποκλειστικά.
«Δεν είχαμε αρκετό χώρο ούτε και χρόνο για να ενταχθούν στη βιτρίνα του Feyrouz πολλά γλυκά, οπότε αποφασίσαμε να ασχοληθούμε πιο συγκεκριμένα σε ένα ξεχωριστό κατάστημα, εστιάζοντας στα γλυκά της Μέσης Ανατολής και της Κωνσταντινούπολης. Κάναμε μια μεγάλη έρευνα σχετικά με την Οθωμανική και Λεβαντίνικη παράδοση, με τη βοήθεια ενός φίλου Οθωμανολόγου που ζει στο Παρίσι, του Αντώνη Νάση, ταξιδέψαμε αρκετά, χρησιμοποιήσαμε και τις συνταγές της μητέρας μου για να καταλήξουμε στον σημερινό μας κατάλογο. Μελετήσαμε, επίσης, αρκετά την παράδοση των Σούφι και εστιάσαμε κυρίως στον τρόπο που εκείνοι αξιοποιούσαν τις πρώτες ύλες. Τότε, για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιούσαν τηv ζάχαρη ως συντηρητικό, αλλά ως μέσο για να παίρνουν όλα τα αρώματα των φρούτων και των μπαχαρικών, πράγμα που κάνουμε κι εμείς σήμερα», μας εξηγεί.
Ο ίδιος είναι μουσικός και οργανοποιός, όμως, έχει μεγάλη αγάπη για τις ζύμες και τα μπαχαρικά, οπότε έχει όλη τη φροντίδα του μαγαζιού, ενώ η κυρία Ελένη επιμελείται την κουζίνα και τις προμήθειες, καθώς έχει ιδιαίτερη ικανότητα στην έρευνα της αγοράς.