Φάγαμε στον πιο αγαπητό Μεξικάνο στο Γκάζι -Αυθεντικά, παραδοσιακά πιάτα | 0 bovary.gr
Φάγαμε στον πιο αγαπητό Μεξικάνο στο Γκάζι -Αυθεντικά, παραδοσιακά πιάτα | 0 bovary.gr
ΜΕΞΙΚΑΝΟΣ

Φάγαμε στον πιο αγαπητό Μεξικάνο στο Γκάζι -Αυθεντικά, παραδοσιακά πιάτα


Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούτε τις λέξεις «φασόλια», «καλαμπόκι», «σοκολάτα», «πιπεριές» και «σκόρδο»; Το πιθανότερο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή, που κάποτε είδατε γραμμένη στα τεφτέρια της γιαγιάς.

Αν όμως σε αυτά προσθέσετε το τσίλι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τα γλυκοκολόκυθα, το επασότε, το χαλαπένιο, το αβοκάντο, την γκουάβα, τον ανανά, το μέλι και τις τορτίγιες τότε μάλλον ετοιμάζεστε για τον πραγματικό προορισμό, το Μεξικό, μέσα από ένα εκπληκτικό ταξίδι αυθεντικών γεύσεων από την κουζίνα του.
Η πρόσβαση στις νοστιμιές της μεξικάνικης παράδοσης απέχει μόλις λίγα λεπτά από το σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό, στην οδό Ιάκχου 8 και Ευμολπιδών, εκεί όπου «Ο Μεξικάνος» σας λέει « Bienvenidos» και σας προ(σ)καλεί να μαγευτείτε από τα μυστικά που κρύβει η χώρα των Μάγια και των Αζντέκων, της Τεκίλας, του Εμιλιάνο Ζαπάτα και του Ντιέγκο Ριβέρα!

Ο χώρος του είναι πραγματικά πλημμυρισμένος με χρώματα του Μεξικού, φτιαγμένος με πολύ μεράκι, διακοσμημένος με τρόπο που να δημιουργεί μια απόλυτα ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, με μια μεγάλη σημαία στον τοίχο και πελώριους κάκτους, στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με τη χώρα και τις ρίζες του ιδιοκτήτη Victor Mayo.

Αυτήν δεν θα μπορούσαν να μην ενισχύουν οι ήχοι κιθάρας και άλλων χαρακτηριστικών μουσικών οργάνων της παραδοσιακής τους μουσικής, που συνήθως υμνεί τον έρωτα και την αγάπη.

Κατά την άφιξη μας το τραπέζι μας ήταν ήδη έτοιμο, τα σερβίτσια στρωμένα και το μόνο που έμενε ήταν μια ματιά στον τεράστιο κατάλογο και μερικές πολύτιμες συμβουλές του Victor Mayo, για να μπορέσουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στα δεκάδες αυθεντικά πιάτα και να μυηθούμε για λίγο στη γραστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του.

Με τη βοήθεια του λοιπόν επιλέξαμε κυρίως πιάτα από το...χωριό του, τη Βερακρούζ και τα τιμήσαμε με το παραπάνω!

Το ταξίδι ξεκίνησε με λαχταριστό ορεκτικό: Papas al horno δηλαδή πατάτες στο φούρνο!

Η σαλάτα μας με μαρούλι, κοτόπουλο, γουακαμόλε, σάλτσα, μπέικον, πιπεριά, νάτσος, sour cream και το όνομα αυτής «Ensalada Fajitas». Ενώ δίπλα της βλέπετε τρία υπέροχα, δροσιστικά μοχίτος veracruzano με κονιάκ και kalhua!

Επειδή μας «έφαγε» η περιέργεια, δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ένα και μόνο κυρίως πιάτο, αλλά προτιμήσαμε την ποικιλία πλούσιων γεύσεων:

Chimichanga - παραδοσιακό πιάτο από το χωριό του Victor Mayo, τη Veracruz, με τηγανιτή τορτίγια από σιτάρι με κρεμμύδι, πιπεριά, μαρούλι, γουακαμόλε, κόκκινη σάλτσα, sour cream, κοτόπουλο και συνοδευτικό ρύζι.

Taco veracruzano

Chilaquilles στο τηγάνι!

Η εξυπηρέτηση στον Μεξικάνο παίρνει «άριστα» και σίγουρα αξίζει να κλείσετε τραπέζι για να δοκιμάσετε παραδοσιακές νοστιμιές σε πολύ προνομιακές τιμές!

Ιάκχου 8 και Ευμολπιδών, Γκάζι, τηλ. 210 3421142