Κάνει κρύο; Καιρός για σούπα! Τα 8 μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν τις καλύτερες [εικόνες] | 0 bovary.gr
Κάνει κρύο; Καιρός για σούπα! Τα 8 μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν τις καλύτερες [εικόνες] | 0 bovary.gr
01|12|2016 16:19
SHARE
ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΟΥΠΑ!

Κάνει κρύο; Καιρός για σούπα! Τα 8 μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν τις καλύτερες [εικόνες]


Τώρα που έπιασαν για τα καλά τα κρύα του χειμώνα, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από μια χορταστική σούπα. Ένα γεύμα ελαφρύ, αλλά πολύ θρεπτικό, που θα σας ζεστάνει, θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε βήχα και συνάχι και θα σας γεμίσει ενέργεια.

Αν είστε από αυτούς που νομίζουν ότι σούπες τρώνε μόνο οι άρρωστοι, πολλά εστιατόρια στην πόλη θα σας διαψεύσουν, καθώς έχουν δημιουργήσει συνταγές, βγαλμένες σαν  από παραμύθι. Εμείς ανακαλύψαμε πού μπορείτε να βρείτε εύγευστες σούπες σε οικονομικές τιμές, για να τις απολαύσετε σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά.

  • Pie Works

Το γνωστό ανοιχτό "εργαστήριο" της Νίκης και της Ελπίδας στην οδό Αμερικής, στο Κολωνάκι, που είναι γνωστό για τις χειροποίητες σπιτικές πίτες με το παραδοσιακό φύλλο της γιαγιάς, ανανεώνει τον κατάλογό του με σούπες ημέρας. Μπορείτε να βρείτε διάφορες γεύσεις,  όπως κολοκυθόσουπα με κίτρινη κολοκύθα, κοτόπουλο με noodles και λαχανικά, μπρόκολο με ροκφόρ, ή μανιταρόσουπα και να τις συνδυάσετε με μια  πίτα για να έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Αμερικής 16 Αθήνα

facebook
facebook
facebook
facebook
  • Salero

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, αυτό το χαριτωμένο στέκι με τα tapas και την μοντέρνα κουζίνα σερβίρει καθημερινά μια υπέροχη κολοκυθόσουπα, με φρέσκα κρουτόν. Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε και τριμμένη παρμεζάνα και φυσικά φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν σας αρέσει οι πιο πλούσιες γεύσεις.  Μην αρνηθείτε τα φοβερά ψωμάκια που σας φέρουν μαζί, είναι σκέτη απόλαυση.

Βαλτετσίου 51 Εξάρχεια

facebook
facebook
  • Ήπειρος

 Από τα πιο γνωστά μαγειρεία μέσα στη Βαρβάκειο αγορά, που σερβίρει πατσά. Η ιδιοκτήτριά του, η κυρία  Ράνια, προσπαθεί χρόνια τώρα να πείσει τους πελάτες της ότι αυτό το πιάτο δεν είναι μόνο για τους ξενύχτηδες, αλλά ένα θρεπτικό γεύμα, ένα φάρμακο, όπως λέει, που κάνει καλό και σε όσους έχουν θέματα με τις αρθρώσεις τους. Εκτός από πατσά και πόδι μοσχαρίσιο, θα βρείτε και άλλες έξι σούπες σταθερά όλο το εικοσιτετράωρο:  γίδα βραστή, μοσχαρόσουπα, κοτόσουπα, γίδα κοκκινιστή με κριθαράκι,  ψαρόσουπα και μαγειρίτσα όλο το χρόνο!

