EatWith: Το Airbnb του φαγητού, κάνε το σπίτι σου εστιατόριο | 0 bovary.gr
EatWith: Το Airbnb του φαγητού, κάνε το σπίτι σου εστιατόριο | 0 bovary.gr
05|12|2016 17:39
SHARE
ΕΑΤWITH

EatWith: Το Airbnb του φαγητού, κάνε το σπίτι σου εστιατόριο


Eίναι μόδα, έχει άποψη και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία. Κάποιοι το αποκαλούν και Airbnb του φαγητού. Ο λόγος για το «ΕatWith». 

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που εφαρμόζεται με επιτυχία σε Νέα Υόρκη, Ισραήλ, Ισπανία και πολλές άλλες πόλεις, ανάμεσα σε αυτές και κάποιες ελληνικές.

Οπως με το Airbnb μπορείς να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ξενοδοχείο έτσι και με το Eat With μπορείς να μετατρέψεις το σπίτι σου σε εστιατόριο, να κάτσεις στο τραπέζι σου με αγνώστους και να μοιραστείς μαζί τους τοπικές λιχουδιές, ιστορίες και εμπειρίες.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, αναλυτικές πληροφορίες για το οποίο υπάρχουν στην ιστοσελίδα eatwith.com, όπου περιγράφονται όλα τα event που προγραμματίζονται και δίνει πληροφορίες σε ενδιαφερόμενους ανάλογα με τον προορισμό που θα επισκεφθούν, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο για τους οικοδεσπότες όσο και για τους ταξιδιώτες. Η φιλοσοφία του συμπυκνώνεται στη φράση «μοιραζόμαστε τα αγαπημένα μας πιάτα και μοναδικές πολιτιστικές ιδέες».

Οι οικοδεσπότες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να καθίσουν στο τραπέζι και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες αλλά και να ακούσουν τις ιστορίες που έχουν να τους διηγηθούν άνθρωποι από διαφορετικά μέρη του κόσμου και από την άλλη πλευρά οι ταξιδιώτες μπορούν να γευθούν τις τοπικές λιχουδιές όχι σε κάποιο απρόσωπο εστιατόριο αλλά σε ένα φιλόξενο σπίτι πράγμα που τους δίνει την ευκαιρία να συναναστραφούν με τους ντόπιους που θα τους μάθουν όλα τα «μυστικά» που θα ήθελαν να μάθουν για την πόλη τους. 

«Είναι σαν να πηγαίνεις στο σπίτι ενός φίλου που τυχαίνει να είναι σπουδαίος μάγειρας, για ένα dinner πάρτι!» λέει η Σούζαν Κιμ CEO του Eat With. «Τονίζουμε συνέχεια ότι η αποστολή μας ως εταιρεία είναι να φέρουμε τους ανθρώπους στο ίδιο τραπέζι. Είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι μεταξύ μας έχουμε πολλά κοινά». 

Η ιδέα του EatWith γεννήθηκε το 2012, όταν ο συνιδρυτής της εταιρείας Γκάι Μάκλιν επέστρεψε από τις οικογενειακές διακοπές του στην Ελλάδα. Οσο βρισκόταν στη χώρα μας, επειδή λαχταρούσε μια καλόγουστη γαστρονομική εμπειρία, βρέθηκε στο δείπνο που δινόταν σε ένα σπίτι, μαζί με την σύζυγό του. Ηταν η καλύτερη στιγμή του ταξιδιού του, όπως υποστηρίζει ο ίδιος και ένα από τα καλύτερα γεύματα που είχε ποτέ στη ζωή του. Ηταν μια ανεξίτηλη εμπειρία που θα ήθελε να την ζήσουν και οι άλλοι. Και κάπως έτσι του ήρθε η ιδέα για το EatWith.

Σήμερα το EatWith δραστηριοποιείται σε 200 πόλεις 50 χωρών σε όλο τον κόσμο και η εφαρμογή του για να μπορέσεις να συμμετάσχεις και εσύ είναι εξαιρετικά εύκολη. Το αν θα γίνει κάποιος οικοδεσπότης θα εξαρτηθεί από τις αξιολογήσεις που θα λάβει για το χώρο και το φαγητό. Και όχι δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος επαγγελματίας σεφ για να μπορέσει να γίνει οικοδεσπότης.  Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ακόμη και αστέρια Michellin υπάρχουν όμως και απλές νοικοκυρές που μαγειρεύουν σούπερ. Το στοιχείο που ψάχνουν  οι υπεύθυνοι του EatWith στους επίδοξους οικοδεσπότες είναι αν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλο αυτό το εγχείρημα φυσικά, σαν να υποδέχεται φίλους του στο σπίτι του. 

Και αν πιστεύετε ότι κάποιοι κάνουν τους οικοδεσπότες απλά για να γνωρίσουν νέους ενδιαφέροντες ανθρώπους και να μοιραστούν αυτή τη χαρά του φαγητού τους, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλοι που μέσω του EatWith έχουν βρει δουλειά πλήρους απασχόλησης! 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Φλόρες, που μαγειρεύει ιταλικά στο σπίτι της στο Σαν Φρανσίσκο και μέχρι τώρα έχει υποδεχθεί πάνω από 1.400 άτομα! 

Η Ινάτ με τον σύντροφό της Ορ, πάλι, έχουν φιλοξενήσει πάνω από 1.200 άτομα στο σπίτι τους στο Τελ Αβίβ.