Dope στην αγγλική αργκό σημαίνει «άψογα, τέλεια» και γενικώς η λέξη χρησιμοποιείται ως όρος για να περιγράψει κάτι που μας ταιριάζει και μας πάει πολύ. Οι πέντε λοιπόν φίλοι που επέλεξαν αυτό το όνομα για το ολοκαίνουριο καφέ τους που έχει κάνει την Βύσσης να μοσχοβολάει χαρμάνια έπραξαν σωστά, αφού το «Dope Roasting Co» είναι ένα μέρος που αν το επισκεφτείς μια φορά, κολλάς μαζί του.
Υπεύθυνοι για το εγχείρημα είναι ο Παναγιώτης και Σπύρος Πιλαφάς, που είναι αδέρφια, ο Γιάννης Βλαχόπουλος, ο Κώστας Πατακιάς και ο Αντώνης Τζαρουκιάν. «Είχαμε ένα όραμα να φτιάξουμε έναν χώρο που να συνδυάζει τον πολύ καλό καφέ με το καλό φαγητό. Είναι ένα πάντρεμα που λείπει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικώς. Γι’ αυτό και τα δύο -πιάτα και καφέδες- παρασκευάζονται εδώ από εμάς. Δουλεύουμε και τη λογική του pairing που σημαίνει μοριακό πάντρεμα των γεύσεων, το οποίο στο επίπεδο του κρασιού είναι διαδεδομένο, αλλά όχι στον καφέ. Αυτό το κομμάτι βέβαια το δουλεύουμε ακόμα και σταδιακά ελπίζουμε ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερες προτάσεις», μου εξηγεί ο Αντώνης, που κατάγεται από οικογένεια καφεκοπτών. Ο παππούς του μάλιστα είχε καφεκοπτείο στην Κέρκυρα από το 1908, αλλά ο ίδιος θεωρεί πως «όσα περισσότερα μαθαίνεις για τον καφέ, συνειδητοποιείς τελικά ότι ξέρεις πολλά λίγα. Πάντως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μπορώ να εφαρμόσω καλά όσα ξέρω. Το μυστικό του καλού καφέ είναι να καταλάβεις την ανάγκη του κόσμου και να του δώσεις αυτό που χρειάζεται, γιατί τελικά όλα είναι θέμα γούστου. Θέλουμε ένα προσφέρουμε καλό καφέ χωρίς πολλά λόγια και σνομπισμό χωρίς να χρειάζεται να είσαι εξπέρ για να τον παραγγείλεις και να τον απολαύσεις».