businessinsider.com
businessinsider.com
FUSION FOOD

Σούσι γίγας, σαν μπουρίτο -Είναι αυτή η νέα μόδα;


Κάνοντας μια μικρή «βόλτα» στο διαδίκτυο και τα social media, όπως για παράδειγμα το Ινσταγκραμ, μπορεί να εντοπίσει κανείς εκατοντάδες προτάσεις για φαγητό, άλλες υψηλής γαστρονομίας και άλλες που εντυπωσιάζουν γιατί είναι απλά παραδοσιακές, κλασικές αξίες.

Η μαγειρική όμως είναι τέχνη και αυτό τη δυνατότητα στους σεφ όχι μόνο να δημιουργούν εξαιρετικές γεύσεις, αλλά και να «παντρεύουν» διαφορετικά είδη κουζίνας, διαμορφώνοντας έτσι τα πιο περίεργα φαγητά του πλανήτη, που καθένας θα ήθελε να δοκιμάσει.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το sushirrito ( σουσιρίτο). Οσοι από εσάς αγαπάτε το σούσι, θα γνωρίζετε από πρώτο χέρι, ότι η συγκεκριμένη κουζίνα , με καταγωγή από την Ιαπωνία, δεν είναι και η πιο οικονομική επιλογή στους καταλόγους των εστιατορίων, ενώ, αν θελήσετε να βρεθείτε σε κάποιο από τα sushi bars της πόλης, το πιθανότερο να πρέπει να κάνετε κράτηση, εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, που εξοικειώνεται ολοένα και περισσότερο.

Από την απλούστερη μορφή του σούσι, που είναι το σασίμι μέχρι το νιγκίρι και το μάκι, όλες οι μερίδες του παραδοσιακού ιαπωνικού αυτού φαγητού είναι σχεδόν μικροσκοπικές, με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ αρκετές.

Με αυτά τα δεδομένα, ένα εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο, αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη διαφορά στο χώρο της εστίασης, αφού προτείνει μια μοναδική γευστική εμπειρία, του «σούσι-μπουρίτο», ενός γιγαντιαίου σούσι. Φτάνει σε μέγεθος το ισπανικό μπουρίτο και τρώγεται με τα χέρια, σαν να πρόκειται για τυλιχτή πίτα, ενώ διατηρεί τον τρόπο παρασκευής του ιαπωνικού σούσι ( ξυδάτο ρύζι συνδυασμένο με άλλα υλικά, όπως θαλασσινά και ψάρια).

Υπεύθυνος αυτού του κόνσεπτ, που τελικά αγαπήθηκε τόσο πολύ, ώστε να γίνει τρεντ, λέγεται Πίτερ Γιεν και η ιδέα του προέκυψε έπειτα από ένα έντονο αίσθημα πείνας του ίδιου και σκέψεις γύρω από το κόστος του σούσι, το χρόνο που χρειάζεται κανείς για να περιμένει στα εστιατόρια αλλά και τις «έτοιμες» επιλογές σε συσκευασίες που έχαναν σε ποιότητα και πρωτοτυπία. Αποφάσισε έτσι να βρει έναν καλύτερο τρόπο να σερβίρει το σούσι. Εναν τρόπο πιο πρακτικό και χορταστικό από ποτέ, συνδυάζοντας δυο από τα δημοφιλέστερα φαγητά της περιοχής: το σούσι και το μπουρίτο.

Το μενού στο συγκεκριμένο εστιατόριο αποτελείται από οκτώ επιλογές και οι τιμές κυμαίνονται από εννιά έως 13 δολάρια.