«Το ένα και μοναδικό μυστικό που μου έμαθαν οι Ιταλοί και άλλαξε τον τρόπο που μαγειρεύω» | 0 bovary.gr
«Το ένα και μοναδικό μυστικό που μου έμαθαν οι Ιταλοί και άλλαξε τον τρόπο που μαγειρεύω» | 0 bovary.gr
ITALIAN FOOD

«Το ένα και μοναδικό μυστικό που μου έμαθαν οι Ιταλοί και άλλαξε τον τρόπο που μαγειρεύω»


Οποια περιοχή της Ιταλίας κι αν επισκεφθείς, θα σου επιτρέψει να μυηθείς στην ιταλική γαστρονομία που έχει τον δικό της «χάρτη» με σημεία που σε περιμένουν για να τα εξερευνήσεις.

Ένα γευστικό ταξίδι με φρέσκα υλικά, ακαταμάχητες μυρωδιές, λαχταριστές εικόνες. Ο Εrin ταξίδεψε στην Ιταλία και μοιράστηκε στο popsugar.com τις γευστικές του εμπειρίες από την επίσκεψή του εκεί. Ήξερε πολλά για την ιταλική κουζίνα, μέχρι που ταξίδεψε εκεί και μυήθηκε σε ένα γαστρονομικό σύμπαν που δεν φανταζόταν.

«Πίστευα ότι ήξερα να μαγειρεύω ιταλικά πιάτα, μέχρι που πήγα στην Ιταλία. Εκεί, είχα την εκπληκτική ευκαιρία να μείνω στο Casa Buitoni, γνωστό για τις υπέροχες γεύσεις του στα ζυμαρικά, με μακρά πορεία 200 ετών. Ήρθα σε επαφή με chefs που ετοίμαζαν αυθεντικές ιταλικές συνταγές και έμαθα πολλά μυστικά για την φιλοσοφία της ιταλικής μαγειρικής. Ταξιδεύοντας στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης και δοκιμάζοντας απίθανα πιάτα από μάγειρες που είχαν γεννηθεί και είχαν μεγαλώσει στην Ιταλία, πήρα ένα μεγάλο μάθημα που άλλαξε τον τρόπο που μέχρι πρότινος μαγείρευα.

 

Το κλειδί είναι η απλότητα ή αλλιώς «Less is more»


«Υπάρχει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία στο ιταλικό φαγητό, που διαφέρει από άλλων χωρών.  Οι Ιταλοί τρώνε αργά. Απολαμβάνουν την κάθε μπουκιά του γεύματός τους, την κάθε στιγμή που βρίσκονται στο τραπέζι. Όλοι δοκιμάζουν, από όλα. Μια νεαρή Ιταλίδα μου εκμυστηρεύτηκε ότι η οικογένειά της ποτέ δεν σέρβιρε φαγητό στο τραπέζι, αν αυτό δεν ήταν στρωμένο με λευκό τραπεζομάντιλο. Η εικόνα αυτή σε κάνει να θέλεις να απολαύσεις το γεύμα σου, όπως στις ταινίες. Το να τρως με ευχαρίστηση σε κάνει να «αποσυνδέεσαι» από τον υπόλοιπο κόσμο. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ένα: η ποιότητα των υλικών. Αν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει φρέσκα υλικά, μπορείς να ετοιμάσεις ένα ασυναγώνιστο πιάτο. Η αγαπημένη μου συνταγή ζυμαρικών περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά υλικά (σκόρδο, λευκό κρασί, θυμάρι, λεμόνι και πολλά ακόμα).

Όμως, αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι Ιταλοί δεν χρησιμοποιούν πάντα πολλά υλικά στην μαγειρική τους για να φτιάξουν ένα γευστικό γεύμα. Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να εξασφαλίσεις ελαιόλαδο σε καλή ποιότητα. Δεν πειράζει αν ξοδέψεις κάτι παραπάνω, φτάνει να το αξίζει. Μπορεί να σου απογειώσει ή να σου καταστρέψει ένα πιάτο. Είναι η «καρδιά» της νοστιμιάς των ιταλικών πιάτων. Ακολουθούν το καλό αλάτι και το φρέσκο σκόρδο. Τα φρέσκα λαχανικά. Το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις την γεύση. Αργά. Με φρεσκάδα και απλότητα στα υλικά».