fbpx Η τέχνη του να μην πεινάς- Οι διατροφολόγοι αποκαλύπτουν | BOVARY
Shutterstock
Shutterstock
SHARE
ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

Η τέχνη του να μην πεινάς- Οι διατροφολόγοι αποκαλύπτουν


Εδώ και δύο μήνες που προσπαθείς να κάνεις τα πάντα για μην υπακούσεις το στομάχι σου και ενδώσεις στις «απαγορευμένες τροφές» πριν βγεις στην παραλία;

Και ενώ ο οργανισμός σου στέλνει σήματα μορς, εσύ ζορίζεσαι, προσπαθείς να μην το σκέφτεσαι, αλλά εκείνο επιμένει, βαλμένο να σου καταστρέψει τις τόσες ώρες ιδρώτα στο γυμναστήριο.

Μία ομάδα συμβούλων διατροφής, έρχονται ως από μηχανής Θεοί, προτείνοντάς μας μερικές ανατρεπτικές συμβουλές για να μην ανοίξουμε την καταραμένη πόρτα του ψυγείου!

Φωτογραφία: Pixabay
Φωτογραφία: Pixabay

Μείνε ακόμη μία ώρα στο κρεβάτι σου

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προσθέσει έως 400 θερμίδες περισσότερες απ΄ όσες συνήθως καταναλώνεις σε μία μέρα.

Η διατροφολόγος και ειδική στην απώλεια βάρους, Λίλι Σκούτερ, αναφέρει πως όταν κάποιος δεν κοιμάται καλά, αναζητεί ενέργεια σε θερμιδοφόρα ροφήματα και τροφές με πολύ ζάχαρη.

«Μία ώρα περισσότερου ύπνου, προκαλεί αύξηση της λεπτίνης, ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη».

Πρόσθεσε αυγό στο σνακ σου

Η τροφή-βασιλιάς του πρωινού, πλούσιο σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά είναι από τις τροφές που σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη για πολύ ώρα.

Η διατροφoλόγος του Superfood.uk θεωρεί πως τουλάχιστον ένα σνακ μέσα στη μέρα σου πρέπει να είναι με αυγό. «Προσπάθησε να βράσεις εκ των προτέρων αυγά και να τα διατηρήσεις στο ψυγείο (μέχρι μία εβδομάδα), ώστε να μην χάνεις χρόνο», συμβουλεύει.

Φωτογραφία: Pixabay
Φωτογραφία: Pixabay

Δεν είναι πείνα...είναι δίψα

Η κορυφαία διατροφολόγος και συγγραφέας, Μέριλιν Γκλένβιλ, θεωρεί πως είναι πολύ κοινότυπο να μπερδέψει κάποιος την πείνα με την δίψα και να αφεθεί σε αυτό που απολαμβάνει περισσότερο.

«Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις ενυδατωμένο τον οργανισμό σου. Όταν, λοιπόν, νιώσεις αυτό το γουργούρισμα στο στομάχι, πιες ένα ένα γεμάτο ποτήρι νερό και περίμενε να δεις αν θα λειτουργήσει».

Φωτογραφία: Pixabay
Φωτογραφία: Pixabay

Φώναξε μία φίλη σου

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Γουίλκισον-Μάντισον, το να ακούς μία οικεία, αγαπημένη σου φωνή έχει ως αποτέλεσμα να διεγείρει τον εγκέφαλό σου, απελευθερώνοντας ωκυτοκίνη, ορμόνη που καταπολεμά το άγχος και σου φτιάχνει την διάθεση. Έτσι το στρες, κύριος παράγοντας της υπερ-φαγίας, χάνεται και εσύ απολαμβάνεις ένα ισορροπημένο γεύμα με μέτρο.

Βγάλε φωτογραφία το γεύμα σου στο Instagram

Ναι, σωστά διάβασες. Η δρ. Γκλενβίλ εξηγεί: «Οι ερευνητές θεωρούν πως η λήψη μιας φωτογραφίας του πιάτου σας πριν φάτε, έχεις ως αποτέλεσμα να τρώτε υγιεινά και λιγότερο απ΄αυτό που έχετε μπροστά σας.

Φωτογραφία: Pixabay
Φωτογραφία: Pixabay

Ξεκίνησε με... σούπα

Η σούπα είναι το μυστικό για να μην φας όλο το κυρίως πιάτο σύμφωνα με τους ειδικούς. «Η σούπα σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι πλήρης, διότι παραμένει στο στομάχι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε κάνει να αισθάνεσαι φουσκωμένη.

Φωτογραφία: Pixabay
Φωτογραφία: Pixabay

Ποτέ σαλάτα, χωρίς ξύδι

Το ξύδι είναι σύμμαχος σου, καθώς βοηθά στην πέψη, μειώνει την ορμόνη της πείνας, την γκρελίνη. Το ξύδι επίσης, σύμφωνα με τις ειδικούς σε κάνει να μην αισθανθείς πεινασμένη για τουλάχιστον τρεις ώρες. Ξινό, αλλά καλό!

Άναψε ένα κερί σε άρωμα βανίλιας

Αν δεν μπορείς να το φας, μύρισέ το. Υπάρχει μια θεωρία ότι το γλυκό άρωμα μειώνει την επιθυμία σου για γλυκό, κρατώντας σε συγκρατημένη πριν την ώρα του φαγητού.

Φωτογραφία: Pixabay
Φωτογραφία: Pixabay