Shutterstock
Shutterstock
22|12|2016 14:50
SHARE
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;

Εξυπνα και πανεύκολα τιπς για να κάνεις τα έτοιμα γεύματα, πίτες, σούπες, κρέμες να φαίνονται σαν σπιτικά


Τα Χριστούγεννα έφθασαν, η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και όλοι σίγουρα κάποιο γεύμα για συγγενείς και φίλους θα ετοιμάσουν. 

Και ναι όλοι θέλουμε να φτιάξουμε ένα πλούσιο γεύμα ή δείπνο με πολλά πιάτα, όλα παρασκευασμένα με αγάπη και με τα καλύτερα υλικά. 

Αλλά είναι επίσης λογικό να μην προλάβεις να φτιάξεις όλα αυτά που έχεις προγραμματίσει. Και αν δεν υπάρχει κάποιος συγγενής και φίλος που έχει διάθεση να βοηθήσει, τότε η μόνη λύση είναι να καταφύγεις στα... έτοιμα. 

Αλλωστε, πλέον, στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν άπειρες επιλογές, με έτοιμα και ημι-έτοιμα φαγητά, τα οποία δεν έχουν τίποτα να στερηθούν ούτε από τα θρεπτικά συστατικά, ούτε από τη γεύση. 

Ωστόσο, ναι, είναι φυσικό, σαν οικοδέσποινα να μην θέλετε να.... εκτεθείτε. Να μην καταλάβουν δηλαδή οι καλεσμένοι σας ότι τους σερβίρετε κάτι που δεν ετοιμάσατε η ίδια. Γι' αυτό και παρακάτω παρουσιάζουμε κάποια τιπς που θα κάνουν τα έτοιμα, ημι-έτοιμα και προμαγειρεμένα γεύματα να έχουν μια ιδιαίτερη γεύση και να... μπερδέψουν τους καλεσμένους σας. 

  • Πατάτες φούρνου

Οι κατεψυγμένες πατάτες φούρνου είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση και μπορούν να γίνουν ακόμη πιο νόστιμες και λίγο πιο... γκουρμέ με το εξής κόλπο: Aπλά ζεστάνετε σε λίγο λάδι μερικά κουταλάκια από το αγαπημένο σας μιξ μπαχαρικών (κυκλοφορούν άπειρα στο εμπόριο) ρίξτε το μετά πάνω στις κατεψυγμένες πατάτες και ψήστε τις σύμφωνα με τις οδηγίες. 

  • Ετοιμες σούπες, σάλτσες, κρέμες 

Σε ότι αφορά τις σούπες, τις σάλτσες και τις κρέμες, γλυκές και αλμυρές, χρειάζεται μόνο φαντασία για να τις κάνετε να μοιάζουν σπιτικές. 

Για παράδειγμα στα μείγματα για μπεσαμέλ μπορείτε απλά να προσθέσετε έξτρα μοσχοκάρυδο, αρκετό πικάντικο τριμμένο τυρί και να αντικαταστήσετε μέρος του γάλακτος που απαιτείται για την παρασκευή της με κρέμα γάλακτος. 

Σε ότι αφορά τις σούπες, που επίσης οι τύποι τους που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι πολλοί, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα λαχανικά και έξτρα μυρωδικά. Το ζήτημα είναι να τους αλλάξετε την τυποποιημένη γεύση και να τις φέρετε πιο κοντά στα δικά σας γούστα. 

Σε ό,τι αφορά δε τα μείγματα για τα γλυκά, επίσης οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι άπειρες. Για παράδειγμα στο μείγμα για ρυζόγαλο μπορείτε να προσθέσετε κακάο και να το κάνετε σοκολατένιο ή ακόμη και λιωμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μπορείτε ακόμη χωρίς να το κάνετε σοκολατένιο να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας ή και φρέσκα φρούτα.

  • Τροποποιήστε τις έτοιμες πίτες 

Πλέον η πίτα είναι κάτι εύκολο, κάτι που κάθε νοικοκυρά μπορεί να ετοιμάσει. Πώς; Οχι δεν χρειάζεται να ανοίξει φύλλο, αρκεί μόνο να αγοράσει μια  έτοιμη κατεψυγμένη πίτα από το σούπερ μάρκετ. Κυκλοφορούν πολλές, από διάφορες εταιρείες και σε αρκετές γεύσεις. 

Αν δεν θέλετε να προδοθείτε ότι η πίτα είναι έτοιμη, απλά αλλάξτε της εμφάνιση! 

Τις γλυκές μπορείτε να τις πασπαλίσετε με ζάχαρη και κανέλα ή να ετοιμάσετε κάποιο τόπικ από τα πολλά ωραία που κυκλοφορούν στα ράφια του σούπερ μάρκετ. 

Οσον αφορά τις αλμυρές πίτες και εκεί δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από λίγη φαντασία. Ειδικά στις τυρόπιτες τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Μπορείτε να τρίψετε τυρί, φέτα για παράδειγμα και από πάνω να πασπαλίσετε με ρίγανη. Επίσης, τις πίτες με τα κίτρινα τυριά μπορείτε να τις καλύψετε με φέτες τυριού, ή με τριμμένα κίτρινα τυριά και λίγο ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό.

  • Αναβαθμίστε τα καναπεδάκια 

Οχι δεν χρειάζεται να φτιάξετε μόνες σας και τις σος για τα καναπεδάκια. Κυκλοφορούν άπειρες στο εμπόριο. Και αν δεν θέλετε η δική σας να μην μοιάζει με καμιά απλά τροποποιήστε μια από τις ήδη υπάρχουσες. 

Για παράδειγμα, πάρτε ένα βαζάκι με έτοιμο χούμους και κάντε λίγο πιο... εορταστικό προσθέτοντάς του καρύδια σπασμένα, λίγο φρέσκο θυμάρι και λίγο λάδι. 

Και μην ξεχνάτε, όλα είναι θέμα παρουσίασης!

Και αν δεν μπορείτε να κάνετε ούτε αυτές τις παρεμβάσεις, μην ξεχνάτε ότι όλα είναι θέμα... σερβιρίσματος. 

Παραλείψτε τις τροποποιήσεις στο μαγείρεμα και ξεδιπλώστε το ταλέντο σας στην παρουσίαση του φαγητού. 

Οτιδήποτε ημι-έτοιμο μπορεί να μοιάσει με σπιτικό με την κατάλληλη παρουσίαση. 

Αν έχετε γλαστράκι με δεντρολίβανο κόψτε μερικές άκρες από το φυτό και μαζί με λίγα κράνμπερις στολίστε κάθε πιάτο σας. Τα κλωναράκια δεντρολίβανου θυμίζουν δέντρο σε μικρογραφία, ενώ τα κόκκινα κράνμπερις δίνουν μια εορταστική νότα.