Φιλοποίμενος 4 &Στοά Μανέτα

facebook
facebook
facebook
facebook
  • Chez Lucien

Το αγαπημένο γαλλικό μπιστρό-εστιατόριο στα Άνω Πετράλωνα σερβίρει μια απίστευτη κρεμμυδόσουπα , σερβιρισμένη σε πυρίμαχο με κρούστα τυριού και μεγάλα κρουτόν, γλυκιά σαν καραμέλα. . Είναι από τα  πιο γνωστά γαλλικά πιάτα με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων-  πολύ πιστεύουν ότι έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Τρώων 30,  Άνω Πετράλωνα

facebook
facebook
  • Βραστό

Μια παραδοσιακή ταβέρνα με ελληνική κουζίνα στο Χαλάνδρι και μεγάλη ιστορία, που μάλιστα πήρε το όνομά της από το πιο γνωστό της πιάτο: την  κλασική κρεατόσουπα, "το βραστό" δηλαδή, όπου το μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι συνδυάζεται με πατάτες, καρότα και σέλινο σε ζωμό κονσομέ σε ένα μοναδικό πιάτο. Επίσης τις Πέμπτες του χειμώνα το μαγαζί  σερβίρει πόδι πατσά, ενώ τις Τετάρτες μοσχαροκεφαλή.

Ρόδων 3, Πολύδροσο

facebook
facebook
facebook
facebook
  • Blue Bamboo

Αν θέλετε να κινηθείτε σε έθνικ δρόμους,  σε αυτό το μικρό  ταϊλανδέζικο εστιατόριο στα Πετράλωνα, που έχει γίνει talk of the town, θα βρείτε εξωτικές, αρωματικές  σούπες,- κάποιες από αυτές αρκετά spicy-  που θα σας ενθουσιάσουν. Έχουμε και λέμε: Tom Yum Kung, δηλαδή μια πικάντικη σούπα με γαρίδες, Tom Kha Gai, ( πικάντικη σούπα με γάλα καρύδας, galanghal, φύλλα lime και κοτόπουλο), Gwaytio Nuea Nam (αρωματική σούπα με μοσχαράκι και noodles ρυζιού) και πολλές ακόμα.  Αν έχετε δυσκολία να διαλέξετε και μπερδευτείτε με τις ονομασίες,  ρωτήστε το προσωπικό του μαγαζιού  θα σας βοηθήσει. Είναι ευγενέστατοι και πολύ φιλικοί.

Κυδαντιδών 24, Πετράλωνα

facebook
facebook
facebook
facebook
  • Ο Τάκης

 Ένα εστιατόριο με παραδοσιακή σπιτική ελληνική κουζίνα,  που κάνει και  delivery,  και  φημίζεται  για τις νόστιμες σούπες.  Λειτουργεί μόνο το μεσημέρι  δυστυχώς  και πρέπει να παραγγείλετε από νωρίς,  γιατί  όλα τα πιάτα  γίνονται ανάρπαστα. Εδώ μπορείτε να βρείτε  κρεατόσουπες με  ολόκληρη μερίδα μοσχαράκι,  συγκλονιστικά γιουβαρλάκια σαν αυτά  που φτιάχνει η μαμά σας,  κοτόσουπες με αυγολέμονο, κλασικές ψαρόσουπες με μπακαλιαράκια και κοκκινόψαρα, φακές που σερβίρονται με ελιές, φέτα, λακέρδα και  ρέγκα, ρεβίθια, αλλά και φασολάδα. Επίσης για τους vegeteraian υπάρχουν και εύγευστες  χορτόσουπες, 

Αδριανείου 35, Νέο Ψυχικό

  • Just Made 33

Στην  καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε αυτό το άνετο alla day steki   μπορείτε να απολαύσετε κάθε μέρα  μια διαφορετική σούπα.  Υπάρχουν τέσσερις επιλογές κι  όλες βελουτέ: μια ντοματόσουπα  με πλιγούρι και μους φέτας, πατατοτόσουπα με αρωματισμένο λάδι, σούπα μπρόκολο    με τσένταρ και λαχανικά και μια καροτόσουπα με γιαούρτι κι κολοκυθόσπορο,

Ευαγγελιστρίας 33, Αθήνα
 

facebook
facebook
facebook
facebook