Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούτε τις λέξεις «φασόλια», «καλαμπόκι», «σοκολάτα», «πιπεριές» και «σκόρδο»; Το πιθανότερο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή, που κάποτε είδατε γραμμένη στα τεφτέρια της γιαγιάς.
Αν όμως σε αυτά προσθέσετε το τσίλι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τα γλυκοκολόκυθα, το επασότε, το χαλαπένιο, το αβοκάντο, την γκουάβα, τον ανανά, το μέλι και τις τορτίγιες τότε μάλλον ετοιμάζεστε για τον πραγματικό προορισμό, το Μεξικό, μέσα από ένα εκπληκτικό ταξίδι αυθεντικών γεύσεων από την κουζίνα του.
Η πρόσβαση στις νοστιμιές της μεξικάνικης παράδοσης απέχει μόλις λίγα λεπτά από το σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό, στην οδό Ιάκχου 8 και Ευμολπιδών, εκεί όπου «Ο Μεξικάνος» σας λέει « Bienvenidos» και σας προ(σ)καλεί να μαγευτείτε από τα μυστικά που κρύβει η χώρα των Μάγια και των Αζντέκων, της Τεκίλας, του Εμιλιάνο Ζαπάτα και του Ντιέγκο Ριβέρα!